Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR dizi MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK

Bu haber kez okundu.

DULKADİROĞLU'NDA PAZAR YERLERİ DEĞİŞİYOR VE DÖNÜŞÜYOR

 Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'ın seçim vaatleri arasında yer alan pazar yerlerinin iyileştirilmesi projesi tüm hızıyla devam ediyor. Aksu TV Ana Haber bültenine konuk olan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim sürecinde vaat ettikleri projeyle ilgili geniş bir çalışma yaptıklarını aktaran Başkan Okay, ilk olarak Bahçelievler mahallesine kurulan Cumartesi pazarının yerinin değişeceğini kaydetti. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün otopark alanına kapalı pazar yeri yapacaklarını anlatan Başkan Okay, bu projeyle Bahçelievler bölgesinin değişimi ve dönüşümü için de düğmeye basmış olacaklarını söyledi.

Büyük alışveriş merkezlerinin yapılmasıyla bölge esnafının ticari zorluklar yaşadığını anlatan Başkan Okay, cadde ve sokakları iyileştirerek bölgenin yeniden cazibe merkezi olmasını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.
Başkan Okay, programdaki konuşmasına şu sözlerle başladı: "Yaklaşık iki yıldır bölgemize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için büyük bir gayret gösteriyoruz. Dulkadiroğlu'nu değiştirip dönüştürme adına yaptığımız projeler var. Bu projeleri bir bir yerine getiriyoruz. İlçemizin her türlü sorununa çözüm olmak için büyük çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de bu gayretimizi sürdüreceğiz."

BAHÇELİEVLER PAZAR YERİ TAŞINIYOR

Bahçelievler pazar yerinin daha modern bir halde vatandaşa hizmet vereceğini kaydeden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Seçim sürecindeki en önemli vaatlerimizden bir tanesi de; pazar yerlerinin standartlarının yükseltilmesiyle ilgiliydi. 1982 yılından bu yana kullanılan Bahçelievler pazarıyla ilgili bir çalışma başlattık. Pazar yerinin fiziki şartlarının iyi olmaması, esnafın ve vatandaşın özellikle trafik konusunda şikayetçi olmasından dolayı bu çalışmayı yaptık. Göreve geldiğimiz gün de çalışma başlattık ve bölgeye uygun bir pazar yeri arayışına girdik. Sayın valimizin de katkılarıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nün otopark alanına kapalı bir pazar yeri yapmak için girişimlerde bulunduk. Bahçelievler pazarı 3-4 ay içerisinde kapalı ve fiziki şartları daha iyi olacak yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak. Bu proje sadece pazar yeni taşımakla alakalı değil. Biz pazar yerinin de bulunduğu sokak ve etrafındaki sokaklarla ilgili iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda pazar yerinin de taşınması gerekiyor. Pazar yerini yeni yerine taşıdığımız takdirde, buradaki sokak iyileştirme çalışmalarımız da hız kazanacaktır."



BAHÇELİEVLER BÖLGESİNİ YENİDEN HAREKETLENDİRECEĞİZ

Bu projelerin 'Dulkadiroğlu değişiyor ve gelişiyor' projesinin önemli bir ayağı olduğunu hatırlatan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kahramanmaraş'ın büyük bir alışveriş merkezine kavuşmasıyla Bahçelievler bölgemizdeki esnafımızın ticari cirosunda düşüş yaşandı. Bu bölgeyi yeniden hareketlendirmek için biz de Dulkadiroğlu Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için düğmeye bastık. İlk olarak bölgedeki cadde ve sokakların iyileştirilerek cazibe merkezi halene gelmesi için çalışma başlattık. Bu kapsamda sokak iyileştirme projeleri kapsamında şuanda Bahçelievler bölgesinde önemli çalışmalar yapmaktayız. Pazar yerinin modern ve kapalı bir yere taşınması da bu projenin bir parçasıdır."

Konuyla ilgili vatandaşlarda Başkan Okay'ın projelerini desteklediklerini anlattı. Aksu TV haber muhabirlerinin mikrofon uzattığı vatandaşlar, Bahçelievler mahallesinin yeniden cazibe merkezi haline getirilmesini istedi. Cumartesi pazar yerinin taşınmasının merkez trafiği rahatlatacağını savunan vatandaşlar, Başkan Okay'a çalışmalarında başarılar diledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol