banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

BULUNTU DA BAŞVURDU
 24 Ekim Perşembe günü, Parti binasında, başvuru evraklarını AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av.Ahmet Özdemir’e teslim eden ve adeta bir gövde gösterisi ile başkan aday adaylığını açıklayan harita mühendisi ve kentsel dönüşüm uzmanı Mustafa Buluntu, “Bizim önce neye talip olduğumuzu, bu olguyu ve bilinci kavramamız gerekiyor. 30 Mart 2014 Tarihinde yapılacak seçimde Oniki Şubat ilçesi belediye başkan adaylığı için ekibimiz ile birlikte şehir yönetimine talibiz. Oniki Şubat ilçemizin 2023 vizyonuna talibiz” dedi.



ÖZGEÇMİŞİNDEN SÖZ ETTİ

01.07.1971 yılında Kahramanmaraş’ta doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi Kahramanmaraş’ta tamamladım. 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nü kazandım. 1992 yılında mezun oldum.

1993 Yılında mühendislik faaliyetlerine Kahramanmaraş’ta kendi büromda başladım. Birçok projede görev aldım. İmar planları yapımı, imar uygulamaları, köy kadastrosu çalışmaları ve proje müdürlüğü görevlerinde bulundum. Kahramanmaraş Kandil HES projesinde hâlihazır harita çalışmaları yaptım. 20 yıldır Kahramanmaraş’ta harita mühendisi olarak firmamla hizmet vermekteyim.

AK Parti’nin kuruluş aşamasından bu yana, partinin çeşitli kademelerinde görev aldım. Partimizin Kahramanmaraş Merkez İlçe kurucu yönetim kurulunda, başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 13.05.2006 tarihine kadar Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevine devam ettim. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde ve 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Merkez İlçe Seçim Koordinasyon Merkezinde başkan olarak görev aldım.

13.05.2006 tarihinde yapılan Kahramanmaraş İl kongresinde il yönetimine seçildim. İl Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundum. 17.06.2007 Genel Seçimlerinde ve 29.03.2009 Yerel Seçimlerinde İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı yaptım.

Okan Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi’nde Kentsel Dönüşüm alanında yüksek lisans yapmaktayım.

Birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldım. Halen KASİAD (Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği), Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nda aktif olarak faaliyetlerime devam etmekteyim. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

PROJELERİ 30 EKİM’DE

Talip olduğu bu görevde projelerinin neler olacağını 30 Ekim 2013’de saat 11.00’dayapacağı basın toplantısıyla basın ve dava arkadaşları ile paylaşacağının da altını çizen Buluntu, “Onikişubat ilçemiz 47 Mahalle ve yeni mahalle olan belde ve köyleriyle beraber toplam 343.786 kişilik nüfusa sahiptir. Ama biz özellikle şuna dikkat çekmek istiyoruz. Hiç kimsenin elinde sihirli değnek yok. Bir dokunduğunuzda her şey anında düzelecek değil. Biz gerçekçi ve yapabileceğimiz projelerden bahsetmek istiyoruz. Gönül ister ki her şeyi düzeltelim yeni baştan yapalım. Ama bütçemiz belirli. Biz bu bütçemizle ve imkânlarımızla neler yapabiliriz? İlçemizi nasıl geliştirebiliriz, insanımızı nasıl rahat ettirir, onların yaşam kalitelerini nasıl arttırabiliriz? Bunları hep beraber halkımızla karar vererek yapacağız. Her bölgenin öncelikleri farklı, her kesimin istekleri de farklı. 2023 Vizyonunu hedeflediğimiz için bakış açımızı ve ufkumuzu ona göre geniş tutmamız gerekiyor” diye konuştu.

KİMSESİZLERİ BİR BÜTÜN OLARAK DÜŞÜNMEK

“Sanayicimizi, esnafımızı, dar gelirli vatandaşlarımızı, engelli vatandaşlarımızı, ev hanımlarını, çalışan hanımları, gençlerimizi, öğrencilerimizi, yaşlılarımızı ve kimsesizleri bir bütün olarak düşünüp, planlamayı tüm kesimlere hitap edecek şekilde yapmamız gerekiyor” diyen başkan aday adayı Buluntu, projelerini üç temel başlıkta planlamak istediklerini belirtti, bunları da,

1. Kentsel dönüşüm 2. Turizm 3. Ulaşım olarak yorumladı, sonra da bu üç temel projeden kısa alıntılar sundu. Sonra da konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü;  “Şehir tüm unsurları ile organize edilmelidir. Şehirleri oluşturan, yaşatan geliştiren ve kullanan insan olduğuna göre insansız şehir ve yaşam düşünülemez. İnsanlık açısından vazgeçilmez değer olan ahlak, adalet, eşitlik, estetik anlayış çok önemlidir. Bu anlayış şehir yaşamına mutlaka yansıtılmalıdır. Kentsel dönüşüm ile afet risklerini giderebilecek şekilde, yasalara ya da imara aykırı, kaçak, çarpık veya ekonomik ömrünü tamamlamış yapıların tarihi – kültürel yapıyı bozmadan çağdaş şehircilik ilkelerine göre şehrin yeniden inşası gerekmektedir. Kahramanmaraş 1. derece deprem bölgesidir. Kentsel dönüşümden kasıt, sadece eski binaları yıkalım yeni binaları yapalım anlamında değildir. Bizim, insanlarımıza önce şu bilinci vermemiz gerekir. Allah korusun bir afet olduğu zaman burada yaşanacak kayıplardan kim sorumlu olacak? Bu gecekonduların ve ruhsatsız, sağlıksız binaların dayanma gücü ne? Bunları tek tek her mahalle sakinimize, fert fert, muhtarlarımız ve mahallenin ileri gelenleriyle beraber tek tek anlatacağız.

Onları ikna etmek zorundayız. Halkımıza rağmen bir şey yapma şansımız yok. Yaşanabilecek herhangi bir afette oluşacak can kayıplarında da vebal altında oluruz.

Öncelikle bu bilinci vermemiz gerekir. Şehrin, kırsal ve kentsel yaşam alanlarının, iş alanlarının bir bütün olarak planlanması, büyükşehir ve diğer belediyelerle birlikte organize edilmesi gerekmektedir.”

PROJE SUNUMLARINDA BERABER ANLATACAĞIZ.

Turizm bir şehrin hem geçmişi, hem de geleceğidir. Şehrin idari ve fiziki bölünmeleri göz önüne alındığında Dulkadiroğlu ilçemiz tarihi turizm bölgesi, Oniki Şubat ilçemiz ise doğa, yayla ve termal turizm bölgesidir. Bu konuda neler yapabiliriz?

Dulkadiroğlu’ndaki Germanica Antik Kenti eğer gün yüzüne çıkartılabilirse muhteşem bir Açıkhava müzesi haline getirilebilir. Çünkü M.S. 300-400 Yıllarına ait Germanica Antik Kenti’nde Roma döneminde zenginlerin kullandığı yamaç villalarının yer aldığı belirtiliyor. Bu yüzden bu ilçemiz tarihi konaklarıyla, eski Maraş evleriyle turizm açısından şanslı.

Oniki Şubat ilçemizde Döngel Mağaraları, Başkonuş Yaylası, şu an yapımı devam eden Döngele’deki kaplıca ve ılıca bölgemiz mevcuttur. Eğer biz buralara gerekli tesisleri kazandırabilirsek, yayla turizmini ve kaplıca turizmini daha da ileri noktalara taşıyabiliriz. Tabi bunları yapabilmek için de ulaşım ve konaklama tesislerinin ön plana çıkartılması gerekiyor. Şehir yönetimi; uzmanlar ekibinin organize edilmesi işidir. Ehil kişilerin şehir yönetiminde görev almaları gerekmektedir. Hiçbir belediye başkanının şehri tek başına kurtarma şansı yoktur.

Belediye başkanı; uzmanlar ekibinin başında işleri organize eden, yönlendiren ve engelleri aşan kişi konumunda olmalıdır. Belediyenin kurumsal kimliğinin ihyası olarak; sürdürülebilir, hesap verebilir, insan odaklı, halka hizmetkâr, kaynakları verimli kullanan, hizmet kalitesi yüksek, bilgiyi ve teknolojiyi hizmette kullanan şeffaf bir belediyecilik zorunluluktur. Tevazu bizim şiarımızdır. Tevazuda toprak gibi olmaya her zaman özen göstereceğiz. Bu açıdan Onikişubat ilçemizin yönetim hizmetine talibiz. Dünya lideri başbakanımız, genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Partimiz milletvekillerine, il ve ilçe teşkilatlarımıza, bizleri burada yalnız bırakmayan siz dostlarımıza, basın mensuplarına şimdiden teşekkür ederim” diye konuştu, tüm aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diledi. Arkasından da başvuru evraklarını Başkan Özdemir’e teslim etti.

BİZ ÇOK ŞANSLI BİR PARTİYİZ

Bu sözü söyleyen de Onikişubat ilçe başkanı Av.Ahmet Özdemir oldu. Buluntu’dan evrakları teslim altıktan sonda, “Bir abimiz daha başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu. Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek az. İnsanlar partimize teveccüh gösteriyor, aday adaylığı için başvuruyor, ki bu sayı da her geçen gün artıyor. Hepsi de birbirinden değerli aday adaylarımıza ve bize başvuran Mustafa Buluntu ağabeyimize başarılar diliyorum, Allah gönüllerine göre versin ve hayırlı olsun diyorum” dedi.















Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
11 yıl önce

bu harekette mehmet besen varsa bende varım allah hayırlı etsın