banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

 ÇANAKKALE TARİHİ PİAZZA’DA “CANLANDI”

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde, atalarımızın tüm dünyaya ilan ettiği destansı kahramanlığı anmak ve şehitlerimizi bir kez daha şükranla yâd etmek amacıyla düzenlenen ebru ve maket sergisi, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde açıldı. Şanlı tarihimizin gurur sayfalarından olan Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı anısına açılan sergi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Lale Eğitim ve Kültür Derneği (LALEDER) ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt tarafından yapılan açılışa, Piazza AVM Müdürü Serbülent Tekinşen, Lale Eğitim ve Kültür Derneği (LALEDER) Genel Sekreteri  Bilge Pamuk ile çok sayıda davetli katıldı. Sergi açılışında davetlilere öğrencilerin gitar dinletisi sunuldu ve ebru atölyesi etkinlikleri gerçekleştirildi.
Piazza ziyaretçilerinin büyük ilgisiyle karşılaşan sergi hakkında bilgi veren LALEDER Genel Sekreteri Bilge Pamuk,  1915 Çanakkale ruhunun Kahramanmaraş’ta yeniden canlandırıldığını söyledi.

Pamuk, “Kahramanmaraş’ta Canlanan Tarih” adıyla açılan serginin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2013 Gençlik Yılı kapsamındaki projelerinden olan Kahramanmaraş Genç Çizgi Akademi Merkezi’nin bir etkinliği olduğunu da kaydetti.
Akademi Merkezi’nin Projeler Organizasyon Koordinatörü de olan Bilge Pamuk, “Sergimizde KSÜ ve bakanlık tarafından desteklenen Genç Çizgi Akademi Merkezi’nde eğitim gören 14-29 yaş arası öğrencilerin eserleri yer aldı. Bu sergide ebru eserlerinin yanı sıra Çanakkale Savaşları’nın ruhunu yansıtan ve şehitlik, cephe, siperler, Gelibolu Yarımadası, savaş gibi unsurları içeren üç boyutlu maketler bulunuyor.  Bu sergiyi, Akademi Merkezi’mizin en anlamlı çalışmalarından birisi olarak görüyoruz” dedi.
Bu arada, sergide yer alan tablo ve maketlerin altında yer alan bilgilendirme yazıları ise okuyanlara duygulu anlar yaşattı. Büyük ilgi gören sergi, 21 Mart’a kadar gezilebilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol