banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

 BELEDİYE PERSONELİNE “KANSER” EĞİTİMİ

Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle düzenlenen seminer, Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

KETEM Sorumlu Hekimi Ayşe Ayfer Gök tarafından verilen seminerde, kansere neden olan risk faktörleri, erken teşhisin önemi ve tedavi yöntemleri anlatıldı. Meme, rahim ağzı ve bağırsak kanserlerine ilişkin bilgiler veren Gök, amaçlarının korkutmak değil, korunma yöntemlerini anlatmak olduğunu söyledi.

Kadınların en önemli sağlık sorunlarının başında meme kanseri geldiğini dile getiren Gök, “Meme kanserinin önleyen en önemli etkenlerden birisi emzirme. Yani bebeğinizi ne kadar uzun süre emzirirseniz, bu kanser türünü önleme ihtimali o kadar artar. İkinci husus 30 yaş öncesinde bebek sahibi olmak. Bir diğeri de diğer tüm kanser türlerinde olduğu gibi dengeli beslenme ve haftada en az 3 kez egzersiz yapmak da kanseri önleyen adımlardır. Tabi bugün konuştuklarımızın eğitimde kalmasını istemiyoruz. Gelip taramalarınızı da yaptırın. Amacımız sizleri korkutmak değil, bilgi vermek ve nasıl korunacağını öğretmek. İnşallah bu anlattıklarımıza dikkat ettiğinizde huzurlu ve sağlıklı bir yaşam ile verimli bir çalışma hayatı sizleri bekliyor” ifadelerini kullandı.

Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Havva Ece Saygaz ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Aktuğ’un da katıldığı seminer, soru-cevap bölümü ile son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol