Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

DEDEOĞLU, TÜRK SPORU DOPİNGDEN KURTULMALI
 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan Dedeoğlu; milletvekili seçilmeden önce 2004-2011 yılları arasında ben de Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı görevinde bulunduğuna işaret ederek, Atina Olimpiyatları'na, Çin Olimpiyatları'na ve en son da 2012 yılında Londra'da yapılan Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na katıldığını bildirdi.

Doping hem Türkiye'de hem de dünyada bir sanayi şekline geldiğini ifade eden Dedeoğlu, “maalesef üzülerek söylüyorum bunu. Gerek bunu kullananlar gerekse satıcıları, maalesef ki maalesef, yanlışlık içerisindeler.” dedi.

Dedeoğlu, sporda doping kullanımının eğitimle önlenebileceğine de dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dopingi kullanmak, bunun satıcılığını yapmak; gerek antrenör, gerekse sporcu, kulüp başkanları, yöneticiler tamamen eğitimle ilgili olan bir şey bu, tamamen eğitimin eksikliğinden; federasyonun, kulüplerin gerekli seminerleri ve eğitimleri vermemesinden kaynaklanıyor.

Bunların birçok mahsuru var tabii ki. Gerek sağlık açısından gerekse o dopingi kullanan sporcunun ülkesine vereceği, kulübüne vereceği ve kendine vereceği zararların neler olduğunu bilmeden yapmış olduğu bir davranış olarak bunu kabul etmek istiyorum.

Türk sporunda doping, şiddet ve şike üçünün bir arada bulunmaması gereken üç nokta. Biz, bunların üçünü de bir arada görmek istemiyoruz ve bunu da Parlamentoda gerek kanunlarla gerekse de yönetmelikle bunun altından kalkmak mecburiyetindeyiz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak diyoruz ki: Türk sporunda doping olmasın, şiddet olmasın, şike olmasın. Bu konuyla ilgili, grubumuz her türlü çalışmayı yapmaya hazır. Türk sporu dopingden kurtulmalıdır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol