Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

CEMİL MERİÇ’İN KIZI PROF. DR. ÜMİT MERİÇ’TEN KONFERANS
 Mehmet Akif Ersoy kültür merkezinde gerçekleştirilen konferans, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Yaşar Gölcü Kız Kuran Kursundan Süreyya Koşarın sunuculuğunu yaptığı Programın açılış Kuran tilavetini Sarayaltı Kız Kuran Kursu öğreticisi Emine Savan yaptı.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher bir selamlama konuşması yaparak Kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde yapmış oldukları çalışmalardan kısaca bahsetti.

Daha sonra kürsüye gelen Yazar ve düşünür Prof. Dr. Ümit Meriç haftanın önemine değindi. Kutlu doğum haftası münasebetiyle konferansta konuşan Yazar, Ümit Meriç sevenleriyle buluştu ve Peygamberler tarihiyle ilgili sunum yaptı. Meriç konuşmasında dinleyicilerin peygamberlerin sonuncusu Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)in şefaatine nail olmalarını istedi. Prof. Dr. Meriç; “O dönemde kadınlar peygamberimiz zikredildiği zaman ona olan sevgi ve muhabbetten dolayı kalbileri o kadar kızlı çarparmış ki ellerini kalbi üstüne bastırmak ihtiyacı hissederler ve içlerinden Allahın selamı üzerine olsun derlerdi. Rabbim bizi sevdiğinin ismi her anılışında kalbi çarpan kadınlardan eylesin. “dedi. Meriç konuşmasının devamında Peygamberler tarihiyle ilgili dinleyicilerine güzel bilgiler verdi, bol bol alkış aldı. Prof. Dr Ümit Meriç konuşmasının sonunda ise yaptığı dua ile programı son buldu.


Program, Kuran kurslarından öğreticilik yapan ve eğitmen Müftü Muhammed Gevher’den ders alan Tashih-i Huruf öğrencileri bayanlar ilahi ve naatlar ile programa renk kattı. Kurs öğreticisi Sâriye Demir hoca hanımın okuduğu güzel Kuran tilaveti ardından sahneye bu seferde kurs öğrencileri beyaz giysiler içinde melek canlandırmasıyla beşik içerisine gül bırakarak Peygamberimizin doğumunu canlandırdılar. Duygulu anların yaşandığı program da gözyaşları sel oldu.

Öte yandan orman bölge Müdürlüğü ise katılımcılara 571 adet gül dağıttı.

Programa, İl Müftüsü Muhammed Gevher ve eşi, 12 Şubat İlçe Müftüsü Davut Polat ve eşi, Garnizon Komutanı Eşi, Öznur Acer, Kent Konseyi başkanı Zeynep Arıkan, Yazar İnci Okumuş, Kuran Kursu öğreticisi ile çok sayıda bayan dinleyici katıldı.

Haber-Kamera: Hacı Ali GÜNEÇIKAN/Diyanet Tv Kahramanmaraş


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol