banner1482
Öne Çıkanlar dizi SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN

Bu haber kez okundu.

ÇEAL ÖĞRENCİLERİ ŞEHRİMİZİ GURURLANDIRDI
 İzmir'de DOESEF proje yarışmasında Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi Türkiye Birincisi olarak şehrimizi gururlandırdı. Dereceye giren projeler "Doğanata Education Science Energy Engineering Fair'de (DOESEF)" yurtdışındaki bilimsel yarışmalarda da Türkiye'yi temsil edecek.

İzmir Üniversitesi Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı proje yarışmasında jüri önünde ter döken gençler final töreninde büyük heyecan yaşadı. İzmir Üniversitesi, Doğanata Eğitim Kurumları ve Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen DOESEF, Türkiye’nin 27 ilinden finallere gelen 106 proje Fizik, Kimya, Biyoloji, Enerji ve Mühendislik alanlarında yarıştı. Final öncesi İzmir’i de gezme ve daha yakından tanıma fırsatı bulan yarışmacılar, finalde de muhteşem bir gösteri izledi ve unutulmaz 4 gün geçirdi.
Beş dalda gerçekleşen ve jürinin birbirinden güzel projeler arasında seçim yapmakta zorlandığı Türkiye Liselerarası Proje Yarışması sonunda Türkiye’nin en seçkin okullarını geride bırakan Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi şehrimizi Fizik dalında gururlandırdı. Kahramanmaraş’tan tek finalist ve Biyoloji öğretmeni Merva Demir danışmanlığında finale kalan Mehmet Metin Çaylı ve Hakan Okumuş “Frekanslı Fotonlar ile Enerjiye İhtiyaç Duymayan Evrensel İletişim Alıcısı” isimli projeleri ile Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Üniversitesinden gelen alanında uzman jüriler tarafından Türkiye Birinciliğine layık görüldü.


İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan finalist öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini kabul etti. Alkan konuşmasında; "Öğrencilerimizin bu başarısı hepimizi gururlandırdı. Geleceğin bilim adamları bu şekilde ortaya çıkmaktadır. Gençlerimize imkân verildiği takdirde neler yapabileceklerini bugün bizlere göstermiş oldular. Bu başarılarından dolayı okul yönetimimize, öğrencilerimize ve danışmanlık yapan öğretmenimize teşekkür ediyorum, ailelerini de kutluyorum. Bu projeyi yapacağımız TÜBİTAK 6.Bilim ve Proje Fuarımızda sergileyeceğiz" dedi.

Öğrencilerden Mehmet Metin Çaylı yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sayılı okulları arasında yarışmaktan önce endişe duyduklarını ancak gerek ailemizin gerek öğretmenlerimizin bize olan güvenlerini belirtmeleri ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün bizi motive konuşmasından sonra başaracaklarına inandıklarını ve başardıklarını söyledi. Çaylı, "Ailelerimize çalışmalarımız esnasında göstermiş oldukları sabır ve destekten, öğretmenlerimize de emeğinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan tarafından çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi. Alkan, öğrencilerle ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol