banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

BEYAZ TABAK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
 Sektörler arası haksız rekabetin önlenmesini, gıda sanayinin gelişmesini, ülke itibarının korunmasını, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıda sağlayarak bunların güvenli olarak tüketiciye ulaşmasını sağlayan Kervan Pastanesi Cafe Bistro Şubesi ile DNA Akademik Eğitim Kurumları Bahçeşehir Eğitim Kurumları Yemekhanesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ise Avşar Kampüsü Yemekhanesiyle Beyaz Tabak Ödüllüne layık görüldü. 
Kahramanmaraş’ta gıda güvenliği ile denetimlerin etkinliğini arttırarak güvenli gıda arzının istenilen düzeylere çıkarılmasını sağlamak için Valilik makamının oluru ile uygulamaya konulan Kahramanmaraş ili Gıda Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde ödüle layık görülen işletmeler, Kervanhan’da dün düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı. 
Toplantıda; Gıda Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde yapılan toplantılarda gıda güvenliği ile ilgili alınan kararlar arasında ‘Beyaz Tabak Ödülü’ uygulamasına yer verildiği ve uygulamaya istinaden asgari, teknik ve hijyenik şartların üstünde faaliyette bulunan toplu tüketim yerleri olarak belirtilen işyerlerinin ‘Beyaz Tabak Ödülü’ ile taltif edildiği belirtildi. Beyaz Tabak Ödülü alan işletmelerin aynı zamanda denetimlerinin devam edeceği ve belirtilen şartların dışına çıkılması durumunda ödüllerin geri alınacağı ifade edildi.
Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Cihan Eroğul, ödül töreni öncesi bir sunum yaparak Beyaz Tabak Ödülleri ve Kahramanmaraş’ta bu ödüle layık görülen işletmeler hakkında bilgi verdi. Eroğul’dan sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mustafa Bozkurt ise şu açıklamalarda bulundu: “79 ürünün yetiştirilmiş olduğu bir bölgede yaşıyoruz.  79 ürünün yetiştirilmiş olduğu bir bölgede de gıda denetimlerinin hat safhaya çıkması, üreticilere gıda denetimlerinin yapılarak asgari şartların üzerinde bir hizmet verilmesi noktasında üzerimize düşen görevi bir vecibe biliyoruz. Bunun için ilimiz genelinde Gıda Eylem Planı hazırladık. Bu çok önemli bir şeydi. Zira 79 ürünün yetiştirilmiş olduğu bir bölgede bir ilde böyle bir planın olması gerekiyordu. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum. Bu Gıda Eylem Planı çerçevesinde alınan kararlar şu an için uygulamaya konulmuştur. Bundan dolayı memnuniyetimizi belirtmek istiyorum.” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol