banner1482
Öne Çıkanlar dizi SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN

Bu haber kez okundu.

DENETİMLER HIZ KESMİYOR!
 Resmi tatil olmasına rağmen halkın güvenliği için Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sivil ve resmi ekipler, kentin huzur ve güvenliği için çalışmalarını sürdürüyor.

Şehrin farklı noktalarında, Mesire alanların da Halkın yoğunluğun dan dolayı vatandaşların güvenliği için gün boyu belirli aralıklarla uygulamalar yapıldı. Yapılan uygulamalar da 46’ya yakın araç 100’ün üzerinde şahıs incelendi. Halkın güvenliği ve huzuru için bu tarz uygulamalar sürekli olarak devam edeceği bildirildi. Uygulama esnasında polisin sürücülere ve vatandaşlara göstermiş olduğu hassasiyet, Nezaket, saygı ve centilmenlik vatandaşları ve sürücüleri çok mutlu etti. Şehrimiz de yapılan bu tür uygulamaların halkın güvenliği açısından çok önemli olduğunu söyleyen sürücüler, “yapılan uygulamaların devam etmesinden yana olduklarını ifade ettiler”. Yapılan uygulamalar da şüpheli araçlar durdurularak şahısların kimlik kontrolü yapılıyor. Sürücülerin ehliyet ruhsat denetimi, araçların teknik muayene ve vergi, ceza borcu olup olmadıkları gözden geçiriliyor. Nereden gelip nereye gittikleri kameralar yardımı ile takip ediliyor. Polis, hukuk devleti olmanın gereklerini yerine getiriyor. Her şey şehrin ve ülkenin güvenliği için. İş yerleri için ilk uyarı “önce güvenlik” olduğu gibi bir şehir içinde en önemli uyarı “önce güvenlik” demektedir, İl Emniyet Müdürlüğü.


ÖNCE ŞEHRİN GÜVENLİĞİ

Şehrimizin; Sakarya, Mağralı, serintepe, Yusuflar, Yörükselim, hacı bayram veli, Barbaros, Karacaoğlan, namıkkemal, ortahal, sokakbaşı ve benzeri bir çok yerler polisin en çok devriye gezdiği yerlerdir. Polis buralar da kendisine ulaşan her türlü şikayete anında cevap vermeye çalışmakta, suçlulara göz açtırmamakta kararlı davranmaktadır. Sakarya Mahallesinde son bir yıl içerisinde 5 tane insanın eroine bağlı olarak çeşitli şekillerde öldüğü kamuoyunun dikkatini çekmekte. Şehrimizde bulunan mültecilerinde güvenlik konusunda olumsuz bir paylarının da olabileceği kamuoyunda tartışılmaktadır. Mültecilerle bağlantılı olarak, kaçak sigara, kaçak ceptelefonu, dilencilik, zaman zaman yapılan hırsızlıklar, nadirde olsa cinayet, yaralama, trafik kurallarına uymama ve trafikte de sürücülere zor anlar yaşatma gibi bir çok sıkıntılar şehrin güvenliği açısından birer faktör olarak değerlendirilmelidir.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol