banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

“DÜNYA BEYİN GÜNÜ”
 Dr. M. İlker Çitil yaptığı yazılı açıklamasında; “Bütün dünyada hızla artan nörolojik hastalıklar ve beyin sağlığını korumanın önemine dikkat çekmek üzere 22 Temmuz günü Dünya Nöroloji Federasyonu tarafından ‘Dünya Beyin Günü’  2014 yılı da ‘Dünya Beyin Yılı’ olarak kabul edilmesine karar verilmiştir. Nörolojik hastalıklar ve beyin sağlığını koruma yönünde bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları bu günün önemini artırmaktadır. Nörolojik hastalıklar yaşla birlikte artan hastalıklardır. Yaş arttıkça özellikle inme, Parkinson, Alzheimer gibi hastalıkların görülme sıklığı giderek artmaktadır. Bu artış hem hastayı etkilemekte, hem de hastaya bakan kişileri etkileyerek iş gücü kaybını ortaya çıkarmaktadır” dedi.

BEYİN SAĞLIĞINI KORUMAK!

“En önemli adım aşılama programları ile nörolojik infeksiyonlar ve infeksiyonların sebep olduğu nörolojik rahatsızlıkların önüne geçmektir” diyen Dr. Çitil sözlerini şu şekilde sürdürdü. “İnme gibi hastalıklar yaşam tarzı değişiklikleri ile önlenebilir. Hipertansiyon, kan yağlarında yükseklik, sigara ve alkol kullanımı, yetersiz fiziksel aktivite, sağlıklı beslenmeme ve diyabet gibi birbirleri ile ilişkili risk faktörlerinin önlenmesi ile inme ve travmatik beyin yaralanmalarının önlemesi mümkün olabilir. Beyin sağlığımızı korumak için yaşadığımız ortamların temiz ve bol oksijenli olmasını sağlamalıyız. Düzenli beslenmek büyük önem taşır. Beyin kan- şeker seviyesi ana öğünlerle düzenlenir. Damar sertliğinin en önemli faktörlerinden biri olan yüksek tansiyon da beyne zarar vermektedir. Beynin kan akışını korumak için tansiyonu dengede tutmak önem taşır. Bu kapsamda da Türkiye’de de beyin hastalığıyla ilgili farkındalığın artırılması ve toplumu koruyucu önlemlerin alınması için tüm halkımıza çeşitli sağlık kuruluşlarınca ve derneklerce nörolojik hastalıklar hakkında bilgilendirme faaliyetleri yapılması da son derece önemlidir”

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol