banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

DULKADİROĞLU KÜLTÜRLERARASI DİYALOĞA ELÇİ
 Sosyal ve kültürel belediyecilikte hizmetlerine her geçen gün bir yenisini daha ekleyen Dulkadiroğlu Belediyesi, ortak olduğu fotoğraf sergisi programla bir ilki daha gerçekleştirdi. 

Büyükşehir Belediyesi Fuaye Salonunda yapılan sergiye, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Sergide açılış konuşması yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, iki ülke arasında oluşan dostluk tablosunun bu gibi etkinliklerle daha da güçlendiğini kaydederek şunları söyledi:

“Böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum. İnşallah böyle programları Dulkadiroğlu Belediyesi olarak sık sık tekrarlayacağız. Kahramanmaraş’ımızı en iyi şekilde tüm dünyaya tanıtma çabası içerisindeyiz. Biz Kahramanmaraş’ımızın tanıtımının yapılacağı böyle bir sergiyi Hırvatistan’da da açmayı düşünüyoruz. Bu konularla ilgili görüş alış verişinde bulunacağız ve nihayetinde inşallah Dulkadiroğlu’nun tanıtımını da Hırvatistan’da yapacağımıza inanıyorum.”

TARİHİ BAĞLARIMIZ GÜÇLENİYOR

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı, Fatih Mehmet Erkoç, iki ülke arasında tarihi bir bağ olduğunu hatırlatarak, “Böyle bir sergi düzenledikleri içi Dulkadiroğlu belediyemizi tebrik ediyorum. Bu sergiyle birlikte Hırvatistan’la aramızda bir bağ oluşturmaktalar. Bu gelecekte daha güzel adımların başlangıcı olacağı ümidindeyim. Geçmişten bu yana bizim Hırvatistan bölgesiyle tarihi bağlarımız var. Bunların daha da güçlendirilmesi ve de ülkemizin politikası açısından da bu bölge Türkiye için çok önemli.   Ben tekrar belediye başkanımızı tebrik ediyorum.  Hırvatistan büyük elçisine de teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

DOSTLUK BAĞLARIMIZ BU GİBİ ETKİNLİKLERLE GÜÇLENİR

Dulkadiroğlu Belediyesi, Türk- Hırvat Dostluk Derneği ve Mimarlar Odası’nın çok önemli bir organizasyona imza attığını kaydeden Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç,

“Dulkadiroğlu belediyemize böyle bir organizasyon yaptığı için teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür uluslararası programlar devam eder. Hem ilimizin tanıtılması açısından hem de dostluk bağlarımızın gelişmesi açısın bu tür programlar son derece önemli. Hırvatistan’la bizim geçmişten buyana bir bağımız, bir yakınlığımız var. Bugün kendilerini ilimizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. İnşallah gelecekte bu tür programlar daha büyük dostlukların gelişmesine katkı sağlar” dedi.




İLK ZİYARETİM SON OLMAYACAK

Kahramanmaraş’a ilk defa geldiğini ifade eden Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic, çok etkilendiği Kahramanmaraş’ı daha sonra da ziyaret etmek istediğini belirtti. Hrastic, konuşmasında sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 “Benim Kahramanmaraş’a ilk ziyaretimdi. Ama umarım son olmaz. Ben bu şehri keşfedilmemiş bir cevher olarak görüyorum. Hırvatistan’la Türkiye iki dost ülkedir. Aramızda güçlü bağlarımız var. Ekonomik ve insani değerlerimiz var. Bu bağlarımızı güçlendirme amaçlı bu sergimizi Kahramanmaraş’a getirmişizdir.  Çok iyi muhafaza edilmiş, Hırvatistan’a ait parçalar göreceksiniz bu sergide. Bunlardan çok daha fazlasını görebileceğinizi söyleyebilirim. Bu sergiden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.”  

Konuşmaların ardından sergi açılışı gerçekleştirildi ve akabinde sergi gezildi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol