Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

BEŞEN’DE SILA-İ RAHİM BULUŞMASI



 Kültür, turizm, sağlık ve tatil mahallemiz Ilıca’ya 3 kilometre uzaklıktaki Beşen Mahallesi, bugün bizlerin en çok şikâyet ettiği kopma noktasına gelinen akrabalık, komşuluk ilişkilerinin yok olup gitmesine karşın, Beşen Mahalle sakinleri, bir geleneği sürdürdüler, daha önce de hayata geçirdikleri ‘Sıla-i Rahim’ buluşmasında gurbettekiler ile yakın akraba ve komşularla bir araya gelerek dostluklarını, akrabalık g üçlerini pekiştirdiler.






Okul bahçesinde gerçekleşen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı, takiben söz alan, aslen Beşenli Mahallesinden olan öğretmen Bestami Sefil, bu buluşmaları gelenek haline getirdiklerini, getirmeye de devam edeceklerini belirterek, “Bu mahalleden kopup gidenler var.  amacımız köyde birlik ve beraberliği sağlamak, komşuluk ilişkilerini güçlendirmek, dayanışmayı artırmak ve köyümüzü bu tür etkinliklerle tanıtmaktır. Uzaktaki yakınlarımız var. Küskünler ve kırılanlar var. bu birliktelik, bu şölen, onlarla yeniden kaynaşmanın, buluşmanın, dostlukları pekiştirmenin vesilesi olacaktır. Bu dönemde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız varken, günümüze hoş geldiniz” diye konuştu.








GELİN DEDİK, GELDİNİZ, SAĞ OLUN!

Yine bu yörenin insanı olan Ali Kıvrak da davete icabet ettikleri için tüm konukları selamladı, onlara teşekkür etti, birlik ve beraberliğe en çok bu dönemde ihtiyacımız olduğuna vurgu yaparak, giderek artan teröre lanet okudu,  hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet diledi.


Arkasından söz alan Attarlar Odası Başkanı,  yine bu yörenin insanı Cuma Güler, yaptığı kısa konuşmada, bu şenliğe emeği geçenleri tebrik etti, “Bu ne güzel gün böyle, Allah tekrarını nasip etsin” dedi.


VALİ GÜVENÇER, “ŞÜKÜR DUYGULARIMIZI KAYBETMEDİK”

Günün onur konuğu Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, konuşmak için söz verilmesinin kendisi için sürpriz olduğunu kaydetti, sözlerin en güzeli olan ‘Sizleri Allah’ın adıyla selamlıyorum. Allah’ın selamı üzerinize olsun!’ dedi, ‘Bu güzel havayı bizlere teneffüs ettirdiğiniz için, davetinize kıramadım, koşa koşa geldim. İyi ki sizlerin duaları var, sizlerin duası ile sesleriniz birleşsin. Ne güzel bir manzara, burada hasbihal imkanı buluyorsunuz. Dostlarınızla bir aradasınız, bu sıla-i rahim buluşması bir şenliğe, bir şölene dönüşmeli. Bu tür etkinlikler mutluluğumuzun, huzurumuzun bir nişanesi’ ifadesini kullandı, arkasından da devam ederek; “Şükürler olsun. Allah’a şükür duygumuzu kaybetmeden, ellerimizi ve yüreklerimizi de birleştirip, mutluluklar içinde bir aradayız. Şükretmemiz lazım. Şenliğiniz, şöleniniz mutluluğunuz, huzurunuz olsun. Sorunlar ne olursa olsun, şükrün verdiği güçle müktesebatımıza ulaşalım” diye konuştu.

Bu anlamlı buluşmayı hazırlayanlara ve emeği teşekkür eden Vali Güvençer, gelirken şehitliği de ziyaret ettiğini, onların ruhlarına birer fatiha gönderdiğini sözlerine ekledi.


NE KADAR BEŞENLİ VARSA, HEPSİ ORADAYDI

Yaklaşık bin kişilik bir Beşenli topluluğunun katıldığı sıla-i rahim buluşmasında, öğle namazından sonra geleneksel yemekler yendi, emeği geçenlere bir kere daha dualar edildi, arkasından da köyün ileri gelen yaşlılarına çeşitli hediyeler verildi


Sıla-i Rahim buluşmasına katılanlar arasında başta Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Ilıca Mahallesi Jandarma Komutanı Gazi Günay, Ilıca belediye eski başkanlarından Atilla (Aslan) Kaçmaz, Cuma Karalar, Remzi Demir, Attarlar Odası Başkanı Cuma Güler, AK Parti Onikişubat ilçe başkan yardımcısı Hikmet Can, işadamı ve AK Parti il yönetim kurulu üyesi Ayhan Hançerkıran, Pazarcık AK Parti ilçe başkan yardımcısı Ahmet Bozdağan, Kertmen muhtarı Mehmet Kayan, basın mensupları, çevre mahalle ve köy muhtarları ile, mahalle sakinleri katıldılar.


 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol