Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

BATI KÖY MUHTARLARI ‘ÜLGER’ DEDİ
 19 Ekim Pazar günü, belediye binası önünde, yaklaşık 30 kadar köy ve mahalle muhtarları ile istişare toplantısında konuşan Onikişubat ilçe belediye başkan aday adayı Alaaddin Devlet Ülger, yöre insanlarının dericilik, çiftçilik ve bibercilikle uğraştığını, aslında bu yörenin  kırsal  kesim diye nitelendirildiğini belirterek, mahalle muhtarlarını köylerinin, mahallelerinin kahramanı olarak  yorumladı.

“Beldemizde, çevremizde bir ineği ile ev geçindiren insanımız varken, şehirde şirket sahibi olan insanımız da var. Burada muhtarlarla birlikteyiz. Muhtarlık zor ama kutsal bir görev. Şehre arabası ile hasta taşır, aldığı üç kuruşluk muhtarlık maaşını da yine halkına harcar. Ben onları kahraman olarak değerlendiriliyorum” diyen Ülger, el ele verdikleri taktirde Akdeniz’in yıldızı olarak nitelendirilen Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesini de yıldızı parlayan ilçe haline getireceğini söyledi.

KARŞIYAKA PROJESİ BENİM İÇİN ÖZLEMDİ

Belediye bahçesinde, muhtarlarla istişare ederken, sık sık onları da dinleyen Başkan Ülger, 300 bin nüfuslu Onikişubat ilçe nüfusunun 150 binini batı köylerinde yaşayan insanlardan oluştuğunu kaydetti, şehir ile batı köylerini birbirine bağlayacak olan Karşıyaka projesinin uzun zamandır bir özlem olduğunu, Onikişubat ilçe belediye başkanı olduğunda bu özlemi tamamlayacağının altını çizerek, “Kahramanmaraş ve yöremiz saklı değerleri olan bir şehir. Biz bu saklı değerleri dışarıya çıkartmak istiyoruz. Bir çedene festivali yaptık beldemizde. Ama biliyorsunuz bu tür etkinlikler, tanıtımların birer maliyeti var. kıt imkanlarla, bütçe ile olsa da biz bunu yaptık. İnşallah Onikişubat belediye başkanı olduğumuzda, bu etkinlikler daha da artacaktır. Çünkü tanıtımın önemine inanan bir insanım. Günümüzde, her şey belediye başkanlarından ve muhtarlardan bekleniyor. Gönül ister ki vatandaşın tüm ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap verebilelim. Bunun için yola çıktık zaten. Bu sebeple, sizin manevi desteğinize ihtiyacım var. Beni tanıyorsunuz, hem şehri, hem köyü bilen birisiyim. Yani hem şehirli, hem köylü dediklerinden. İnsanlara söz hakkı verilmek isteniyorsa, ben buradayım, bunun için yola çıktım. Birlikte başaramayacağımız şey yoktur. Vereceğiniz pozitif güce, desteğe şimdiden teşekkür ederim” dedi.

BİZ BİR AİLEYİZ

Konuşurken sık sık bir aile olduklarına vurgu yapan Başkan Ülger, muhtarlardan destek istedi, bu destek verildiğinde başaramayacakları şeyin olmadığının altını çizdi.

İstişare toplantısına katılan batı köy muhtara ve mahalle muhtarları, başkan Ülger’e destek vermek için geldiklerine dikkat çekerek, hep bir ağızdan; “Bizi kırsalda yaşayan insanlarız. Ama bugüne kadar bir sahibimiz olmadı. Ne belediye meclisinde, ne de il genel meclisinde. Ancak başkanımız Ülger yörede sesini yükseltti, hizmet için çırpındı. Bu bölgenin insanları olarak, bizi temsil edebilecek, sorunlarımıza çözüm getirecek belediyeye meclis üyesi olması gerekir. Başkanımız Ülger’in sonuna kadar yanındayız, destekçisiyiz. Kendisine başarılar diliyoruz” dediler.

Batı köyleri ve mahalle muhtarları ağız birliği etmişçesine, “Biz bugüne kadar hep AK Partiye oy verdik. Bu oran yüzde 85-90 civarında oldu sürekli. Biz birine destek veriyorsak, vereceksek, bunda samimi oluruz. Çünkü biz babadan böyle gördük. Belki yeteri kadar hizmet alamadık, belki horlandık ama, belki kırıldık ama, hiçbir zaman bükülmedik” diye konuştular.

GURUP YOLUMUZ NEDEN YAPILMAZ?

Muhtarların en müşteki oldukları sorunlardan biri de gurup yolu idi. Üstelik de Kahramanmaraş’ın en kötü yolunun Türkiye’nin en temiz köyüne giden yol olduğunu belirtirlerken, etkili ve yetkililerin Hacımustafa köyünden Fatih beldesine giden gurup yolunun aciliyet kesbettiğini dile getirdiler, “Bugüne kadar hep sustuk. Artık konuşma sırası bize geldi. Sahibimizi olmadı hiç. Alaaddin Devlet Ülger Onikişubat ilçesine belediye başkanı olursa, ki olacak, var gücümüzle de onu destekliyoruz, sorunlarımıza çözüm getirecektir, bundan kuşkumuz yok. Atık bizim de gözümüz açıldı, ki eski muhtar ve muhtarlık anlayışı da kalmadı. İl genel meclisine üye veren bölgelerin yolları yapılırken, bizim gurup yolumuzun yapılmaması çok gücümüze gidiyor. Ama bu kez iddialıyız ve kararlıyız, belediye emelcisine en az 4-5 üye vermek istiyoruz. Ya alacaklar, ya alacaklar, başka yolu yok” diye konuştular. 

Belediye hizmet binası önünde toplu resim çektirirken, Ülger’e sınırsız desteklerinin devam edeceğini sözlerine eklediler.  













Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol