banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ÇÖLLOLAR GÖÇÜK MUAMMASI
 Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür temin eden Çöllolar Kömür Sahası'nda 3 yıl önce 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili haklarında, "Bilinçli taksirle birden çok kimsenin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan kamu davası açılan 23 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, toprak altında kalan işçilerden Muhsin Koşan'ın annesi Kezban Koşan, kız kardeşi Zeliha Öztürk, taraf avukatları ve tutuksuz yargılanan 23 kişiden 1'i katıldı.

Mahkeme heyeti, avukatların eksik evrakları giderme talebi üzerine duruşmayı 20 Ocak 2015'e erteledi.

Zeliha Öztürk, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, davanın, her defasında bir bahane üretilerek uzatıldığını öne sürdü.

Olayın üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlatan Öztürk, "Bir simit çalanın cezasını veriliyor ancak 11 insanın ölümüne neden olan kişiler cezalandırılamadı. 11 ailenin hayalleri çalındı, kurumlar birbirini suçluyor. Kardeşimin cansız bedenine hasret bıraktılar" dedi.

Öztürk, toprak altında kalan işçiler için anıt mezar yapılmasını istemediklerini dile getirdi.

OLAY NE ZAMAN VE NASIL OLMUŞTU?

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Açık Kömür Üretim Sahası'nda 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte 1 işçi yaşamını yitirmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte ise 10 kişi toprak altında kalmıştı.

Toprak altında kalanlardan dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmış, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'nın cenazelerine ulaşılamamıştı.

Hatırlanacağı üzerine, CHP Milletvekili Durdu Özbolat da olayın aydınlatılması için TBMM’de meclis araştırılması istemiş, bakanlığı açıklamaya davet etmişti. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol