Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ’NİN YANINDAYIZ!
 Selçukluların Anadolu’ya gelmesiyle beraber Suriye bölgesine yerleşmiş ve en az bin yıldır bu bölgeyi vatan yapmış Oğuz boyuna mensup Türkmen kardeşlerimiz olduğunu söyleyen Kahramanmaraş Alperen Ocakları Bölge Başkanı Fatin Rüştü Kayıran, Türkmenlerin ağırlıklı olarak Şam, Lazkiye, Halep, Hama, Humus,  Rakka ve köylerinde bulunmaktadır.  Şam bölgesinde yaşayanlara Şam Türkmeni, Halep ve Rakka bölgesindekilere Halep veya Culap Türkmeni, Lazkiye Türkmenlerine ise Bayırbucak Türkmenleri dendiğini söyledi.

Başkan Kayıran açıklamasında; Suriye genelinde değişik rakamlar söylenmesiyle birlikte 3,5 – 4 milyon civarında Türkmen yaşamaktadır. Bayırbucak dediğimiz bölge Lazkiye ile Yayladağı arasıdır. Ve bu bölgede 250 bin civarında Bayırbucaklı Türkmen yaşamaktadır. Arap sosyalizmi asimilasyon programı çerçevesinde uzun yıllar Baas rejiminin diktası altında en temel insani haklarından mahrum yaşamak zorunda bırakılan Türkmenler bırakın Türkçe öğrenmeyi Türkçe konuşmaları dahi engellenmiştir. Eğitimden mahrum bırakılmışlardır.

Türkiye’ye yakın arazileri ellerinden alınarak Nusayri Araplara dağıtılmıştır. Birçok köy ismi değiştirilmiştir. Bu son krizde de yurtlarından sürülmek istenmektedir.

Asimilasyon ve Türkiye’ye göç ikilemi arasında bırakılarak Türkiye’ye göçe zorlanmışlardır.

Bu son Suriye krizinin baş göstermesiyle beraber uzun yıllar hakları ellerinden alınan Türkmen kardeşlerimiz Baas yönetiminden haklarını alabilmek için rejime muhalif kalmışlardır.

Ancak çok zor şartlarda, adeta imkânsızlıklar içerisinde varlık-yokluk mücadelesi vermektedirler” dedi.

BİZLER VATANIMIZDA ÖLECEĞİZ DİYORLAR

Başkan Kayıran’ın açıklaması şu cümlelerle sürdü; “Ruslar havadan bomba yağdırırken, rejim güçleri, Lübnan Hizbullahı ve İran karadan saldırıyor. Bayırbucak Türkmenleri yalnızca Esad güçlerine karşı savaşmıyorlar. Rusya, İran, Lübnan Hizbullahı, İŞID, PYD, Türkiye’den giden DHKP-C ve Mihraç Ural güçlerine karşı yurtlarını canı pahasına korumaya çalışıyorlar.

Ve bu konuda çok kararlılar. Türkiye’de her ihtimale karşı kurulan çadır kentler için bizler vatanımızı bırakıp gelmeyiz, bizler burada vatanımızda öleceğiz diyorlar.

Cuma günü Rusların havadan saldırması sonucu Türkmenlerin elinde bulunan Kızıldağ bölgesinin bir kısmı rejim güçlerinin eline geçmişti ve çatışmalarda Abdülhamid Han Tugay komutanı Ömer Abdullah’ın kardeşi Zekeriya şehit düşmüştü. Kahramanmaraş Alperen Ocakları olarak bir grup arkadaşımızla beraber pazar günü Yayladağı’na Türkmen kardeşlerimizi ziyarete gittik. Bu zor günlerinde yanlarında olalım, acılarını paylaşalım onlara moral olalım ve yalnız olmadıklarını Türkiye olarak Alperenler olarak kendileriyle beraber olduğumuzu gösterelim dedik. Ve çok da memnun oldular.

Sınırda onlarla bir araya geldik. Çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Yayladağı kaymakamını ziyaret ettik. Türkmen derneklerini ziyaret ettik. Saldırı sonrası bu tarafa geçen aileleri ziyaret ettik. Şehit düşen kardeşlerimizin çocuklarıyla bir arada olduk. Ve yaşananlarla ilgili bilgiler aldık. İhtiyaçlarını sorduk.

TÜRKİYE’NİN SINIR GÜVENLİĞİ İÇİNDE SAVAŞMAK

Türkmen kardeşlerimizin sizlere çok selamı var. Allah bizimle diyorlar. Sizler Türkiye olarak, Türk milleti olarak yanımızdasınız diyorlar. Gerçektende bu kadar düşmanlarına karşı bizden ve Allah’tan başka kimseleri yok. Bizlerin desteğine çok ihtiyaçları var. Önümüz kış, çatışmalar dağlık bölgede gerçekleşiyor. İçlik ihtiyaçları var, battaniye ihtiyaçları var, gıda ihtiyaçları var, içme suyu ihtiyacı var.

Aslında onlar sadece kendileri için savaşmıyorlar. Türkiye’nin sınır güvenliği içinde savaşıyorlar. Onlar bizler için canlarıyla bedel öderken bizlerin de onlar için yapabileceği çok şeyler vardır. Onlar son kişi kalana kadar burayı terk etmeyeceğiz burada savaşıp burada şehit düşeceğiz diyorlar. Onlar bu kararlılıktayken elbette bizler de Bayırbucağı düşürmemek ve kardeşlerimizi yalnız bırakmamak için sonuna kadar yanlarında olacağız Allah’ın izniyle”

AMERİKA OKYANUS ÖTESİNDEN GELİP PYD’NİN YANINDA OLUYORSA

Kayıran son olarak; “Rusya kilometrelerce öteden gelip hiçbir sınırı yokken, vatandaşı yokken bizim öz kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırıyorsa, Bizler hem alperenler olarak, hem Kahramanmaraş olarak, hem de Türkiye olarak öz gardaşlarımızı yalnız bırakmayacağız.

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sayın Ahmet Kuybu beyefendi bir kamyon gıda ve içme suyu yardımında bulunmuşlardır kendilerine hem Alperen Ocakları olarak hem Kahramanmaraş adına hem de Bayırbucak Türkmenleri adına teşekkür ediyorum.

Kahramanmaraş Alperen Ocakları olarak önümüzdeki haftadan itibaren her pazar burada toplanan yardımları bizzat yardım sahiplerinin de katılımıyla Yayladağı’nda Bayır bucak Türkmenlerine götüreceğiz” diye konuştu, sonra da Bayırbucak Türkmenlerine gidecek yardım malzemelerinden örnekler verdi.

İHTİYAÇ LİSTESİ

-Tıbbi malzeme

-Kolay saklanır gıda

-İçlik, battaniye

-İçme suyu

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol