banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

CHP 1. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI KAMİL DALKARA KÖYLERİ FETEDİYOR
 Yaptığı ziyaretlerin seçim sonralarında da devam edeceğini ifade eden Dalkara “ Dağ, bayır ne fark eder. Gideceğimiz yerde vatandaşın sayısına göre ziyaretlerde bulunmuyoruz. Dağın en tepesinde bir vatandaşımız olsun yine erinmeden koşar gideriz” dedi.

Güne erken saatlerde başlayan CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Kamil Dalkara, ekibiyle gerçekleştirdiği istişare toplantısı ardından program ziyaretlerini gerçekleştirdi. Dalkara ziyaret ettiği yerlerde  halkın her geçen gün artan coşkusuyla karşılanmanın sevincini yaşadı. “Sahalara çıktığımız günden bugüne çok şükür bir sıkıntımız olmadı. Vatandaşın hangi partiden hangi bölgeden olduğu önemli değil, bizi saygıyla karşılayıp, selamımızı alıyor olması önemlidir. Vatandaş sorunlarını anlatıp, taleplerini bizzat iletiyor. Siyasetin en güzel yanı da karşılaştığımız bu hoşgörüdür. Biz bu işe gönül verdik. Dağ, bayır ne fark eder. Gideceğimiz yerde vatandaşın sayısına göre ziyaretlerde bulunmuyoruz. Dağın en tepesinde bir vatandaşımız olsun yine erinmeden koşar gideriz. Biz gösteriş için değil, hizmet için geliyoruz” dedi.

Cumartesi günü Yörükselim Mahallesini ve Kahramanmaraş’a bağlı Bertiz köylerini/Mahallelerini, Çöçelli Köyünü, Pazar günü de Armutlu, Çiğli, Çokyaşar köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla kucaklaşan Kamil Dalkara vatandaşlara  CHP projelerini anlattı

Kahramanmaraş’ın dört bir yanını gezerek 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin önemini anlatmaya çalışan CHP Milletvekili adayı Kamil Dalkara; Köylerde kahve toplantısı düzenleyerek seçmenlerle buluştu.

Yörükselim Mahallesinde Piknik alanını ziyaret etti.

Yörükselim Mahallesinde bulunan Piknik alanını ziyaret eden Dalkara burada çok samimi bir şekilde karşılandı. Seçmenleriyle sohbet eden Dalkara; 7 Haziran’da CHP’nin güçlü şekilde meclise girmesi gerektiğini belirterek, “Yeni değil ‘Yaşanacak Türkiye’ için çalışıyoruz. Bize inanarak oy verecekseniz, kararsız kalan seçmenleri ikna etmemiz gerekir. Sosyal yardımları arttırdık diye sevinerek insanları fakirleştirdikleri için sevinen bir anlayış var. Seçmenlerimiz bize dört yıl verirse değişimi ilk dönemimizde hissedecek ve ikinci dönemimiz için kendiliğinden oy verecek. Bu seçim evlatlarımızın geleceğini ilgilendiriyor” dedi.

Bertiz Köylerinde Dalkara’ya sevgi seli vardı;

CHP Kahramanmaraş  Milletvekili adayı Kamil Dalkara, seçim gezilerine devam ederken Bertiz köylerinde  vatandaşlarla buluştu. Dalkara’nın  en çok karşılaştığı soru ‘CHP çiftçiler için neler yapacak?’ sorusu oldu.

CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan ‘çiftçiye 1,5 liradan mazot’ projesinin geniş yankı uyandırdığını kaydeden Kamil Dalkara, “Elbette çiftçiye desteğimiz mazot desteğiyle sınırlı değil. CHP tarım konusunda özel bir çalışma yaptı, sorunları ortaya koydu, çözüm önerilerini ortaya koydu. Öncelikle çiftçinin üretime devam etmesini sağlayacağız, bunun için sigorta primi destekleri vereceğiz. Üretimi ve yöremizde yetişen ürünlere talebi artıracak reformlar yapacağız. Bertiz Köylerinin Ceviz’ini, Üzümünü ve diğer ürünlerinin marka değerini artıracak çalışmalar yapacağız” dedi.

“Meraları Köylüler Kullanacak”

Dalkara, konuşmasında esas olarak CHP iktidarında yapacaklarını, özellikle Kahramanmaraş ve  köyleri için yapacaklarını anlatarak, köylerin köy statüsünde kalacağını, meraların ve hazine arazilerinin köylüler tarafından kullanılacağını, tarıma ve köylüye teşvikler verileceğini, dile getirerek “CHP’ye sahip çıkmanız köyünüze sahip çıkmak anlamına gelecek” dedi.

 Yoksul ailelere 720 TL aile sigortası yardımı vereceğiz

Dalkara özellikle CHP’nin köy ve tarım politika ve projelerini ayrıntılı anlatarak, “Yoksul ailelere 720 TL aile sigortası yardımı vereceğiz. Tüm taşeron işçileri kadrolu olacak. Kredi borcu olanların yüzde seksen faizi silinecek ve 5 yılda ödenecek. Emekliye kurban ve Ramazan bayramlarında birer maaş ikramiye verilecek. Emeklilerden muayene parası ve ilaç katılım payı alınmayacak. Mazot kesinlikle 1.5 TL’ye inecek. Asgari ücret bin 500 lira olacak. 277 TL’ye herkese ev imkanı sağlanacak. İşsizlik bitirilecek. Çiftçiye büyük teşvik ve yatırım desteği verilecek. Muhtarlarımıza da gerçek anlamda sahip çıkılacak” diye konuştu.

“Köylümüz Sefalet Koşullarına Mahkum Değil”

CHP’li Aday Dalkara , daha sonra Armutlu, Çiğli, Çokyaşar köylerine giderek köylülerin sorunlarını dinledi, CHP'nin çiftçiye ve köylüye yönelik projelerini anlattı. Köylerde ve mahallelerde Dalkara’ya  gösterilen büyük ilgi dikkat çekiciydi.

"Köylümüz Sefalet Koşullarına Mahkum Değil!"

Köylerde çiftçilerle bir araya gelen Dalkara, konuşmasında “İnsan yaşamı için tarımsal üretimin sürdürülebilmesi için çiftçilerimiz üretimin olmazsa olmazlarındandır. Çiftçilerimiz üretim sürecindeki tüm zorluklara rağmen alın terinin karşılığını alma mücadelesiyle hayata tutunmaya çalışmakta. CHP iktidarında Çiftçiler rahat bir nefes alacak, üretimin en bereketli topraklarını yeniden hayata döndürmek sözümüz olsun.” dedi.

Parti projelerini anlatan Kamil Dalkara sözlerine şöyle devam etti: “CHP iktidarında Çiftçinin kullanacağı mazotun litresini 1.5 TL’ye düşüreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Programı, Türkiye’yi yeniden üreten, yoksulluğun, işsizliğin olmadığı, emeklinin, işçinin insanca yaşam koşullarına erişebileceği, eşitlikçi ve özgürlükçü yapacak bir programdır.”

"Gitmediğimiz Köy , Sıkmadığımız El Kalmayacak!"

Gittiği köylerde miting niteliğinde toplantılar gerçekleştiren Dalkara, ülkemizde sağlıksız ve öngörüsüz politikaların tarımı durma noktasına getirdiğini anlatarak, bu gidişe son vermenin halkın iktidarından ve dolayısıyla CHP'nin iktidarından geçtiğini vurguladı. “Gitmediğimiz yer, sıkmadığımız el kalmadan geceyi gündüze katarak çalışmaya devam edeceğim. CHP ile gerçek anlamda bir halk iktidarı kuracağız. Köylüyü , çiftçiyi, üretemez hale getirenleri, yoksulluğu mahkum edenlerin en büyük cevabı 7 Haziran'da vereceğiz.” diyen Dalkara, iktidarın 12 yıllık tarım politikalarını eleştirerek, tarım alanında ihracatçı bir ülke konumundayken nasıl temel gıda maddelerini dahi ithal eden bir ülke olduğumuzu anlattı. Köy sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Dalkara, gelin oy verin gitsinler diyerek, gelecek güzel günler için birlikte olmaya söz verdi.

Haber : Suat Yenipınar

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol