banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

DULKADİROĞLU-ÇAĞLAYANCERİT YOLUNUN 16 KM’Sİ TAMAM
 Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın gündeme getirdiği ve seçim vaatleri arasında yer alan Dulkadiroğlu-Çağlayancerit-Gölbaşı yol projesinde önemli bir gelişme yaşandı. 24 Haziran seçim sürecinde bölgeyi ziyaret eden TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, vatandaşların bu yol ile ilgili taleplerine kulak vererek seçimin hemen ardından çalışma başlattı.

İlk olarak Dulkadiroğlu Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Hakan Şengül, Karayolları Ekipleri, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki ile toplantı düzenledi. Toplantıda Dulkadiroğlu Belediyesi ve Karayolları ekiplerinin hazırladığı proje karşılaştırıldı. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin hazırladığı alternatif projenin bölge için daha faydalı olacağı dile getirilirken, Karayolları Genel Müdürlüğünün bu proje üzerinde çalışma yapacağı açıklandı.
Toplantı sonunda Mado kavşağından Ayvalı Barajı’na kadar olan 16 km’lik kısmın biran önce yapılması için ortak mutabakata varıldığı bildirildi.
GÜVENÇ: “BU YOLUN TAKİPÇİSİYİM”
Toplantı sonunda değerlendirmelerde bulunan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Milletvekili Celalettin Güvenç, konuyla ilgili şunları söyledi: “Karayolları bölge Müdür Yardımcımız ve ekibi şehrimizdedir. Ağırlıklı gündem maddemiz Dulkadiroğlu-Çağlayancerit arasındaki mevcut yolun iyileştirilmesi ve bu güzergahta bulunan mahallelerimizin ulaşım standardını yükseltmektir. Kamu oyunun bildiği üzere bu konuda uzun zamandır çalışıyoruz. Şehrimizde yapmış olduğumuz ulaşım çalıştaylarında da belediye başkanlarımız konuyu gerek bakanımıza gerekse de bölge müdürümüze iletmişlerdi. Açıkçası son seçim çalışmalarında bölge halkımız bu güzergahın iyileştirilmesi konusunda bizden talepte bulundular. Seçim biter bitmez bu konuda çalışma yapmak amacıyla bizlerde bir girişimde bulunduk. Bugün de burada güzel bir toplantı ve sunum yapıyoruz. Dulkadiroğlu Belediyesi ve Karayollarımızın hazırladığı güzergahlar üzerinde değerlendirmeler yaptık. Toplam 51km olan yeni yol güzergahı ile ilgili bilgileri aldık. Dulkadiroğlu Belediye başkanımız ve Çağlayancerit Belediye başkanımızın mutabakatıyla Mado Kavşağından başlayan yolun 16 km’sinin biran önce ihaleye hazır hale getirilmesine mutabakat sağladık. Biz de bu noktada Ankara’da milletvekili arkadaşlarımızla üzerime düşeni yapacağız. Onun ötesinde geriye kalan 35 km’nin de Boylu’dan geçerek Çağlayancerit’e ulaşmasını istedik. Ayrıca Dulkadiroğlu Belediye Başkanımızın tavsiyesiyle Beşenli’den Bozlar üzerinden Kahramanmaraş’ın doğudan gelecek trafiğe açılması için de bir mutabakat sağladık. Bu konuda karayolları ekiplerimiz alternatif bir çalışma yapacaklar. Ben bu güzel çalışmanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Halkımızın sorunlarına son derece duyarlık gösteriyorlar. Bu konuda bizleri bilgilendiren ve vatandaşımızın bu hizmetinin takipçisi olan belediye başkanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin takipçisi olacağız ve inşallah ilk bölümün çalışmalarını yaptıracağız.”
OKAY, “TAAHHÜTLÜMÜZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ”
En önemli seçim vaatleri arasında yer alan Dulkadiroğlu-Çağlayancerit-Gölbaşı yolu projesinin takipçisi olduklarını hatırlatan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yeni yaşanan gelişmeler ve kendi hazırladıkları güzergah ile ilgili şunları kaydetti: “Üzerinde uzun zamandır çalışmalar yaptığımız ve ısrarcısı olduğumuz Dulkadiroğlu-Çağlayancerit-Gölbaşı yoluyla ilgili bugün Karayolları Bölge Müdür Yardımcımız ve Karayolları ekiplerimizle birlikte geniş kapsamlı bir istişare toplantısı yaptık. Mevcut yolun projesinin bittiğini ve ihale edecek aşamaya geldiğini memnuniyetle gördük. İnşallah onun üzerindeki birkaç revizeyi de Beşenli’den, Oruçpınar üzerinden Bozlar’a artı bir bağlantıyla Gölbaşından Kahramanmaraş’a kısa mesafeden ulaşımın sağlanacağını belirtmek istiyorum. Bu önemli çalışmaya emeği geçen başta sayın milletvekillerimiz ve karayolları ekipleri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle ilk etap olan Mado kavşağıyla Ayvalı Barajı arasında bulunan 16 km’nin en kısa sürede ihale edilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.”

BÖLGENİN GELİŞMESİ VE KALKINMASI İÇİN BU YOL ÇOK ÖNEMLİ

Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kısılseki’de bir değerlendirme yaparak şunları aktardı: “Çağlayancerit olarak bugün yapmış olduğumuz toplantıda bizim için önemli olan iki güzergah ile ilgili gerekenleri konuştuk. Birinci güzergahımız Narlı Pazarcık ayrımı Çağlayancerit arasındaki inşaatı devam eden yolumuzdu. Bu güzergahımızla ilgili kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Kısa sürede bu yolun tamamlanacağını düşünüyoruz. Bir diğer güzergah ise Dulkadiroğlu-Çağlayancerit arasındaki yoldur. Bu yol hem Dulkadiroğlu için hem de bizim için çok önemlidir. 2014 yerel seçimlerimizde bu yol bizim seçim vaadimizdi. Ben bu güzel projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yatırım programına alınacak olan bu projenin takipçisi olacağız.” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol