banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ÇAKIROĞLU DERNEĞİNDEN BERAT KANDİLİ MESAJI

Başkan Muhammet Kamalak yayınladığı mesajda: “ Kıymetli Hemşerilerim!  Rahmetin sağanak sağanak yağdığı, mübarek üç ayları ve mübarek geceleri idrak ediyoruz . Bu Rahmet ikliminde Rabbimizin lütfuna ve rahmetine erişmemize vesile olacak mübarek gecelerimizden birisi de şüphesiz yarın(07 Nisan Salı gününü 8Nisan Çarşamba )gününe bağlayan gece idrak edeceğimiz berat kandilidir. Bu gece Sevgili Peygamberimiz’in, Allah’a bol bol ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye ettiği ve o gece güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim" buyurduğu mübarek gecedir.

        Bu mübarek gecede özellikle şu anda bütün insanlığı tehdit altına alan Corona virüsten dolayı Müslümanların kıblesi Kabe'nin misafirlerini tekrardan kabul etmesi için dua edelim, özellikle ülkemizde cemaatle ara verdiğimiz camilerimizi tekrar coşkuyla doldurmak için duada bulunalım. bu geceyi nefis muhasebesi yapmak içi fırsat bilelim bu gece de vatanımızın Birliği milletimizin varlığı devletimizin payidar olması için, günahlarımızın affı ibadetlerimizin kabulü için dua ve niyazda bulunalım.

Başkalarının hak ve hukukuna riayetin temel dini ödevlerimizden olduğunu, harama el uzatmanın, kul hakkı ihlalinin bizi ilahi mağfiretten uzaklaştıracağını, Yaradanına, kendisine, yakın - uzak çevresine ve bütün insanlığa karşı sorumlulukları bulunan bir varlık olduğumuzu bu gecede tekrar hatırlayalım bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi tekrar sorgulayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle Kahramanmaraşlı hemşerilerimin ve İslâm âleminin Beraat Kandilini tebrik ediyor, Bu mübarek gece vesilesiyle ülkemizin, âlem-i İslâm’ın ve tüm insanlığın beraatini eline almasını, İnsanoğlunun koranaviruse karşı vermiş olduğu mücadelesinde başarıya ulaşmasını

Ve Berat gecemizin gerçek beratlarımıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim. “ ifadelerini kullandı.                                                           

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol