banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ BORAHAN GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI

Bu haber kez okundu.

BAZ İSTASYONLARI VE ÇIKIŞ GÜÇLERİ
 Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet YENER, İl Sağlık Müdürü Dr.M.İlker ÇİTİL, Kent Konseyi Başkanı Zeynep ARIKAN, Halk Sağlığı Müdür  Yardımcısı Dr.Fatih REYHANLIOĞLU, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ersin ÖZGÜL, Halk Sağlığı Şube Müdürleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Spekturum İzleme Daire Başkanı Necati Uğurlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Girişim Baş Uzmanı Ali Rıza ÖZDEMİR, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Mersin Bölge Müdürlüğü  Memduh LALE ve katılımcılarında katkılarıyla düzenlenmiştir.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Spekturum İzleme Daire Başkanı Necati Uğurlu, baz istasyonu sayısının arttıkça ortamda bulunan elektromanyetik alan değerinin düştüğünü belirterek, "Biz bütün dünyada olduğu gibi daha dengeli, daha az çıkış güçlü baz istasyonlarının sayısının artırılmasından yanayız" dedi.

SORU İŞARETLERİ CEVAPSIZ KALMASIN!
Uğurlu, Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen baz istasyonları bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, konu hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi.
Baz istasyonları hakkında kamuoyunda oluşan soru işaretlerini cevaplandıran Uğurlu, bu istasyonların düzenli olarak denetim ve ölçümlerinin yapıldığını ifade etti. Hayatın vazgeçilmezi haline gelen cep telefonlarının, ancak baz istasyonları sayesinde çalışabildiğini dile getiren Uğurlu, düzenlemeler ve denetlemeler noktasında da Türkiye'nin bir çok Avrupa ülkesini geride bıraktığını söyledi.
Baz istasyonlarında yapılan denetim ve ölçümlerin kısa bir süre sonra internet ortamında da paylaşılacağını kaydeden Uğurlu, isteyen herkesin istasyon değerlerini buradan takip edebileceğini belirtti. Baz istasyonu sayısının artması noktasındaki endişelere de cevap veren
Uğurlu, şöyle konuştu :

BAZ İSTASYONU SAYISI VE KAHRAMANMARAŞ

"Bu konu olumsuz bir şeymiş gibi lanse ediliyor. Biz baz istasyonlarının sayısının az olmasından ziyade, daha fazla olmasından yanayız. Çünkü baz istasyonlarının sayısı arttıkça ortamda bulunan elektromanyetik alan değeri düşmekte. Aynı zamanda cep telefonlarınızın harcamış olduğu güç değeri de aynı oranda düşmekte. Yani baz istasyonunu az kurduğunuzda çok daha fazla sinyal vermek durumunda. Bu nedenle biz bütün dünyada olduğu gibi daha dengeli, daha az çıkış güçlü baz istasyonlarının kurulmasından, sayısının artırılmasından yanayız. Bakıyorsunuz Türkiye'nin coğrafi bakımdan yarısı kadar olan yerlerde bile baz istasyonları sayısının bizim 2 katımız olduğunu görüyoruz. Bu da bize aslında baz istasyonundaki sorunun sayısından ziyade çıkış gücü ile ilgili olduğu gerçeğini ortaya koyuyor ."
CEP TELEFONU VE ENKAZ ALTINDA KALANLAR

Konuşmasında Van depreminden de örnekler sunan Uğurlu, bu depremde pek çok insanın cep telefonu sayesinde kurtulduğunu işaret etti. Uğurlu, "Deprem olduğu zaman ilk etkilenen haberleşme sistemleridir. Ancak biz Van'da mobil haberleşme sistemini bir saat içerisinde hayata geçirdik. Bunu şu yüzden söylüyorum. Enkaz altında kalan birçok kişi, cep telefonları sayesinde kurtuldu. Cep telefonlarından alınan sinyallerle insanların yerleri tespit edildi ve kurtarıldı. Bu nedenle cep telefonu hayat kurtardı diyebiliriz" ifadelerini kullandı.
Toplantının ilerleyen bölümlerinde katılımcıların konuya ilişkin yönelttiği sorular, uzman kişiler tarafından cevaplandırıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol