Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

BENİM DE HEDEFİM VAR!
 Türkiye siyasi tarihinin gördüğü en güçlü,  en organize iktidarı ile karşı karşıya olduğunu belirten Emre Kazancı,  “Siyaset tarihinin gördüğü en güçlü iktidar var karşımızda” yorumunu yaptı, AK Partililerin çalışkan ve organize olmayı bildiklerini ileri sürerek, “Ve en güçlü lidere sahipler. Siz ana muhalefet olarak, iktidara gelebilmeniz için ki amacınız bu olmalı, tüzükte de bu yazar, siyaset denen bu oyunu ustaca oynamanız lazım. Ak Parti ile ancak böyle baş edebilirsiniz. Gel gör ki, sıfır hatadan kasıt, genel başkandan başlayıp, en ücradaki parti örgütüne kadar organize olmalı, bir bütün şeklinde hareket etmelisiniz. Genel başkan bir yerde adım atıyorsa, Kars’taki, Hakkari’deki örgüt de aynı adımı atmalı. Lakin örgütler arasında ciddi kopukluklar var. Üzülerek söylüyorum, örgüt diye bir şey yok. İnsanlar ilçe kongrelerinde, kendi insanlarını seçiyorlar. Yetenekli mi, liyakatli mi diye bakmadan…  Kurultay delegelerini de birileri kendilerine kurşun askerden seçiyor. Amiyane tabirle asker delege. Kimsenin de umurunda değil bu. Şehrin ve ülkenin geleceği kimsenin umurunda değil, biz bunu Kahramanmaraş’ta yaşıyoruz. Malum, iki dönem il başkan adayı oldum, yaşananları yaşadım. Neye ve kime rağmen mücadele edip de seçimi kazanamadığımı biliyorsunuz. Herhalde, seçimi kazansaydım es kaza, bizi o koltukta oturtturmayacaklardı” dedi.

ÖZBOLAT’IN İNANILMAZ BİR BAŞARI HİKÂYESİ VAR

Kazancı, Milletvekili Durdu Özbolat için de, ”O bizim milletvekilimiz, onu biz seçtik, gözümüzün nuru” derken, “Seçilmesi için maddi-manevi üzerime düşen ne varsa yerine getirdim” ifadesini kullandı, “Ancak genel seçimlerde az bir oy farkı ile seçildi ve gitti. Ancak kabul edelim ki, sayın Özbolat’ın inanılmaz bir başarı hikayesi var. Kendi de söyledi, babam da anlatırdı, 1990’lı yıllarda, Çankaya Belediyesine işçi olarak girdi, bir anda siyaset merdivenlerini hızla tırmandı ve zirveye çıktı. Ticari yaşamda da öyle. Zekası güçlü. Ancak, AK Parti ile mücadele edebilmek için, parti meclisi çok önemli, orada vasıflı, liyakatli insanlar olmalıydı. Yok muydu, vardı. İşte, CHP’de bu işler sağlıklı işlemiyor” dedi, sitemini, kahrını ve eleştirisi yanında, siyasi mesajını da göndermiş oldu.

MİLLETVEKİLİ OLARAK HİZMET ETMEK İSTERİM

Burada araya girip sorumuzu soruyoruz, “İl Başkanı Esat Şengül, yeni dönemde olmayacağını, yenilenme gerektiğine inandığını söyledi. Kaldı ki bunu gittiği her yerde deklare ediyor. Ne diyorsunuz? Bu bağlamda, sizin bir siyasi hedefiniz var mı? ” şeklindeki soruma ise Emre Kazancı şu cevabı verdi; “Aslında her siyasetçinin bir hedefi olmalı. Yoksa siyaset yapmasın ki bunu yüzüne karşı da söyledim. Çekilmek istediğini, yorulduğunu da söyledi. Milletvekili adayı da olmayacağını ekledi. Maraş’ta siyaset yapıyor, CHP İl Başkanlığı koltuğunu işgal ediyorsanız, bu yükü siz çekiyorsunuz demektir. En çok da milletvekilliğini il başkanlığını yapanlar hak eder. Yoksa yapmayın bu işi. Sorunuza dönersek, tabi ki benim de siyasi hedefim var. CHP’de siyaset yapıyorsanız bu olmalı. Daha önce il başkanlığına aday oldum,  iki kez, ancak netice olarak, bu şehre, partime milletvekili olarak hizmet etmek isterim. Bunda bir beis yok, her yerde açık açık da söylüyorum. Sadece ben değil, keşke gönül veren herkes milletvekili adayı olsa,  düşünse, hedef belirlese.  Birilerinin altına basamak olmaktansa, hedefi yüksek tutalım. CHP iktidar olmadıktan sonra, hele hele hedefin de yoksa, İl başkanı olsan ne yazar, milletvekili olmasan ne yazar! Çünkü siyasi partilerin amacı iktidar olmaktır. Şengül il başkanımız, ne zaman çağırsa koşa koşa giderim, saygı duyar, düğmemi iliklerim, ama hedefinizi yoksa bu işi yapmayacaksınız. Kimse kusura bakmasın!” diye konuştu, “Ben il başkanı olsaydım, bu soruyu bana sorar mıydınız, sormadan önce belki yazacaktınız, Emre Kazancı milletvekili aday olmayı düşünüyor diye.” şeklinde ifade kullandı.

CHP’NİN BUGÜNKÜ YAPISI BANA UMUT VERMİYOR!

Kazancı konuşurken kaygılı ve endişeli ifadeler kullanıyordu. Mevcut teşkilatı önemsemesine rağmen, başarılı bulmuyor, CHP’nin bugünkü siyasi yapısının kendisine umut vermediğini ileri sürüyor ve sözlerine şu cümlelerle devam ediyordu. “30 Mart seçimlerinde aldığımız oy belli ve gün gün eriyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aldığımız oy meydanda. Bu şartlarda milletvekili çıkartmamız bile zor. Örgütün her tarafı parça parça. Partililer birbirine düşmüş ve küs durumdalar. Bu kadar sevgisizlik tohumu ekilmiş iken, kimsenin elinde sihirli deynek yok. Ben il başkanı olsam, 35 bin oyu, tek başıma yüz bin mi yapacağım. Ben ve kimse sihirbaz değil. Özbolat tekrar aday olmayacağını söylüyor. Gelip olsa yeniden seçilme ihtimali var mı, yok. Bu düzenin, bu sistemin değişmesi için iki yöntem var, ya yukarıdan başlayıp tabana doğru sirayet etmeliydi, ya da tabandan tavana doğru ilerlemeliydi. CHP’nin tüzüğü mükemmel değil ama doğru” tespitinde bulundu, eleştiriyi yapsa da, öneriyi arkasından getireceğini kaydetti, CHP’nin iktidara gelmesi için 5 yıllık plan-proje yapmak zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

  

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol