Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK dizi 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

ÇOCUK HAKLARI KOMİTESİ ÜYELERİ, TEKNO ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI

Çukurova Teknofest’te düzenlenen festivale Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürü Musa Şahin, Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, diğer şehirlerin il müdürleri ve ilgililer katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çukurova Üniversitesi Teknokent iş birliğinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirilen Tekno Çocuk Festivalinde, çocuklarla bir araya geldi. Burada çocuklara seslenen Bakan Yanık, çocuklardan yaratıcılıklarını konuşturmalarını ve yaratıcı fikirlerini hayata geçirmelerini istedi. Bakan Yanık, Dünya’da barış ve esenliği çocukların getireceğini ifade etti.

İCAT ÇIKARMA SÖZÜNÜN AKSİNE İCAT ÇIKARIN

Bakan Yanık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tekno Çocuk Bayramı'mızda bugün robotik atölyelerimizden yapay zekaya, oyuncak tırımızdan, sportif aktivitelere, şarkılara, konserlere kadar pek çok etkinlik yer alıyor. 'Tekno Çocuk Bayramı'mızda istiyoruz ki sizler, yani geleceğin mucitleri, bilim adamları olarak bugünden bu alandaki faaliyetlerimizi başlatmış olun. 'İcat çıkarma' sözünün aksine icat çıkarın, yaratıcı fikirlerinizi hayata geçirme gayreti içerisinde olun. Bugün burada sizlere baktığımda hepinizin gözünde o icat çıkaracak bir ışıltıyı görüyorum.”

SİZDEN SONRAKİ ÇOCUKLARIN ÖRNEK ALDIKLARI KAHRAMANLAR OLACAKSINIZ

Çukurova'nın zeki ve çalışkan insanları, yapacakları icatlarla ve üretecekleri yeni teknolojilerle Yaşar Kemal'in edebiyatta, Şener Şen'in sinemada yaptığını, bilim ve teknolojide yapacaktır. Çocuklar, sizlere bu anlamda güvenimiz tam. Çukurova'nın suyunu içen bir arkadaşımız yazılımda, kodlamada, robotikte ve diğer alanlarda dünyayı sarsacak icatlar yapabilecek potansiyele sahiptir. Burada Çukurova Teknokent'te de bu anlamda çok başarılı arkadaşlarımızın olduğunu biliyorum. Ben de bu topraklarda yetişen birisi olarak Çukurova'mızın bir ferdi olmaktan her zaman büyük gurur duydum. Sizler de hayallerinizin peşinden giderek mutlu olacağınız tüm insanlara fayda sağlayacak işler yaparak sizden sonraki çocukların örnek aldıkları kahramanlar olacaksınız. Gerçek süper kahramanlık ancak böyle olur.

BAŞKALARININ İCAT ETMESİNİ BEKLEMEYEN, ÜRETMEYİ BİLEN İNSANLAR OLMAMIZ GEREKİYOR

Bakanlık olarak çocuk ve gençlerimizin bilim ve teknolojiye bilinçli biçimde tanışmalarını, o alanda üretken olmalarını, yeni fikirlerini, benzersiz projelerini hayata geçirecek bir bakışla yetişmelerini çok önemsiyoruz. Günlük hayatımızda işin içine kodlama ve yazılımın dahil olduğu onlarca ürün kullanıyoruz. Cep telefonlarımız, bilgisayarlarımız, arabalar, televizyonlar, kısacası tüm akıllı sistemler ve elektronik aletler her birinin mucidi kimdir? Bu icatları kimler nasıl yapmışlar? Nasıl çalışmışlar? Çılgın fikirlerini nasıl gerçekleştirmişler? Bunları merak ediyorsunuz ve inceliyorsunuz değil mi? Elimizdeki cihazları ya da kullandığımız programları incelemezsek, sistemlerini anlamazsak sadece tüketici oluruz ama bizim üretici olmaya, bunları yapan olmaya ihtiyacımız var. Tıpkı uçak yapabilmek için çalışan, Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, Nuri Killigil, Selçuk Bayraktar gibi başkalarının icat etmesini beklemeyen, üretmeyi bilen insanlar olmamız gerekiyor.”

ÇOCUKLARIMIZ HEM EĞLENDİ HEM BİLGİLENDİ

Kahramanmaraş Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya Tekno-Çocuk Festivali’nde yaptığı açıklama da program nedeniyle Bakan Derya Yanık’a ve Genel Müdür Musa Şahin’e teşekkür etti. Kaya, “Burada çocuklarımızın hem teknoloji konusunda bilgilendiği hem de eğlendiği güzel bir program oldu. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı teknoloji ve bir çok etkinlikle buluşturan güzel program nedeniyle Başta Sayın Bakanımız Derya Yanık Hanımefendiye olmak üzere Genel Müdürümüz Sayın Musa Şahin’e,Tüm Bakanlık ekibimize Adana il Müdürümüz Nevzat Özer’e ,Teknokent Ekibine ve emek veren tüm arkadaşlara şahsım ve çocuklarımız adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Yanık, etkinlik alanında aralarında Ukraynalı çocuklarında bulunduğu çocuklarla sohbet etti. Programda Kahramanmaraş Çocuk Hakları Komitesi’nin açtığı standı ziyaret ederek çocukların yaptıkları robotik ürünleri, resim ve el sanatlarının sergilendiği standı gezdi ve kodlama çalışmalarını inceledi.

Haber: Burak Alkaya

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol