Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

DİLBER; KADROLU HEMŞİRE BULAMIYORUM!
 Oysa kazın ayağı hiç de öyle olmadı. Tıp Fakültesi yaklaşık bir yıldır yeni yerinde, ancak siyasilerin ilgisizliği, bürokrasinin kayıtsızlığı nedeniyle, henüz yeterli kadroya ulaşmış değil. Maliye Bakanlığından alınacak kadro için de kimse kılını kıpırdatmayınca, hizmete girmesi beklenen 3. ve 4. katlar bomboş duruyor.

Yeterli hemşire ve ebe olmayınca, doktorda sıkıntı yok da, kadrolu ebe-hemşire bulunmayınca, diğer boş katları da açmanın manası yoktu. Biz, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof.Dr. Cengiz Dilber'in odasına girip de, ne var ne yok dediğimizde, bir dokunduğumuzda, bin ah işittik ki, sesi çoook uzaklardan duyuldu.

Başhekim Cengiz Dilber tam bir dert küpü. Ancak başardıkları, yaptıkları, hizmete dâhil ettikleri de var. Başarıları, yaptıkları yanında, beklentilerinden şikâyetlerinden ve taleplerinden bazıları...

* Devlet kendi hastanesine imtiyazlar (maddi ve personel anlamında) tanırken, Araştırma Hastane çalışanlarına üvey evlat gözüyle bakıyor.

* Yeni onkoloji bölümü inşaatı tamamlandı, yakın zamanda yeni yerine taşınacak.

* Muhtemelen bu hafta içinde TRT gelip, özel çekim yapacak.

* 28 milyon liralık cihaz geliyor. Bunların içinde uzun zamandır konuşulan ve yazılan 2 yeni tomografi cihazı ile, 2 yeni MR da var.

* Radyasyon onkolojisi (ışın tedavisi veren cihaz) 7 milyona ihale edildi, yakında geliyor.

*Doktor açığı, sıkıntısı yok da, hemşire ve ebe kadrosu olmayınca, 3. ve 4. katlar açılamıyor. Cihazlar alınsa dahi, personel olmayınca... O halde ne bekleniyor!

* Yoğun bakım yatağı sayısında önemli artışlar sağlanmış: 17 yeni doğan, 10 Çocuk, 15 anestezi, 20 koroner yoğun bakım, 10 dâhiliye, 10 nöroloji ve 5 KVC... Toplam 87 yatak açık. Ve 3. basamak. Bunların yanında açılacak olan 20 yeni doğan ve 10 çocuk yatak odası daha var.

VE SONUÇ...

Cengiz Dilber aslen Trabzonlu. Ancak bu şehri, insanları çok seviyor. Senelerdir de burada. Bıraksa, dışarıda muayenehane açsa, yevmiyesi 40-50 binden aşağı düşmeyecekken, Tıp Fakültesinde 5 bin liraya talim ediyor.

Hizmetlerinden, başarılarından ve insanlara verdiği pozitif enerjiden dolayı da KSÜ Rektörü Prof.Dr. Fatih Karaaslan'dan her keresinde teşekkür alan bir başhekim iken, bir kadro alımı için kimse yanında olmuyor, elinden tutmuyor.

İki doktor milletvekilimiz var mecliste. Mahir Ünal desen, kılıcının her iki tarafı da kesen bir siyasetçi. Daha çok, daha kaliteli sağlık hizmeti için elzem olan teknolojik ve tıbbı cihazlar temin edilmişken, 150 hemşire ve ebe kadrosunun temini bu kadar mı zor? Dr.Yıldırım Ramazanoğlu ve Dt.Sıtkı Güvenç, Tıp Fakültesi ile hiç mi ilgilenmezler, hiç mi Dilber'i dinleyip, yarasına merhem, derdine deva olmazlar! Madem olamıyorlar, madem başaramıyorlar, ne işleri var mecliste!








Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol