banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

DERSHANELER EĞİTİME DEVAM EDİYOR
  KAR-DER-BİR Başkanı Muharrem ERANTEPLİ konu ile alakalı açıklama yaptı:

 “Sayın Bakanın açıklaması özel öğretim kurumlarının, dolayısıyla dershanelerin her yıl ocak ayı içinde maliyeye yatırdıkları ruhsat harcı ile ilgilidir.

2013-2014 öğretim yılında dershaneler eğitime devam ediyor. Dershane çalışanları,velileri ve öğrencileri tedirgin edecek durum yok.Çünkü mevcut dershaneler ruhsat alamıyorlar,şu anki ruhsatlarıyla hizmete devam ediyorlar.

Dershaneler öğrenci gönderen velilerimiz rahat olsunlar. Öğrencilerimizden sınavlarda başarılı olmak için dershanelerden faydalanmaya devam etmelidirler. Dershanelerimiz eğitim öğretim hizmetlerine devam ediyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren özel okulların %50 dolulukla çalıştıklarını basından takip ediyoruz. Mevcut şartlar içinde yeni özel okul ihtiyacı görülmemektedir. Dershanelerin özel okula dönüşmeleri ile ilgili dershane yöneticilerinin ve çalışanlarının bilgilendirilmesi gerekiyor.

Dershaneler kapanmayacak Ancak dönüşüm olabilecektir. Sayın Bakanımız da bir dönüşümden bahsetti. Çalışmaların sürdürüldüğünü işaret etti.

Yapılan Açıklamalar dershanelerin işlevinin devam edeceği, ancak okul olmak isteyenlere kolaylık sağlanacağı yönündedir.

Öğretmenlerimiz görevlerine devam edeceklerdir. Dershanelerde çalışanlar sisteme entegre edilecektir.

Dershaneler bir ihtiyaçtan doğmuştur. Halen bu ihtiyaç devam ediyor.

Dershaneler eğitim sistemimizin bir parçasıdır. Hatta olmazsa olmazıdır. Dershanelerin yok sayılması ülkemiz insanına zarar getirir. Dershaneler eğitim sistemimizin bir zenginliğidir.”

 

10.10.2013

Muharrem ERANTEPLİ

KAR-DER-BİR BAŞKANI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol