banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

ÇOK ÖZELLİKLİ BİR KÖY; TEKEREK…
 Haydarbey Mahallesi sınırları içerisinde, daha düne kadar eski adıyla Tekerek, arkasından da Pınarbaşı köyü iken, büyükşehir yasası ile birlikte Mahalle içinde yer alan vadi içindeki 60 haneli köyde, Sümerbank emeklisi, pehlivan ve siyasetçi Selim Kale ile karşılaştık.

Yaklaşık 20 dönümlük bağ-bahçesi içinde bizi gezdirir, çardak ve salıncakta eğlendirirken, Selim Kale’den bu köyün özelliğini öğrenmek istiyoruz.

Bu köyde yaşayan insanların sesi güzel olurmuş. Köyde zaman zaman müzik-eğlence programları tertip ediliyor.

Bu köyden ünlü pehlivanlar çıkmış. Ahmet Ak ve Selahattin Kılıçsallayan da bu köyden örneğin. Belki şaşıracaksınız ama bu köyün kadınları da pehlivanmış.

Bu 60 haneli köy, hem köy, hem de şehir hayatını birlikte yaşıyor.

TEKEREK DERESİ ISLAH EDİLMELİ

VE KONTROL ALTINA ALINMALI

“Ne köylüyüz, ne şehirli, çünkü hem köy, hem şehir hayatı yaşıyoruz” diyen Selim Kale de bu köydeki evlerin tapusunun olmadığını söylüyor!

Ve Tekerek Deresi…

Bu mevsimde ve kış mevsiminde, şehrin yağmurlama suları köyün alt tarafından geçiyor. Taşkın seller hem köylülerin topraklarını alıp götürüyor,  hem de ağaçlarına zarar veriyor, ürün kaybına sebep oluyor.

Bu derenin ıslahı gerekiyor.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol