Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ANILDI
 Tören, SANKO Üniversitesi ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nden akademisyenler, idari personel, hekim ve öğrencilerin Büyük Önder, silah arkadaşları ve aziz şehitler için saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nı okumasıyla başladı.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Polat Eyigün, törendeki konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 77’nci yıldönümünde saygı, rahmet ve muhabbetle anıyoruz” dedi.

 

“Mevzu bahis olan vatan ise gerisi teferruattır diyen Mustafa Kemal Atatürk, bu özdeşiyle vatanına ve milletine ne kadar yüce duygularla bağlı olduğunu, vatan müdafaasını, vatanın birlik ve bütünlüğünü her şeyin üzerinde tuttuğunu ifade eden bir devlet adamıydı” diyen Prof. Dr. Eyigün, şöyle devam etti:

 

Mustafa Kemal Atatürk hayatını milletine vakfetti, sadece hayatını değil mirasını, ölümünden sonraki maddi ve manevi bütün mal varlığını Türkiye Cumhuriyeti’ne adadı, emanet etti. Mustafa Kemal Atatürk daha önce yapılmamışı deneyen, yapan bir liderdir. Askeri alanda da o zamana kadar hiç uygulanmamış savaş taktiklerini uygulayarak ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı kanımızla sulanmadıkça terk olunamaz’ diyor.

 

Büyük Önder’in siyasi alanda ilki ise çökmüş olan bir imparatorluktan gencecik bir cumhuriyet filizini yeşertmesidir. ‘Bağımsızlık benim kaderimdir’ diyor. Ona göre Türk milleti esir olarak yaşayamazdı. Bunun için Anadolu da milli mücadeleye başladığında ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyor. Bunu söylerken de sadece ve sadece milletine güveniyordu. Çünkü ne düzenli bir ordusu var ne parası var, ne teçhizatı var, hiçbir şeyi yok. Ama arkasında bir millet vardı.”

 

YURTTA SULH, CİHANDA SULH

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün savaşı en iyi bilenlerden biri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Eyigün, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Mezun olduğu andan itibaren, daha teğmen iken savaş sahasına gönderilmiş. Ve ömrü savaş meydanlarında geçmiştir. Ama buna rağmen şunu diyebilmiştir: ‘En kötü barış bile en iyi savaştan daha iyidir’. Günümüzde savaşların ne kötülükler yaptığını en canlı olarak hepimiz görmekteyiz. Mecbur kalınmadıkça savaşı cinayet olarak telakki etmiş, bütün dünyaya düstur olan şu sözü ibretle halen başucumuzda bulunmaktadır: Yurtta sulh cihanda sulh.

 

Mustafa Kemal Atatürk savaştan sonra en büyük savaşın yeni başladığını ifade ederek, asıl savaşın yeni başladığını, cehaletle, geri kalmışlıkla savaşılması gerektiğini söylemişti. O’nun en büyük emeli, medeni ve refah seviyesi yüksek bir ülkede, Türk Milletinin yaşaması ve varlığını sürdürmesiydi. Ama bunları düşünürken Mustafa Kemal asla hayalperest olmadı. Bunları yaparken de eğitimi birinci sıraya koymuştur. En büyük eserim diye nitelendirdiği Cumhuriyeti’ni siz gençlere emanet etmiştir.”

 

Prof. Dr. Eyigün, “Sizleri Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 77’nci yıldönümünde saygıyla, sevgiyle selamlıyor, Büyük Önderimize hepinizin huzurunda rahmetler diliyorum”  diye konuştu.   

 

Prof. Dr. Eyigün’ün konuşmasının ardından SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Sena Özsoy Atatürkçülüğün Nitelikleri” başlıklı bir konuşma yaptı.

 

Tıp Fakültesi öğrencisi Cemal Yıldız’ın “Mustafa Canpolat”ın “Mustafa Kemal’e Giden Yol” isimli şiirini okumasının ardından tören, Atatürk ve 10 Kasım konulu kısa filmle sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol