banner1482
Öne Çıkanlar SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN BAŞKAN GÜVENDEN BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bu haber kez okundu.

BERTİZ, GÜRDAL’I BAĞRINA BASTI
 32 köyden oluşan doğa harikası coğrafyadayız bir hafta sonunda.

Yerel yönetimlere ve siyasete her daim damgasını ve mührünü vuran bir şirin belde Bertiz. İnsanlığın, insanın hası Bertiz’de yaşar. Bugün Dulkadiroğlu ilçe sınırları içinde bulunan bu harika coğrafyaya merhaba demek için, geçtiğimiz günlerde, Dulkadiroğlu ilçe belediyesi için en çok adı geçen, halkın şimdiden başkan gözüyle baktığı Sağlık camiasının tanıdık ismi Mustafa Gürdal ile yola koyulduk. 

Yol boyunca, hem siyaseti, hem yerel yönetimleri konuşuyoruz. Genellikle fikirlerimiz örtüşüyor, bir ortak noktada birleşiyor. Nereyi, kimi konuşsak, yolun sonuna Bertiz çıkıyor, bu yörenin insanların yoğun olduğu Dulkadiroğlu ilçesi çıkıyor karşımıza.

Dulkadiroğlu ilçesinde yaklaşık 100 bine yakın Bertizli’nin oturduğu biliniyor. Diğer semtler hariç…

Tabi konu Bertiz, Bertizli aday adayı derken, dikkat kesildiğimde, insanların dilinden düşmeyen isim Mustafa Gürdal çıkıyor orta yere. Necati Okay diyorum, Mustafa Özsoy diyorum, başka isimleri sıralıyorum, üzüm bulaşığı elleriyle, “Geç onları sen!” diyen insanlarla karşılaşıyoruz.

OLURSA BERTİZLİ OLSUN, ÖTESİ YALAN!

Sağlık camiasının tanıdık ismi Gürdal, henüz aday adayı. İstifasını vermemiş olsa da, vatandaşlar onu şimdiden Dulkadiroğlu’na başkan yapmış bile. Tabii karşımıza Necati Okay ile Mustafa Özsoy isimleri de çıkmıyor değil. Her aday adayının alıcısı, çevresi var ki, gayet doğaldır. Zaten herkes Gürdal için bayılıyor desem, hata olur. Gönül bu,  kimi seni sever, kimi beni… Lakin kantara vurduğunuzda, teraziye çektiğinizde, kefenin Gürdal’dan yana ağır bastığına şahit olduk. Bunu biz değil, Bertiz yöresinin insanı diyor ve kendi bağırlarından çıkan insana sahip çıkıyorlar.

Gürdal, herkese yardım elini uzatmış, dost yüzünü göstermiş. Gönüller inşa etmiş. “Biz ötekileri tanımayız, bilmeyiz. Bizim yörenin insanı Gürdal, Dulkadiroğlu’na yakışır!” derlerken, yüzlerinde samimiyetin izleri dolaşıyor.

KAHVALTIDA GÜNEY’İN EVİNDEYİZ

Yol boyunca gördüğümüz bir manzara şaşırtmıyor aslında bizi. Dağlara, taşlara ‘Mustafa Gürdal’ yazmışlar. Yüzünde gülücükler açıyor dostumuzun. Kimbilir aklından neler geçiyor. Koltuk, imkânlar, icraatlar, projeler, sorunlar, sıkıntılar ve çözümleri…

İlk durağımız Baydemirli oluyor. AK Parti belde başkanı Şaban Güney kapıda karşılıyor bizi. Kahvaltı sofrası hazırlanmış bile. Yüreğini, kapısını ve sofrasını bize açan Şaban Güney’den sıcak karşılama. Sohbet siyaset üzerine, ağırlıklı olarak Bertiz üzerine…

Kahvaltı sofrası zengin. Karnımızı doyururken, büyükşehire kim belediye başkanı olur, diğer isimlerin şansı ne, ilçelerde koltuk kime emanet edilir, aday adaylarının çapı, karekökü vs, sohbetin temelini oluşturuyor.

ÇATMAYAYLA’NIN VE KARAMANLI’NIN YOLU…

Tabi gittiğimiz bazı yerler sözüm ona asfalt yapılmış. Asfalt demek için bin şahit gerek. Az şerbetin üzerine, bolca çakıl dökülmüş, aha sana asfalt. Ne alaka ise! Beş yaşındaki çocuğa gösterseniz, bu asfalt deseniz, bir başka yeriyle güler size.  Bir patinaj yapsanız, araba doğru aşağıya… Yollar gördük, devletin imkânlarının çarçur edilmesine üzüldük. Milli servet heba edilmiş. Bu yollara onay veren, imza atan kontrolörler acaba vicdan azabı çekiyorlar mıydı, tartışılır. İmza atarken, onay verirken bunun vebalini düşünmüşler miydi?

Yazılarımız ve yorumlarımızdan ötürü Karamanlı köyünün yolunda çalışma başlamış ama, keşke daha önce bitseydi, hayata geçseydi.

Kış kapıya dayanmış, birilerinin yeni aklına düşmüş yol yapmak. Bu saatten sonra dökülen asfalt ne denli sağlıklı olur, bunu düşünen yok!

Bazı isimleri arıyorum, bu yörenin insanlarını, hatırlatıyorum, endişe ve kaygılarımızı dile getiriyoruz, temkinli konuşuyorlar, cevap veriyorlar.

Yine de kimin, kimlerin emeği geçtiyse, Allah razı olsun!

BERTİZ, KAHRAMANMARAŞ’IN SİGORTASIDIR!

Yerel yönetimlerde muhtarların üstlendiği rol inkar edilemez. Onlar mahallelerinin, yörelerinin temsilcisidirler. Semtleri adına, yöreleri adına onlar konuşurlar, onlar söz sahibi sıfatıyla sorunların çözümü için aracı rolü üstlendikleri için, herkes tarafından da tanınırlar, bilinirler.

Onları görmezden gelemeyiz.

Baydemirli, Başpınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Yenigül’ün evindeyiz. Bir âlem adam, bir dünya tatlısı, bir espri ustası. Yüreği ve kapısı kadar sofrası açık bir dost. Öğle yemeğine kalmamız için ısrar ederken, o hazırlıkları başlatmış bile. Yörede sözü dinlenen bir akil adam. Şakalar, espriler birbirini takip ediyor, lakin ona yetişmek, onunla başa çıkmak ne mümkün!  Her söze laf yetiştiriyor, Belli ki yöresinde çok sevilen bir sima. Güleç, sempatik ve güldükçe yüzünde çiçekler açıyor. Belli ki hayatı da dolu dolu yaşamış bir dost canlısı. Okusa kesin profesör olurdu. Bir sözü var, çok anlamlı; “Bertiz, Kahramanmaraş’ın, yerel siyasetin sigortasıdır” Herkes bu söze onay veriyor.

Tabi bize eşlik eden diğer muhtarlarımız da var. Onların da aklından hep Gürdal adı geçiyor. “Bizi temsil eder, kapısı açık olur, sorunlarımızı dinler, ancak o çözüm bulur!” diyerek destek veriyorlar.

Ne sporu konuşuyor, ne Suriye’yi, ne Mısır’ı… Varsa yoksa mahalli seçimler, Dulkadiroğlu ve Mustafa Gürdal…

Bir sofra ki, Halil İbrahim Sofrası. Yok, yok…

BOYALI, MUHTAR İBRAHİM YAŞAR’IN YANAN EVİ

Muhtarları ziyaret ediyoruz yollar boyu. Belediye başkan eski adayı, imam Gani Yaşar’ın sıcak karşılaması, izzet-i ikramı bizleri mahcup ediyor. Hoş sohbet bir insan.

Geldiğimizi duyanlar çevremizde halka oluşturuyor. Çoğunu tanıyoruz. “Aaa, sen televizyonda çıkan gazeteci değil misin?” diyenler daha çok.

Sitemizi takip edenler, gazetemizi okuyanlara da rastlıyoruz tabi. Yörede gençler başka şehirlerde çalışıyor, tam da iş mevsimi, para kazanma zamanı.

Lakin bölgenin insanı Gürdal’ı tanımayan yok haliyle. Herkeste bir sıcak karşılama, bir samimi kucaklama. Bazıları onun Dulkadirdoğlu ilçe belediye başkan aday adaylığını duymamış, o da anlatıyor. Nereye gitsek bırakmıyorlar, ikramlarda bulunmak istiyorlar ama, Mehmet Yenigül, başkasının ikramına yer bırakmadı ki…

Giderken, siyasetin efsane ismi Ali Doğan’ın yaptırdığı, geçtiğimiz günlerde de güreşlerin yapıldığı güreş sahası önünden geçiyoruz. Geçerken Ali Doğan’ı bir kere daha saygıyla anıyoruz. Hizmetleri için…

Yaklaşık 10 gün önce, Boyalı köyünün sevilen siması, muhtarı İbrahim Yaşar’ın evinin yandığı haberini almıştık. Gittiğimizde simsiyah bir ev, yanmış eşyalarla karşıladı bizi avluda. Oturacak yer yok, kullanılacak bir çöp dahi kalmamış. Elektrik sebep olmuş, civardaki 9 evin daha elektronik-beyaz eşyaları zarar görmüş. Hasar çok yani.

Geçmiş olsun İbrahim Yaşar…

MUHTARLARIN GÜRDAL’A ONAYI…

Zaman zaman bize eşlik eden yöre muhtarları oldu. Zaman dâhilinde birçok köyümüzü, mahalleyi dolaştık, insanlarla konuştuk, inşaat işçileri ile, üzüm toplayan genç kızlarla, Bertiz’in akil insanları ile… Gazeteci olduğumuzu öğrenenler, kişisel düşüncelerini aktardılar, yerel siyasette Bertiz’in söz sahibi olması fikrinde birleştiler, bunu derken de gönüllerindeki adayın Mustafa Gürdal olduğunu söylemekten geri durmadılar.

Boyalı Köyü Muhtarı İbrahim Yaşar, Başpınar Muhtarı Mehmet Yenigül, Yeşilyayla Muhtarı Ramazan Yaşar, Ağabeyli muhtarı Mustafa Kalay, Kemallı Muhtarı Mehmet Ardıç bizi gün boyu yalnız bırakmadılar.

Kendilerine teşekkür ederken, yola çıkma vakti gelmişti.

Helalleştik, ver elini Maraş dedik.























Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol