banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

CEYHAN; ATEŞTEN GÖMLEK GİYDİM!
 Son iki günden bu yana sosyal medya üzerinden Kahramanmaraşspor’u ve yönetimini karalamaya ve yıpratmaya yönelik ortaya atılan iddialara cevap veren Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, kulüp tesislerinde yaptığı basın toplantısında kulüp tarihin en şeffaf yönetimini sergilediklerini söyledi. Kahramanmaraş spor kamuoyundan hiçbir gerçeği saklamadıklarını dile getiren Ceyhan, bundan sonraki süreçte de aynı yönetim sistemini ve şeklini uygulayacaklarını kaydetti.

 Sosyal medya üzerinden şahsı ve kulüp hakkında yapılan anlamsız değerlendirmelerin ve ortaya atılan iddiaların kendisini çok üzdüğünü kaydeden Ceyhan, ilk olarak kulüp başkanı kim sorusuna netlik kazandırdı.

Kahramanmaraşspor Sportif Hizmetler Yatırım Sanayi Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu kararı ile başkanı Ferudun Kolat ve Ufuk Bilgetekin olan şirket, 250 Bin TL şirket sermayesi karşılığında Fahri Ceyhan’a devredildiğini ifade eden Kulüp Başkanı Ceyhan, 31 Temmuz 2014 Perşembe günü yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan bu kararın belgesini de basın mensuplarına sundu.

 Yine 18 Ağustos 2014 tarihinde düzenlenen yönetim kurulu toplantısında alınan kararı okuyan Ceyhan, toplantı sonucunu şu şekilde açıkladı: “Şirket hissedarı ve aynı zamanda Kahramanmaraşspor A.Ş. Kulüp Başkanı olan Ufuk Bilgetekin, üzerinde bulunan tüm hisselerini Fahri Ceyhan’a devretmesi sonucu şirketimiz ve kulübümüz ile hiçbir resmi bağı kalmamıştır. Şirketimiz yönetim kurulunca belirlenecek maaş karşılığında Kahramanmaraşspor A.Ş kulüp başkanlığımıza; Fatih Mehmet Ceyhan’ın getirilmesine. Bu değişiklik ve görevlendirme ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu bilgi verilmesine”

 “YÖNETİM SİSTEMİNİ DOĞAN TEHÇİ’DEN ESİNLENDİK”

Kendi şahsi iş yerinden dolayı Kahramanmaraşspor A.Ş’yi akrabası Fahri Ceyhan’ın üzerine aldığını dile getiren Kulüp Başkanı Ceyhan, bunun nedeninin ise kulübün alacaklarının haciz yoluyla tahsil edilme ihtimali olduğunu söyledi. Tesise her gün alacaklıların geldiğini ifade eden Ceyhan, bu nedenle böyle bir yöntem uyguladıklarını dile getirdi. Bu sistemi de eski kulüp başkanı ve kendinden önce kulübü devralmak için kulübü Numan Polat’ın üzerine devreden Doğan Tehçi’den esinlendiklerini belirten Ceyhan, bu konuda Doğan Tehçi’ye teşekkür etti. Ceyhan, konu ile ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kahramanmaraşspor’u devralmamız konusunda geçen sezon sonunda eski kulüp başkanları bizlere teklifte bulundu. Ancak ticari hayatım ve oradaki sorumluluğum nedeniyle bunu kabul etmedim. Doğan Tehçi ile görüşüldüğünü öğrendim ve duruma sevindim. Ancak kulübü devralmadan bir gün önce Ufuk Bilgetekin beni aradı ve kulübü Doğan Tehçi’ye devretmeyeceklerini söyledi. Daha önce belirtmiş olduğum şartlarda kulübü bana devretmek istediklerini söyledi. Ancak ben de diğer işimi düşünerek bu işe sıcak bakamadım. Ancak sevdiğim ve gönül verdiğim bu takıma da yardımcı olmak istiyordum. Bu konuda Doğan Tehçi beyin sistemini duydum ve aynı sistemle takımı devrala bileceğimi düşündüm. Ailemle görüştüm ve onların olumsuz düşüncelerine rağmen kısa sürede kararımı verdim. Kulübü protokol ile devraldıktan sonra takımı oluşturduk ve kısa bir sürede takımı kampa gönderdik. Bu çalışmalar esnasında devir işlemlerine de çok büyük hız veremedik. Takımın kamptan dönmesiyle birlikte bizde devir işlemlerine hız verdik. Kulübü akrabam olan Fahri Ceyhan’ın üzerine yönetim kurulu kararı ile devrettik. Bu konuda kulüp sermayesi olan 250 Bin TL’yi de eski yöneticilere ödedik. Ardından yönetim kurulu bir karar daha aldı ve beni kulüp başkanlığına seçti. Bu kararlar karar defterinde noter onaylı bir şekilde kamuoyuna sunulmuştur. Siz değerli basın mensuplarına birer fotokopi ile bu belgeleri veriyoruz.”

 “YENİ BORÇ ÇIKMAMASI İÇİN ÖNLEM ALDIK”  

Kahramanmaraşspor’un dernek yönetimi zamanında yapılan bazı yolsuzlukların kulübün başına hala dert açmaya devam ettiğini dile getiren Ceyhan, bu konuda hukukçularla görüşerek bir önlem aldığını söyledi. Dernek yönetimi zamanında yaptırılan fazla mühürlerin kulübü borçlandırmaya yönelik çalışmalara katıldığını iddia eden Ceyhan, bunun önüne geçmek için kulübün unvanını uzattıklarını söyledi. Takım adı Kahramanmaraşspor olan kulübün, Kahramanmaraş Sportif Hizmetler Yatırım Danışmanlık Turizm Reklam Organizasyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak değiştirildiğini anlatan Ceyhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kahramanmaraşspor’un sadece günü kurtarmak için uğraşmıyoruz. Biz Kahramanmaraşspor’un geleceğini de kurtarmaya çalışıyoruz. Herkesin malumudur ki bu takım 10 Milyon TL’ye yakın borca sahiptir. Resmi olarak 8 Milyon TL’nin üzerinde ancak faizlerle ve saklanan senetlerle bu rakamın 10 Milyon TL’yi bulacağını tahmin ediyoruz. Biz yeni dönemlerde daha fazla borç çıkarılmaması adına kulüp isminde değişikliğe gittik. İnşallah bunun sonucunu da mahkemede almayı hedefliyoruz. Daha önce bu durumu tecrübe etmiş bir insan olarak olumlu bir değişiklik olduğunu düşünüyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol