banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

BELEDİYE MECLİSİ 5 MART’TA TOPLANDI
 Belediye Meclis Salonu’nda saat 10.00’da toplanan Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri ve gündem dışı gelen maddeleri görüştü.

Gündemin 1. Maddesi Açılış, Yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesinin ardından Gündemin 2. Maddesinde Kahramanmaraş Belediyesi Denetim Komisyonu’nun 2013 Mali Yılı Raporu görüşülerek kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde Tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılacak olan Avukata Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 2014 yılı için belirlediği tavan ücretin ödenmesi teklifi kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinde Boş kadro değişikliği teklifi kabul edilirken Gündemin 5. Maddesi Şehir İmar planında eğitim alanı olarak ayrılan belediyemize ait tam ve hisseli parsellerin kullanım hakkı Temel eğitim Genel Müdürlüğüne ait olmak üzere bedelsiz olarak İl Özel İdaresi adına okul yeri olarak devri teklifinin görüşülmesi kabul edildi.

Gündemin 6. Maddesi Yeni yapılmış olan parklara isim verilmesi teklifi Pazartesi günü yapılacak oturuma ertelenirken, Gündemin 7. Maddesi Mağralı Mahallesi İnönü Caddesinden Mağralı Ökkeş Caddesine kadar uzanan bölüme Hayrettin Köklü isminin verilmesi teklifinin görüşülmesi geri çekildi.



Gündemin 8. Maddesi Kurtuluş Mahallesi Belediye Çarşısı No:9/A da (1789 ada 15 parselde) bulunan işyerinde, fonksiyonel değişikliğe gidilmesi ve işyerlerinin ruhsatlandırılması teklifi kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesinde Suriyeli öğrencilere 5.00(Beş) TL ücret alınarak paso verilmesi teklifi, 1 TL olarak değiştirilerek kabul edildi.

Gündemin 10. Maddesinde Belediye mülkiyeti olan 1 adet arsa ile hissedar olduğu 13 adet arsadaki hisselerine satış kararı ve satış işlemleri için encümene yetki verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 14. Maddede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 1/5000’lik imar planı hakkında yapılan itiraz komisyona havale edildi.

Gündem dışı gelen 15. Maddede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bilirkişi hakkındaki yazısı kabul edildi.

Gündem dışı gelen 16.,17,18.,19.,20.,21.,22., maddelerde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden gelen teklifte  kayıt fazlası yerlerin bedellerinin ödenmesi ve kıymet takdirinin encümen tarafından yapılmasına karar verildi.

Gündem dışı gelen 23. Ve 24. Maddelerde Kültür ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün Belediye Meclis Kararı düzeltilmesi kabul edildi.

Gündem dışı gelen 25. Maddede Sakarya Mahallesi’ndeki Taziye Evine Süleyman Çelebi ve Büğlek Mahallesindeki kütüphaneye de Erzurumlu İsmail Hakkı Hazretleri isimlerinin verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı 26. Maddede İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel teklifi kabul edildi.

Gündem dışı gelen 27. Maddede meclise katılamayan üyelerin izinli sayılmaları kabul edildi.

İmar plan tadilatları teklifi görüşülerek karara bağlandı.


Meclis oturumu sonunda Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yaptığı konuşmada: “Göreve geldiğimiz günden beri sürekli şehrimizin gelişimi için çalıştık. Hizmetin en iyisini sunmaya gayret ettik. Şu anda aranızda geçen dönem de beraber çalıştığımız arkadaşlar var. Hiçbir Meclis üyesi arkadaşım kendi menfaati veya çıkarı uğruna hareket etmedi. Falanca dönemdeki meclis üyeleri de şunları yapmışlardı diye kötü konuşulacak bir durumumuz yok. Tertemiz bir belediye bırakıyoruz. İçinde bulunduğumuz Meclis Salonu ve Belediye Hizmet binası başta olmak üzere birçok hizmetlere imza attık. Kararları burada beraber aldık. Gerek meclis üyelerimiz gerek belediye birim müdürlerimiz ve gerekse personellerimiz her zaman canla başla çalıştılar. Kadro kuramadı denilse de yapılan hizmetler ortada. Görev yaptığım süre içerisinde benimle beraber çalışan meclis üyelerimize, başkan yardımcılarımıza, belediye birim müdürlerimize ve personellerimize teşekkür ediyorum.

Ben buraya ilk oturduğum gün bu koltuğun baki olmadığını ve bir gün kalkacağımı bilerek oturdum. Bundan dolayı da çok rahatım. Geride hoş bir seda bırakabilmişsek ne mutlu bize” diye konuştu.

Başkan Poyraz bu arada Belediye Meclisi’nin 10 Mart 2014 Pazartesi günü saat 11.30’da tekrar toplanmak üzere oturuma ara verdi.

Daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, belediye meclis üyelerine tek tek Madalya Beratı Plaketi hediye ederek teşekkür etti.



Belediye Meclis Üyesi Ahmet Görgülü en yaşlı üye sıfatıyla yaptığı kısa konuşmasında, herkesin doğdu topraklara karşı bir borcu olduğuna işaret ederek: “Bizler de bu borcumuzu Meclis üyesi olarak ödediğimiz inancındayım. Bundan dolayı da Bir Kahramanmaraşlı olarak kendime hakkımız helal ediyorum. Meydanı gençlere bırakmak adına yeni dönemde tekrar aday bile olmadım. Bütün meclis üyesi arkadaşlarıma başarılar dilerken her zaman bu topraklara yapılacak hizmetlerin ve etkinliklerin yanında yer alacağımı ve fikir beyan edeceğimi ifade ederek herkese saygılar sunuyorum. Bu arada Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz’ın bu güzel jestine karşılık MHP’li Meclis üyesi arkadaşlarla da görüştük ve Pazartesi günü yapılacak oturumda Kahramanmaraş Belediye Meclisi olarak Sayın Başkanımız Mustafa Poyraz’a resmi olarak plaket verilmesini teklif ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Madalya Beratı hediye edilen Meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Mustafa Poyraz birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol