Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

DÖRDÜNCÜ KEZ LÜTFİ ERGİN DÖNEMİ
 Tek liste ile gidilen genel kurulun açılış konuşmasını yapan Tes İş Sendikası Şube Başkanı Ömer Lütfi Ergin, vatan sevgisinin ve ülke menfaatlerinin her türlü hesabın üzerinde tutulması gereken hassas bir dönemden geçildiğini belirterek şöyle konuştu: “Bir ülkenin maddî ve manevî olarak yükselmesinde ve yücelmesinde temel unsur insandır.  Bu nedenle, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin Demokratik çağdaş bir Türkiye ideali ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, millî, manevî ve ahlaki değerlerimizi benimsemiş, her canlıya sevgi, saygı ve müsamaha gösterebilen, medenî birer insan olarak yetişmelerini sağlamak da bizlerin görevidir. Bu görev, gücünü, tarihinden, millî ve manevî mukaddeslerinden alan büyük milletimizin, vatansever evlatlarının üzerine düşen tarihî bir sorumluluktur. Bu konuda öncelikli mesuliyetimiz, demokrasimizi, yabancılaşmaktan, yozlaşmaktan ve ahlaki zaaflardan korumak ve kurtarmaktır. Kırgınlıkların giderilmesine, yaraların sarılmasına, dostluğun, kardeşliğin ve dayanışmanın geliştirilmesine milletçe ihtiyacımız var.”

Hür, bağımsız, çağdaş, itibarlı ve güçlü bir Türkiye olabilmenin yolunun; millî hedefler etrafında birleşerek, dürüst, medenî ve ölçülü bir halk bilincine sahip olmaktan geçtiğini kaydeden Başkan Lütfi Ergin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Devletimizin, milletimizin bölünmez bütünlüğü ilkesinden, milli ve manevi değerlerimizden asla taviz vermeyen aziz milletimiz, çekişmenin, kavganın ve bölücülüğün hiçbir zaman yanında olmamıştır, olmayacaktır. Bunu da 15 Temmuz’da ispatlamış, demokrasi ve milli irade çığırtkanlığını sözden öteye taşıyamayan dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Geçmiş tarihte yeniden dirilişin ve kurtuluş mücadelesinin önderliğini yapmış olan büyük Türk milleti bu gün de aynı duyarlılığı göstermiştir. İnancımız odur ki, yüce Türk milleti, sorunları cesaretle karşılayacak iradeye sahiptir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde kutsal vatan uğruna, hepimiz için aziz olan değerler, barış ve halkın can güvenliği uğruna canlarını feda etmiş bulunan şehitlerimizin mânevi huzurunda saygı ile eğilir, kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, Kederli ailelerine sabır dilerim. Bu olaylarda Hayatlarını tereddüt etmeden tehlikeye atmış olan şerefli gazilerimize de şifalar diliyorum.”

ERGİN: BÜTÜNLÜĞÜ SAHİPLENMELİYİZ!
Toplumu ayrıştırarak değil, toplumda zaten var olan bütünlüğü sahiplenerek görevlerini ifa ettiklerini aktaran Başkan
Ergin, “Bundan sonra da seçeceğiniz yönetim, ortak müştereklerinden oluşmuş vicdanınızın sesi olacaktır. Bu ses her geçen gün yeni ve iyi adımlar atmamızda en büyük destekçimiz olacaktır. Ve bu yeni adımları sizlerin ışığı ve rehberliği ile atacağız. Geldiğimiz noktada durmayacak, çok daha büyük hedeflere varacağız. Bu hedeflere yürürken sizlerin öncülüğüne ihtiyacımız olacak. Bize emanet ettiğiniz imkânları Tes İş sendikası adına sizin menfaatlerinizin korunması yönünde en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık, çalışacağız. Şube başkanlığından bu yana kendisinden ilham aldığımız Genel Başkanımız Mustafa Şahin’in çalışma azmi, hizmet aşkı ve dürüst yöneticilik vasfını kendimize düstur edindik ve onun önderliği ile bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Emekçi kardeşlerimizin sorunlarına köklü çözümler getirmeye, refah seviyelerini, çalışma koşullarını iyileştirmeye, hiçbir komplekse kapılmadan; yaptığımız işin bir kamu hizmeti olduğunun bilinci içerisinde, her inanca, her kültüre, her kimliğe, Her siyasi görüşe eşit yakınlıkta”  durarak çalışmalarımızı yürütmeye kararlıyız” şeklinde konuştu. 

Ülkelerin ekonomisi, gelişmişliği, hayat standartları değerlendirilirken, o  ülkenin enerji tüketimi baz alınmaktadır, ziyadesiyle önemli olan bu görevi kesintisiz bir şekilde yerine getiren değerli kardeşlerim.
Sizler her türlü şartta ve zorlu koşullarda dahi bileğindeki gücü üretime dönüştürerek, ekonomiye katkı sağlayan, gelişmişliğin temel taşlarısınız. Elleriyle çalışan insan işçidir, elleri ve kafasıyla çalışan insan ustadır, elleri kafası ve yüreğiyle çalışan insan sanatkârdır.  Sizler enerji sektörünün sanatkârlarısınız.  Tes İş’in varlığının yapı taşları sizlersiniz. Tüm kardeşlerimi Tes İş çatısı altında birleştirecek olan adaletli bir yönetim anlayışı ise bu yapının çimentosudur.  Biz sizin attığınız temeller üzerine sağlam bir yapı inşa etmekle yükümlüyüz.  
TEMELİMİZ NE KADAR SAĞLAM OLURSA BU BİNA O KADAR YÜKSELİR.
“Elbette cılız ve güçsüz bir temelin üzerine böyle sağlam bir yapı inşa edemezdik Bu yüzden başarılarımızın bereketi siz işçi kardeşlerime ve delegelerimize aittir. Üyelerimizin heyecanını, acılarını, sevinçlerini, taleplerini yerinde, yüz yüze konuştuk ve paylaştık.  Biz büyük bir aile olduk, Bu gün buradaki arkadaşlarımın çoğunun evlerini kapı kapı bilirim, Sofranızı açtınız oturduk, çayınızı çorbanızı içtik, Üzüntünüzde birlikte üzüldük hemdert olduk, sevinçleriniz bizim sevincimiz oldu, gün oldu başarılarınızla gururlandık, gün oldu düğününüzde neşelendik, acı gününüzde sizinle kederlendik, kenetlendik. Ahde vefayı hiçbir zaman unutmadık, Yeri geldi bizim de zor zamanlarımız oldu, bunaltıldık, o zaman da sizlerin dost eli imdadımıza koştu, bize cesaret ve güç verdi. 
Sizlerin teveccühü, sevgisi ve coşkusu en dar zamanlarda yüreklerimizi doldurdu. 
Elbette herkes alkışlamadı bizi, herkes takdir etmedi, çünkü dürüst, hakkaniyetli ve adaletli bile olsanız, haklıya hakkını teslim ederken, mutlaka haksız olan birilerinin çıkarlarını zedelersiniz.
Herkesi bir anda aynı derecede memnun etmek, kudreti beşerin dâhilinde değildir. 
demokrasiyi içine sindiremeyen, hakkaniyet değil, adalet değil, ayrıcalık isteyen,
öyle alışmış bir zihniyet de mevcut.”

ADALET NEDİR? AĞAÇLARA SU VERMEK. ZULÜM NEDİR? DİKENİ SULAMAK.  
Biz Tes-iş’in imkanlarıyla sizlere hizmet ediyoruz.  Sizlerin ortak aklı ve vicdanı olmaya çalışıyoruz. 
Ve bu sebepledir ki, hiçbir zaman dikene su vermedik vermeyeceğiz. Bizi eleştiren arkadaşlarım olacaktır, herkesi memnun edemediğimiz noktalar olacaktır ama adaletten taviz vermeyeceğimizi biliniz. En yıkıcı eleştirilerle incitildiğimiz zamanlarda bile, metaneti elden bırakmadık ve bizi doğru anlamalarını bekledik. Yine de bizi anlama güçlüğü çekenlere kapılarımızı kapatmadık, kapatmayız da. Siz dinlediğiniz sürece, sabırla anlatmaya devam edeceğiz. Fakat sendikamızı yerinde saydırmak, geriye götürmek isteyen, olayları doğru analiz edemediği gibi çevresine de yanlış aktarıp yanlış bir algı oluşturmaya çalışan, demokrasiyi ve hukuku, halktan esirgeyen otoriter çabalara müsamahamız olmayacaktır.  
Bundan sonra da aynı çalışma ahlakı ile İş yerlerimizde çalışma hayatını ve işverenlerle işçi münasebetlerini adalet prensiplerine uygun olarak kanun ve nizam yollarıyla düzenlemek  gayemiz olacaktır.
Bu gayemizi gerçekleştirebilme konusunda kendileri ile uyum içerisinde çalıştığımız değerli işverenlerimizin olumlu katkılarını ve taleplerin karşılanması hususundaki yapıcı tutumlarını ve desteklerini de  zikretmek gerekir.
Bizim için en önemli sorumluluk olan Çalışanımızın can güvenliğini, iş yerlerimizde iş sağlığı ve iş güvenliğini maksimum düzeyde sağlayabilmek için, bu konuya son derece duyarlılık ve titizlikle yaklaşan değerli işverenlerimizle ortak çalışmalar yapmaya, iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri organize etmeye, ve üst düzey tedbirlerle sizlere güvenli çalışma şartları oluşturmaya devam edeceğiz.
ADALET, MİLLETİMİZİN EN BÜYÜK ÖZLEMİDİR.  (VAZGEÇİLMEZİMİZDİR)

“Ve biz herkesin hukukunu kendi hukukumuz gibi koruyacağız. Hiçbir zorluk bizi yıldıramaz. Sizlerin menfaati için yararlı olacağına inandığımız adımları atmaktan asla çekinmeyeceğiz. Mühim işler başarabilmek için ben değil, biz olacağız!  Biz olmak zordur ama meyvesi hepimize yetecek kadar çok ve bereketlidir. Yönetimimiz sizlerin itimadına mazhar olmuştur, bu itimada layık olabilmek ve programını en iyi biçimde uygulamak için bütün gücüyle çalışacaktır.  Sizlerin de işçinin haklarını koruyan, menfaatlerini kollayan bir yönetime sonuna kadar sahip çıkacağınızdan kuşkumuz yoktur. Yolumuz açık olsun. Allah utandırmasın. Kongremizin Tes-iş sendikasına,
Türk işçi hareketine hayırlar getirmesini diliyorum…” 



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol