Öne Çıkanlar ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

BU ÖĞRENCİLER YAKIN GELECEKTE ÜLKEMİZ VE ŞEHRİMİZİN KÜLTÜR ELÇİLERİ
  

Samimi bir atmosferde geçen ziyarette konuşan Başkan Mahçiçek, Onikişubat ilçesi hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Öğrencilerle Türkçe ve İngilizce sohbet eden Başkan Mahçiçek, gençlerin eğitimlerini Kahramanmaraş’ta almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret dolayısıyla büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Mahçiçek, “Gerçekten bu gençleri tanımaktan ve onlarla beraber olmaktan mutlu oldum. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek üniversitemizde eğitimlerini sürdürüyorlar. Tabi bu vesileyle şehrimizin kültürünü, güzelliklerini yaşıyorlar. İnşallah eğitimlerini tamamladıktan sonra da tekrar ülkelerine dönecekler. Ülkemizin de birer dostluk elçisi konumunda olacaklar. Zamanla ülkeler arasındaki bağları ve dostluk köprülerini, hem ekonomik hem de kültürel alanlarda geliştirecekler. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki, bu öğrencilerin ülkemizde eğitim alıyor olmaları ülkemizin de artık ne kadar büyük olduğunun bir göstergesi. Bu durum bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Kendilerine bir kez daha eğitim hayatlarında başarılar diliyor, sağlık ve mutluluk dolu bir ömür temenni ediyorum.

Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı İsmail Balakan da dernek faaliyetleriyle ilgili Başkan Mahçiçek’i bilgilendirdi. Derneğin 3 yıl önce kurulduğunu ve bu gün itibariyle 60’a yakın ülkeden binin üzerinde öğrenciye yardımda bulunduklarını söyledi. Kahramanmaraş’ta da yüz öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını belirten Balakan, şu ifadeleri kullandı:

“Bu gençlerimize Kahramanmaraş’ta barınma imkanı sağlıyoruz. Sadece barınma imkanı değil bunun yanında şehrimizin gelenek, görenek ve adetlerini öğretiyoruz. İnşallah bu kardeşlerimiz okullarını bitirdikten sonra ülkelerine döndükten sonra ülkemizin ve Kahramanmaraş’ın elçileri olacaklar. Buna inanıyoruz. İnşallah bu 65 ülkeden gelen bu kardeşlerimiz ümmet bilinciyle bilinçlenip, hem ülkelerine hem de bizle olan ilişkilerine katkı sağlayacaklar.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol