Öne Çıkanlar HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

DEREKÖY’DE ŞEREF EROĞLU GÜREŞ FESTİVALİ

Hafta sonu başlayacak güreşlere Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları şimdiden gelmeye başladı. Dulkadiroğlu Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından bu yıl 2.’incisi düzenlenecek olan ‘Şeref Eroğlu Kısa Şalvar Güreş Festivali’ne Dünya, Avrupa, Olimpiyat şampiyonları ve güreş camiasından çok büyük ilgi olduğu bildirildi. Türkiye’yi Dünya’da, Avrupa’da ve Olimpiyatlarda başarı ile temsil eden şampiyonlar Kahramanmaraş’ın güreşteki gururlarından Şeref Eroğlu’nun adını taşıyan turnuvaya adete akın etti.

Dünden itibaren turnuva için şehre gelen şampiyonların arasında; Avrupa Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, Olimpiyat Şampiyonu Mehmet Akif Pirim, Avrupa Dünya Şampiyonu Olimpiyat Üçüncüsü Rıza Kayaalp, Ordular Arası Dünya Şampiyonu Nuri Zengin, Avrupa Dünya Şampiyonu Bayram Özdemir, Avrupa Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi (CELA) Önder Yakşi, Avrupa Dünya Şampiyonu Olimpiyat Üçüncüsü Nazmi Avluca, Avrupa Dünya Şampiyonu Harun Doğan, Avrupa Şampiyonu Mehmet Esenceli, Akdeniz Oyunları Şampiyonu Fevzi Kaynak ve Avrupa Şampiyonu Metin Kaplan yer alıyor.

 

ŞAMPİYONLAR DEREKÖY’DE TOPLANIYOR

Dereköy’de Pazar günü gerçekleştirilecek olan turnuva saat 11:00 itibarıyla başlayacak.  Kahramanmaraş’ın yerel güreşlerini canlandırmak amacıyla başlatılan turnuvalardan biri olan Dereköy güreşleri hakkında konuşan Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur, turnuva ile amaçladıkları başarıya şimdiden ulaştıklarını kaydetti. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli şampiyonların Kahramanmaraş’ta bir araya gelmeye başladığını kaydeden Hopur, Kahramanmaraş’ın güreşini iyi bilen ve buradaki atmosferi yakından solumak isteyen herkesin bu turnuvaya katılacağını kaydetti.

Hopur, konu ile ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kahramanmaraş’ta güreşin eski günlerine dönmesi adına yaptığımız çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bu kapsamda başlattığımız yerel turnuvalar da şehre yakışır şekilde devam ediyor. Geçen yıl ilkini yaptığımız  ve bu yılda büyük bir coşku ile gerçekleştireceğimiz ‘Şeref Eroğlu Kısa Şalvar Güreş Festivali’ için çok sayıda şampiyon Kahramanmaraş’a geldi. Uluslararası misafirlerimizin de bulunacağı bu önemli turnuva Kahramanmaraş’ın güreşteki sembollerinden biri haline gelecektir. Bizim buradaki amacımız şehrimizde yetişen güreşçilerimizin geleneksel güreş turnuvalarını da görmeleri ve buralarda maç yapmalarıdır. Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği tüm şampiyonlar bu turnuvalardan geçmişlerdir. Yeni nesillerinde aynı yoldan geçmesini ve başarıya koşmalarını istiyoruz.”

 ‘YILDA 30 YEREL TURNUVA DÜZENLEMEK İSTİYORUZ’

Hopur, yerel turnuvalar ile ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bizim amacımız bu saatten sonra bu güreşleri çoğaltmaktır. Eskisi gibi Milli Takıma Kahramanmaraş’tan bir seferde 6-7 sporcuyu sokabilmektir.  Bizim zamanımızda 6 kişi takıma girdi, 4’ü Dünya Şampiyonu oldu, biri Dünya üçüncüsü oldu, bende Dünya Dördüncüsü olmuştum. Sporcuların hepsi klasmana girdi. İsim isim sayacak olursak çok iyi sporcular vardı. O zamandan sonra nasıl bu güreşler azaldı, Kahramanmaraş’tan da güreşçi çıkması azaldı. Bundan sonra benim görevde olduğum süre içerisinde Geleneksel Spor Dalları Astbaşkanlığını yaptığım süre içerisinde bu tür turnuvaları fazlalaştıracağım. En az 30 yerde hemşerilerimizi güreş ile buluşturmak istiyoruz. Sporcularımızın milli takımda yer alabilmeleri için böyle bir faydamız olur. Ben bu kanaatteyim, arkadaşlar ile biz bunun devamlı istişaresini yaparız. Hep aynı kanaatteyiz.”

Haber: Cebrail SARI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol