Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN dizi HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

BORCUM YOK, KASADA 1 MİLYON PARAM VAR!
 İlçede işsizlik alabildiğine çok. Kahvehaneler dolu, işyeri önüne atılan sandalyeler de boş değil. Herkes ümidini ve geleceğini belediyeye bağlamış. Seçimde bir oy veren, bir de iş istiyordu. Karşılık bekler gibi, pazarlık yapar gibi…   

30 Mart Mahalli Seçimlerinin Andırın'da çetin, çekişmeli ve iddialı geçeceği biliniyordu. Teşkilatın Adil Öksüz'den yana tavır alması, "Baki Tezcan aday olmayacak" dedikodusu ilçede dalga dalga yayılınca, seçimde de diğer adaya açıktan çalışılınca ve teşkilat da kamuoyunun sesine kulak vermeyip, temayülde ve anketlerde Baki Tezcan yüzde 80'in üzerinde seyrederken, nihayetinde aday gösterildi ve olan oldu, teşkilata, karalama kampanyalarına, teşkilatın başka adaya yoğunlaşmasın, kumpaslara rağmen, 365 oyla seçimi kazanmasını bildi. Aslında bir yerde mucizeyi gerçekleştirdi.

Bir önceki dönem mahalli seçimlerde rakibine 850 oy fark atan Belediye Başkanı Baki Tezcan, 30 Mart mahalli seçimlerinde yalnız bırakılmıştı. Seçimlerde bile sandık başında bir tek AK Partili olmadığını vatandaşı dinlediğimizde öğrendik. 





Kamuoyu kimi istiyorsa, kime teveccüh gösteriyorsa teşkilat ona itibar etmesi, destek vermesi, yanında olması gerekirken, birileri yürüyen atın başına vurdu, tekere çomak soktu, halktan edindiğimiz bilgi ışığında yazıyoruz, teşkilat kamuoyunun sesine kulaklarını tıkadı, kendisine biat edecek, hizmet edecek adayların peşine düştü.  

Aslında Andırın ilçesindeki mahalli seçimlerde ayak oyunları, kumpaslar yeni değildi. Ancak Başkan Tezcan, aday adayı olunca, teşkilat Adil Öksüz'den yana tavır aldı, Tezcan'a da sırtını çevirdi ama tüm oyunlara, teşkilata rağmen seçimi kazanınca, vatandaş da rahat bir nefes aldı, "Hak yerini buldu" dedi.

Vatandaşın söylediği şu; "Teşkilat sağlam ve dik duruş sergileseydi, güven verseydi, Tezcan'ın karşısına başka aday bile çıkmayacaktı"





SEÇİM GİTTİ, ON GÜNDE GERİ GELDİ

Biz vatandaşlarla konuşur, seçimde yaşananları, dönen dolapları ağızlarından dinlerken, bir başka gerçekle yüzleştik. Belediye başkan adayı olup da kazanamayanlar, MHP adayı Ali Çatalbaş'a çalıştılar. Bir de dedikodu yaydılar, "MHP önde gidiyor, seçimi Çatalbaş aldı, götürüyor!" diye... Herkese eşit mesafede olmasa gereken teşkilat, taraf olmuş, Tezcan da tam bir komplo ile karşı karşıya kalmıştı. 




Oysa teşkilat kamuoyunun sesi olması gerekirken, başka adaya çalışması, kamuoyunun da Tezcan'ı istemesi, anketlerde bile Tezcan'ın yüzde 80'lerin üzerinde seyretmesine rağmen, filmlerde bile olmayan oyunlar sahneye konulunca, seçim gitti, 10 günde geri geldi ve herşey Tezcan'ın lehine gelişti. Yukarıda da dediğimiz gibi, Andırın'da bir mucize gerçekleştirildi, roman yazılsa yeridir.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol