Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

BU GÜN GURUR GÜNÜDÜR, ONUR GÜNÜDÜR
 Kurtuluş savaşı sonrası Maraş’a gönderilen bir yazı ile milli mücadeleye katılanların bir listesi istenmiştir. Şehrin ileri gelenleri toplanırlar, bu yazıya cevap vermek çok zordur çünkü, mücadeleye katılanları değil de katılmayan var mıdır diye düşünürler. Bulamazlar. Bunun üzerine milli mücadeleye katılmayan bir fert bulunamadığı yazılır Ankara.

Bunun üzerine 5 nisan 1925 yılında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın da onayladığı İstiklal Madalyası’nın Maraş’ta fertlere değil, Şehir halkına verilmesi kararlaştırılmıştır.

Şehrimize bir adet Kırmızı şeritli İstiklal madalyası verilmiştir. Bu dünya da  bir ilktir ve eşi yoktur.

Mazbatalarımızı alarak göreve başladık ilk mesaimizin ise bu özel güne gelmiş olması bizler için ayrı bir gurur ve onur kaynağıdır, halkımızla milli birlik ve beraberlik içerisin de çalışacağız inşallah. Ecdadımız bu şehri bize böyle onurlu bir madalya ile emanet etmiştir, Dulkadiroğlu ilçesini de bu ecdadımıza yakışan şekilde hizmetler sunacağız.

Bu gün gurur günüdür, onur günüdür bu gün 5 NİSAN 2014 dür, 89 yıl önce de olduğu gibi bu günde dünyaya verdiğimiz mesajın simgesidir istiklal madalyası. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol