banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

DÜÇGED'DEN GEZİ OLAYLARIYLA İLGİLİ BASIN BİLDİRİSİ
 Ülkemize prestij ve ekonomi başta olmak üzere bir çok alanda telafisi zor zararlar veren ve şiddet eylemleri içeren bu olaylar toplumumuzu derin bir gerginlik ve endişe duygusuyla sınamıştır. 

Türkiye Cumhuriyeti son yıllarda yaptığı atılım ve yatırımlarla Dünya'da gündem takip eden değil, gündem belirleyen bir ülke haline gelmiş; Dünya'nın üçte birine yakınıyla vizeleri kaldırmıştır. Büyüyen ekonomisiyle sadece 2011 yılında yapılan 118.000 marka başvurusuyla Avrupa'da birinci olmuştur. Eğitime yapılan yatırımların artmasıyla üniversite sayısı yükselmiş, her ile bir üniversite açılırken vakıf üniversitelerinin sayısında da ciddi artışlar olmuştur. Bu sürecin doğal sonucu olarak kadınlarımızın iş gücüne katılım oranı % 23'den %28'leri vurmuştur. 
Ekonomi, politika, eğitim vb. bir çok alanda yükselişe geçen Türkiye uluslararası alanda dikkatleri üstüne çekmeyi başarmıştır. Bu noktada yükseliş sürecinde zarar veren ve itibarına zarar veren eylemler yaşanmıştır. Süreçte ne yazık ki özellikle tecrübesiz gençlerimizin kullanıldığı provokasyonlar da meydana gelmiş ve gençlerimiz ile güvenlik güçlerimiz karşı karşıya getirilmiştir. 
Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği olarak bu tür olayların yeniden yaşanmamasını temenni ediyoruz. Gençlerimizi provokatif eylemler yerine siyaset gibi 77 milyon yurttaşımızın hayatını etkileyen ciddi bir kurumun ciddiyetine uygun olarak demokratik yollarla taleplerini dile getirmeye çağırıyoruz. Türkiye'nin son yıllarda kaydettiği ilerleme ve büyümenin zarar görmemesinin gençliğimizin yarınlarının güvencesi olduğu hissiyatını da kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. 
         
                                                                          Kamuoyuna Saygı ile Duyrulur
                                                                                   Ercan AKPINAR
                                                            Dünya Çocuk ve Gençlik derneği (DÜÇGED) Genel Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol