banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN ZEYNEP ARIKAN ÇALIŞTAY’DA
 Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği, UCLG-MEWA, akademisyenler ve büyükşehir kent konseyleri temsilcilerinin katılımıyla bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Hasan Soygüzel, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, UCLG-MEVA Koordinatörü Hasan Ali Şükür ve Bursa, Kocaeli, Şanlıurfa, Trabzon, Samsun, Sakarya, Gebze, Kahramanmaraş, Gaziantep, Yalova, Tekirdağ, Çanakkale, Mersin, Adana, Pendik kent konseyleri başkan ve genel sekreterleri katıldı.

Ordu Kent Konseyi Başkanı Atilla Tatar’ın açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda, katılımcılara ‘Yeni Büyükşehir Kanunu-Kent Konseylerinin İşlevsellik ve Ölçek Sorunu’ konularında Yalova Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Salih Batal ve öğretim görevlileri İsmail İzzet Dur ve Volkan Topçu tarafından barkovizyon gösterisiyle bilgiler verildi.


Çalıştayda ayrıca moderatörlüğünü Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi Necati Binici’nin yaptığı ‘Kent Konseyleri Bağlamında Büyükşehirlerde Yaşanan Sorunlar ve Kent Deneyimleri’, moderatörlüğünü Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi Saim Nuri Yavuz’un yaptığı ‘Kent Konseylerinin Kuruluş ve İşleyişine İlişkin Çözüm Önerileri’ konulu tartışma oturumları düzenlendi.

Bu çalıştaya, Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan da katıldı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol