Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

DOĞAKA 69. KEZ TOPLANDI

 Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 69. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca başkanlığında, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü ve DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Nuh Kara, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve ajansın ilgili birim amirlerinin katılımı ile dün Kahramanmaraş’ta düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca, DOĞAKA faaliyetleri açısından 2015 yılı değerlendirmesinde bulunarak, 2016 yılı çalışma programı hakkında bilgiler verdi.

Vali Topaca yaptığı konuşmasında, “Ajansımız, kendisine verilen görev ve sorumluluklar çerçevesinde yoğun bir tempoda sürdürdüğü 2015 yılı çalışma dönemini başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. 2015 yılı içerisinde bölgemizde kamu ve özel sektör kuruluşları tarafından geliştirilen 54 adet projeye 15,5 Milyon TL hibe desteği sağlayan Ajansımız kurulduğu günden bu zamana kadar başarılı ilan ettiği proje sayısını 1.317’ye yükseltmiştir.

Bununla birlikte yine 2015 yılında; 2.024 kişiye yatırım destek faaliyeti hizmeti sunulmuş, 955 kişiye çeşitli konularda eğitim sağlanmış, 12 adet sektör raporu ile 9 adet kurumsal yayın hazırlanmış ve 18 adet konferans, çalıştay ve kongre etkinliği ile 7 adet yurt içi ve yurt dışı fuar katılımı organize edilmiştir.

Bu başarıların 2016 yılında daha da ileriye taşınabilmesi amacıyla 2016 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde hazırlıklarını tamamlayan Ajansımız 2016 yılında uygulanacak yeni destek programları için son aşamaya gelmiş durumdadır. Kalkınma Bakanlığı onay aşamasında olan yeni programların Ocak ayı içerisinde onaylanması ile birlikte Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimize yönelik yeni destek programları uygulamaya alınacaktır” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesi ile toplantı sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler:
DOĞAKA 69. KEZ TOPLANDI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol