banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

DULKADİROĞLU'NUN TARİHİ SOKAKLARI YENİDEN CANLANIYOR
 Tarihi sokak iyileştirme projelerini yerinde inceleyen 65. Hükümetin Başbakan Yardımcısı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay dan proje hakkında bilgi aldı.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, tarihi sokak iyileştirme projesinin ilk etap çalışmasının başladığını ve başarılı bir şekilde devam ettiğini aktardı.
Bahtiyar yokuşunda bulunan 17 konağın restorasyonunu tamamlayarak hizmete sunacaklarını aktaran Başkan Okay, bu noktada turizmin canlanacağını ve Kahramanmaraş'ın bu alanda büyük bir kazanım elde edeceğini aktardı. Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı bilgilendirme konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Tarihi sokak iyileştirme projemize yaklaşık bir ay önce başlamış bulunmaktayız. Bu bölgedeki 17 tescilli konak ile ilgili çalışma yaptık. Bu projeler neticesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Kültür ve Turizm Bakanlığından temin etmiş olduğumuz kaynakları kendi şirketimiz aracılığıyla değerlendirerek tarihi sokak iyileştirme projemize başladık. Bu sokaklarımızı eski tarihi siluetine kazandırmayı hedefliyoruz. Akabinde bu alanlar turizmin hizmetine sunulmuş ve şehrimizin bu alandaki önemli bir eksiğinin giderilmiş olacağını düşünüyoruz. Tescilli binalarımızın Dulkadiroğlu'muzun en önemli zenginliği olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Tarihi sokak iyileştirme projesinin yanı sıra tescilli konaklarımızı tek tek satın alıp yine şehrimizin tarihi dokusuna kazandırıyoruz. Tarihi sokak iyileştirme projemiz Kahramanmaraş'ımızda bir ilk. Bu nedenle turizm noktasında çok büyük beklentimiz var. İnşallah bu konuda muvaffak olacağız."

MUTFAK MÜZESİNE VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Tarihi konakların restorasyonu konusunda tamamladıkları ilk proje olan Mutfak Müzesi'ne yoğun bir ilgi olduğunu aktaran Başkan Okay, "Restorasyonunu tamamladığımız mutfak müzemiz yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Bu da bölgemizin turizm potansiyelini bir kez daha ortaya koyuyor. Bu durum bizleri cesaretlendiriyor ve çalışmalarımızı bu alanda yoğunlaştırıyoruz" dedi.


DULKADİROĞLU TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ YAŞATILIYOR


İnceleme sonrasında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan 65. Hükümetin Başkan Yardımcısı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, tarihi ve kültürel değerlere verilen önemden duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Dulkadiroğlu Belediyemiz kendi şirketi marifetiyle tarihi yapılarının bulunduğu Divanlı mahallemizde çok güzel çalışmalar başlatmış vaziyette. Daha önce görev yaptığım sürede bize bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü vasıtasıyla bu bölgemizdeki ibadethanelerimizin restorasyonunu yapmaya başlamıştık. Bir yandan da Dulkadiroğlu sınırlarında bulunan tarihi vasıfları taşıyan yapıların restorasyonunu yaparak turizmime kazandırılması konusunda yapılan çalışmaları inceledik. Tarihi Kahramanmaraş'ın tamamını kapsayacak çalışmalar yapılacak. Bu çalışmaları bizlerde takip edeceğiz. Turizm çok fazla çeşitleniyor. Türkiye'ye sadece deniz ve güneş için gelinmiyor. Tarihi ve kültürel yapılar için de çok fazla turist alıyoruz. Safranbolu gibi yerlerin tarihi kent olma özelliğiyle tanındığını biliyoruz. Şehrimizin de bu özelliği kazanması için yapılan çalışmaları takip ediyor ve destekliyoruz."

Kaynak'ın ardından değerlendirmelerde bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, "Kadim şehrimizin tarihi dokusunun yenilenmesi ve gelecek nesillere armağan edilmesi son derece sevindirici bir olay. Ben Dulkadiroğlu Belediyemize yapmış olduğu bu çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum" diyerek çalışmalarla ilgili duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol