banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

BU ŞEHRE HİZMET BORCUM VAR!
 Haftanın ilk günü olan pazartesi günü, AK Parti binasında, beraberinde AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç olduğu halde basın önünde, kurmayları ile birlikte aday adaylığını açıklayan eski başkan, eski milletvekili Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’ı öz ruhu ile buluşturacak projelerle model kent imajını vereceği Kahramanmaraş’a hizmet borcu olduğunu söyledi.

İlkin bürokratik yaşamından ve öz geçmişinden söz eden Mahçiçek, aşını yediği, suyunu içtiği şehrimize katma değer sağlamaya çalıştığını, yeniden başkan seçildiğinde de aynı ciddiyet ve sorumluluk bilinci ile, yeni projelerle şehri ayağa kaldıracağını belirterek; “Bu bağlamda, l980’li yıllarda Kahramanmaraş’a özel sektör yatırımlarının yönlendirilmesi noktasında, ciddi katkılarda bulunduk. Bu arada, şunu da gururla ifade etmemiz gerekir ki, Kahramanmaraş sanayicisi, kullandığı teşvikleri ile devlet yatırımlarını çok isabetli ve istismar etmeden kullanmış ve Kahramanmaraş’ı hatırı sayılır bir sanayi kenti haline getirmişlerdir. Ayrıca Devlet Planlama Teşkilat Müsteşarlığında çalıştığımız o yıllarda kamu yatırımlarında da beklentimizin maksimum düzeyde pay almasında katkıda bulunduk. Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlıya hizmeti kendimize o yıllarda da misyon edinmiştik. Daha sonra BOTAŞ Genel Müdür Vekilliği yaptığımız dönemde de doğalgazın Kahramanmaraş’a getirilmesi hususunda kentimize öncelik verilmiş ve Gaziantep’ten daha önce doğalgazın kentimize getirilmesi sağlanmıştır. Açıktır ki, doğalgaz müdürlüğü Kahramanmaraş’tadır ve komşu illerde buraya bağlıdır.” dedi.

KAHRAMANMARAŞ VE YAŞANABİLİR KENTLER

1999-2002 yıllara ırasında Kahramanmaraş belediye Başkanlığı döneminde kentimizin ‘yaşanabilir kentler’ düzeyinde yer almasını temin bakımından önemli projelerden biri olan ‘Karasu projesi’ni  ‘kent bilgi sistemi’ ve ‘Kahramanmaraş’ı gelecek yüzyıllara hazırlayacak’ bütün gelişme hinterlandını içine alacak geniş kapsamlı bir imar planı çalışmasını başlattıklarını kaydeden Mahçiçek, “Kamu nezdinde de herkesin malumudur ki, d aha AK Parti henüz kurulmadan, sayın başbakanımızla beraber olup, ilk yola çıkan belediye başkanlarından ilki olmanın gururunu yaşadık. Hem de bizimle beraber 14 belediye başkanı ve meclis üyelerimizle beraber başbakanımızın kutlu yürüyüşünde yanında yer aldık. Aynı zamanda parti kuruluş çalışmalarının gerçekleştirilmesinde  ve il teşkilatlarının oluturulmasında yer aldık. Belediye başkanlığımız devam ederken, yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde aday olmak durumunda kaldık ve bu çalışma d önemimizde de kentimizin geleceğiyle ilgili projelerin realize edilmesinde gayret gösterdik” diye konuştu.

BİZ ESERLERLE KONUŞUYORUZ

Aynı zamanda da parti ve il teşkilatlarının kuruluş aşamasında ve oluşturulmasında ada yer aldıklarının altını çizen Mahçiçek, büyük projelerin misyonunu üstlenmiş biri olarak, “Biz eserlerle konuşuyoruz” dedi ve artık klasik yol, su belediyeciliğinin tarihe karıştığına işaret etti; “Kahramanmaraş’ı sadece lokal bazda değil, küresel alanda da bir çekim merkezi yaparak yeni bir imajla büyük ölçekli proje ve etkinliklerle inşallah batıdaki büyük metropollerle yarışır hale getirmeliyiz. Çünkü artık büyük ölçekli proje ve etkinlikler, modern kentin imaj yapıcıları olarak ön plana çıkıyor. Küresel çekim merkezi olmak isteyen ve bu amaçla imaj yenilemek isteyen kentler, global ölçekli ve kentin geleceğini yüzyıllara taşıyacak proje ve etkinlikleri bir zorunlu bir gereklilik olarak görüyor ve kıyasıya rekabet olduğunu görüyoruz.  Biz Kahramanmaraş olarak kendimizi bu rekabetin içine girdirmeye mecburuz” şeklinde açıklamada bulundu.

FATİH ERKOÇ; “HANİFİ ABİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Konuşmasının ardından söz alan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Erkoç, Mahçiçek’ten başvuru dilekçesini ve gerekli evrakları teslim aldıktan sonra, “Hanefi ağabeyimiz partimizin belediye başkanlığını ve milletvekilliğini yapmış bir büyüğümüzdür. Biliyorsunuz  aday adayları başvurusu başladı. İlkin Fatih Uğurlu başvurmuştu, Hanifi abimiz ikinci. Başvuruların ardından teşkilat ve temayül yoklamaları yapılacak, akabinde aday belirleme sürecine girilecek.  Tabi adayı AK Parti Genel Merkezi yetkili kurulları belirleyecek. Her şey AK Parti ilkelerine ve ahlakına yakışır şekilde seyrediyor, edecek. Hanifi ağabeyimize başarılar diliyorum” dedi.

Açıklamaların ardından Mahçiçek, basın mensuplarının aday adaylığı ve gündemle ilişkin sorularını cevaplandırdı.  



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol