banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI, GÜZEL BULUT TURİZM UMRE HAZIRLIKLARINA BAŞLADI.

Devlet Hava Meydanları ( DHM ) 15 Aralık 2015 günü başlayacak olan Umre Turları için Kahramanmaraş hava alanına bir bilgisayar ile pasaport okuma cihazı koyması gerekiyor.

 

Gümrük Memuru, Pasaport Polisi, Yurt Dışı çıkış ve giriş için personel yönü ile bir sıkıntının bulunmadığı Kahramanmaraş Hava alanında DHM yapacağı düzenleme ile Umre – Hac ve Yurt dışı uçak seferlerinin başlaya bileceğini ifade eden yetkililer, DHM harekette geçmesini istiyorlar.

 

Konu ile alakalı olarak görüşlerini aldığımız diyanet işleri başkanlığı, “ Kahramanmaraş hava alanında gümrük kapısı açılması halinde Kahramanmaraş’tan umreye gidecek olan umrecilerimizi Kahramanmaraş hava alanından kutsal topraklara götürerek, Kahramanmaraş’a da geri getiriz, Adana ve Gaziantep’e bizde yolcularımızı taşıma istemiyoruz,” açıklamasını da bulundu.

 

Kahramanmaraş Güzel bulut Turizm Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Güzel bulut: “ 15 Aralık 2015 günü için Kahramanmaraş – Medine için THY uç ak talebinde bulunduk.

 

 DHM bir bilgisayar ve bir de Pasaport okuma cihazını Kahramanmaraş hava alanına gönderişe bizde uçuşlarımızı Kahramanmaraş’tan yaparak, dönüşümüzde Kahramanmaraş hava alanı olacaktır.

 

Son altı ayda yüzde 28 yolcu sayısı artan Kahramanmaraş hava alanı dış uçuşlara açılması ile Türkiye de en çok yolcusu artan hava alanı unvanını devam ettirecektir.

DHM yetkililerinden 15 Aralık 2015 gününe kadar Kahramanmaraş’a bir bilgisayar ile bir pasaport okuma cihazı göndermesini bekliyoruz,” dedi.

 

THY ‘dan Kahramanmaraş İstanbul’a günlük en az 3 ilave sefer - Kahramanmaraş İzmir- Kahramanmaraş Kıbrıs, Kahramanmaraş Antalya, Kahramanmaraş Ankara seferlerinin günlük olması ve hafta da bir günde AB seferleri de isteyen Kahramanmaraşlı turizm şirketlerinin yöneticileri: “ Kesmiş olduğumuz uçak biletlerinin yüzde 60 ‘ı Gaziantep, Adana, Hatay olup, internetten alınanları bilemiyoruz ama Kahramanmaraş Büyükşehir ve hava alanımızın aktif olarak çalışması için uçak seferi istiyoruz,” diyerek THY ve Özel şirketleri göreve çağırdılar..

Kahramanmaraş’tan Günlük bir sefer İstanbul, hafta da 4 gün Ankara seferi olup, PEGASUS ise hafta da 4 gün İstanbul Sabiha Gökçen’e uçmasının yeterli olmadığını dile getiren Kahramanmaraşlılar günlük an az 10 uçak seferi olması gerektiğini dile getiriyorlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol