banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

DEMİRDÖĞEN: TÜM HAYATIMIZI RAMAZAN’MIŞ GİBİ YAŞAYALIM!
 Demirdöğen, “Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allah-u Teâlâ size Ramazan orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır” dedi.

Ramazan ayının, Allah'ın kullarına bir ihsanı olduğunu dile getiren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Demirdöğen, “Ramazan ayı öyle bir aydır ki; bu ayda yapılan ibadetlere verilen sevaplar, diğer aylardakinden çok daha fazladır. Onun için başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayından azami derecede istifade etmek hepimizin istek ve arzusudur. Tüm İslam âleminin Ramazan ayından hakkıyla istifade etmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Müslümanların âleminin bütün hayatını Ramazan ayıymış gibi yaşaması dileğinde bulunan Demirdöğen, “Bütün din kardeşlerimin Ramazan-ı Şerif ayını tebrik ediyorum. Hayatımızı da Ramazan’mış gibi değerlendirmeyi nasip kılsın. Şuurlu mümin vasfımızı kaybetmeyelim inşallah” ifadelerine yer verdi.

Ramazan ayının insanın içinin boşalmasına karşı alınmış ilahi tedbirlerden sadece biri olduğunu vurgulayan Demirdöğen, şöyle konuştu: “İnsanlara dış dünyalarını bir müddet, iç dünyalarının arkasına atmalarını telkin eder. Ruh bakımını, beden bakımından öne almalarını telkin eder. Ramazan, insanın sahip olduklarının Allah tarafından ona sınav için emanet edilmiş değerler olduğunu hatırlatır. Paylaşabilenler, bu sınavı verecek olanlardır. Gönlünü Ramazan’a açanlar, elini ve kapısını da yoksula açar. Kimlik ve kişiliğini geliştirir, duruşunu kavileştirir, duygu ve düşünce katsayısını yükseltir. Bu ülkenin gerçek sahibi olan Müslümanlar, her Ramazan’ı bu toplumun yaralarını sarmak için bir seferberlik zamanı bilmelidirler. Sadece aç ve açıkların yardımına değil, aynı zamanda din ve iman bakımından da fakirleşmiş insanımızın yardımına koşmalıdırlar. Bu ülkedeki inanç yoksullaşmasının, maddi yoksulluktan çok daha vahim sonuçlar üreteceğini unutmamalıdırlar. İnanç yoksulluğunu ancak, iman, ahlâk ve erdem zenginliğiyle yenebilirsiniz. İşte Ramazan, o zenginliğin kaynaklarından biridir.”

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Ahmet Asım Demirdöğen, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Bizzat orucu emreden ayet şudur: "Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı! Orucun amacı, insanda ‘sorumluluk şuurunu’ uyandırması, diri tutmasıdır. Kime karşı sorumluluk şuuru? Önce insanın kendi varoluşuna karşı sorumluluk şuuru... Çünkü insan yaratılmışların tacı, Allah’ın şaheseri olarak bir amaç uğruna yaratılmıştır. Dolayısıyla kendi varoluşunun amacını sormak, aramak ve bulmak zorundadır. İşte insanın kendisine karşı sorumluluğu budur. İnsan kendisine karşı sorumluluğunun bilincine varırsa, Allah’a karşı sorumluluğunun bilincine de varacaktır. İşte bu, Kur’an’ın ifadesiyle ‘Takva’dır. Allah’ım takva sahibi insanlardan eylesin. Ramazan, Kur’an’la bütünleşme ayı olmalı. Kur’an sadece elimizde ve dilimizde değil, yüreğimizde, aklımızda, hepsinden öte hayatımızda olmalı. Kur’an’ın hayatımızda olması için, tasavvurumuzu, aklımızı ve kişiliğimizi Kur’an’a inşa ettirmeliyiz. Dolu dolu geçireceğimiz bir Ramazan ayının ahiret hayatımıza büyük yatırım olduğunu unutmayarak, Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini, ümmetin ve ülkemizin dirilmesine, tekrar ayağa kalmasına vesile olmasını diliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol