banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

 DULKADİROĞLU SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR BAYRAM GEÇİRDİ

Kahramanmaraş'ta ilklerin öncüsü olan Dulkadiroğlu Belediyesi, yine bir ilke imza atarak ilçe genelinde sağlıklı ve temiz ortamda kurbanların kesilmesi için yoğun mesai harcadı. İlçe merkezine iki mobil kesim hane kuran Dulkadiroğlu Belediyesi, burada kesim sırası bekleyen vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.
İlçe genelinde 60 farklı camide 20 bin kurban poşeti ve 100 bin atık poşeti dağıtan Dulkadiroğlu Belediyesi, kurban kesim yerlerinin temizliği konusunda ise çok büyük hassasiyet gösterdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün yoğun çalışmaları sonucu çevre kirliliğinin önüne geçilirken, ilçe temiz ve sağlıklı bir kurban bayramını geride bıraktı.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'da yoğun bir mesai harcayarak vatandaşların iyi bir bayram geçirmelerini sağladıklarını anlattı. Kurban ibadetini yerine getiren vatandaşların temiz ve sağlıklı bir ortamda kesim yapması amacıyla mobil kesimhaneler açtıklarını anlatan Başkan Okay, "Mobil kesimhanelerimiz bayram boyunca hizmet verdi. Vatandaşlarımız burada steril bir ortamda kurbanlarını keserek ibadetlerini yerine getirdi. Bizler vatandaşa hizmet için buradayız. Belediyemiz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bayramında vatandaşının ihtiyaçları doğrultusunda hizmet üretmiştir" dedi.
Mobil kesimhanelerin dışında yapılan kesimlerde oluşacak çevre kirliliğini de önlemek amacıyla 60 farklı camide 100 bin atık poşet dağıtıldığını anlatan Başkan Okay, "Kurban ibadetini yerine getirirken fark etmeden çevre kirliliği de oluşuyordu. İlçemizde bunun önüne geçmek için bir çalışma başlattık. Ekiplerimiz kurban kesim alanlarının temizliği için yoğun mesai harcarken, 60 farklı camimizde 100 bin adet kurban atığı poşeti dağıtarak vatandaşımızın da bu konuda duyarlı olması temennisinde bulunduk" şeklinde konuştu.
Başkan Okay son olarak, "Bayram boyunca büyük bir titizlilikle çalışarak vatandaşımızın daha sağlıklı ve temiz bir ortamda kurban ibadetini yerine getirmesi için yoğun mesai harcayan ekiplerimize de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol