Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ÇAKMAKCI SAİT CAMİİ’İNDE DOĞUM KUTLU DOĞUM
 Programa Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir de katıldı. Müftü Abdullah Demir camiyi dolduran binlerce cemaate vaaz verdi. Bu yıl 5. Si yapılan ve geleneksel hale getirilen Kutlu doğum programında, Namaz çıkışı katılımcı misafir, cemaat ve mahalle halkına geleneksek yöreye özgü dövme pilavı ve nohut yahnisi ikramında bulunuldu.

Çakmakçı Sait Camii İmam Hatibi İbrahim Armut, Muhtar Ramazan Gürbak ve dernek başkanı Mustafa Demirin gayretleriyle yapılan Kutlu doğum pilav ve yahniden yaklaşık bin beş yüz kişi faydalandı.

Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftüsü
Abdullah Demir Vaazında, Sevgili Peygamberimizin doğum haftası dolayısıyla birlik ve beraberlik mesajı verdi. Müftü Demir; “Bu devletin, insanlarının arzuladığı sahne budur. Ayrımcılık değil, tarihine, geçmişine, geleceğine, devletini kuranlara saygı, peygamberin sisteminde var ve önemli bir yer tutar. Bu bağlamda devlet- millet bağlılığına olan coşku, O’na olan ilgi ve alaka rahmet Peygamberine de başladı.  Kutlu doğum Camilerimizde, okullarda her yerde devam ediyor. Müslümanlar olarak bizler, her şartta Kur’an’ın hayat veren ilkelerine uymakla yükümlüyüz. Son Peygamber Muhammed Mustafa (s.a.s)’nın çağlar üstü örnekliğini esas almakla mükellefiz. Birlikte yaşamanın olmazsa olmaz ilkelerine dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla bu sene Kutlu Doğum Haftasında “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temasını gündeme taşımıştır, bu da çok yerinde olmuştur.dedi.

Program, Serintepe Camii imam Hatibi Ahmet Hürümün duasıyla son buldu. Programa Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Din Gönüllüleri Ve Görevlileri ile Din-Bir Sen İl Başkanı Şevket Bozdoğan, mahalle Muhtarı Ramazan Gürbak, Cami görevlileri ile çok sayıda cemaat katıldı.

 




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol