Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN OKAY; “YENİ BİR ŞEHİR KURUYORUZ”
 Planladığı ve hayata geçirdiği projelerle bölgesinin kara kaderini değiştiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, hayata geçirmeyi planladığı projelerini, gazetecilerle bir araya geldiği sohbette anlattı. 

Seçim sürecinde verdiği sözleri bir bir yerine getirdiğini anlatan Başkan Okay, ilk vaat olan 'Vatandaşın ayağını çamurdan keseceğiz' sözünü bu yaz yerine getirdiklerini belirtti. Özellikle kırsal bölgelerin kilit parke sorununu büyük ölçüde tamamladıklarını anlatan Başkan Okay, merkezde ise 1 milyon 500 bin metre kare asfalt dökerek vatandaşın ayağını çamurdan kestiklerini anlattı.
Gazetecilerin sorularını özenle cevaplayan Başkan Okay, Kahramanmaraş-Gölbaşı yolu, Kamu Külliyesi projesi, toplu konut projeleri ve diğer tüm projeleriyle ilgili şunları söyledi:
 
'KAMU KÜLLİYESİ PROJESİ BÖLGEYİ ZENGİNLEŞTİRECEK'

"Seçim öncesi vaatlerimizde vatandaşımıza ilk verdiğimiz sözlerden bir tanesi Kamu Külliyesi projesiydi. Bu projeyle bölgemizin yoğunluğunu paylaştırarak ilçe merkezini doğuya kaydırmayı planladık. Yeni ilçe kurulumunu bir fırsata dönüştürmek istiyoruz. Bölgenin kalkınması ve gelişmesi amacıyla kamu kurumlarını şehrin doğu bölgesinde bir araya getirmeyi hedeflediğimiz bu projeyle ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Geride kalan bir buçuk yıllık süre içerisinde külliyeyi yapacağımız alanı belirledik. Yerini imar uygulamalarıyla bir kuruş para daha harcamadan elde ettik ve şuanda proje çalışmalarımız devam ediyor. Belediye, kaymakamlık ve diğer kamu binalarının yerleri hazır durumda. Yeni ilçe merkeziyle alakalı düşüncemiz sadece binaların yapımı değil. Bu alan içerisinde oto parklar, ibadethaneler, yeşil alanlar, kültür merkezleri ve sosyal alanlar yapmayı planlıyoruz. Bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek tüm projeleri burada hayata geçireceğiz. Modern bir alt yapı ile inşa edilecek bu külliyenin Türkiye'ye de örnek olacağını düşünüyorum. Hedefimiz 3 ay gibi bir sürede projeyi tamamlayarak, ihale aşamasına getirmeyi hedefliyoruz. Bu projeden bölge halkı da çok memnun. Şuanda bölgenin değeri her geçen gün artıyor. Bu da bölgede yaşayan vatandaşlarımızı olumlu yönde etkiliyor."

'GÖLBAŞI YOLU KAHRAMANMARAŞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

"Yine bir diğer önemli bir projemiz ise bölgemizin ve şehrimizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak olan Kahramanmaraş-Gölbaşı yol projesidir. Bu konuyla ilgili de seçim sürecinde takipçisi olacağımızı belirtmiştik ve geride kalan bir buçuk yıllık süre içerisinde bu projeyi her türlü platformda dile getirdik. Bu yol projesiyle ilgili olarak Karayolları, bir proje çalışması içerisinde olduklarını söyledi. Biz de kendi mühendislerimiz ile birlikte bir proje hazırladık. Karayollarında ki arkadaşlarımızla kendi projemizi de paylaşarak ortak bir noktada buluşmayı hedefliyoruz. Daha sonra da bu projenin bakanlık nezdinde takibini yaparak hayata geçirilmesi için çaba harcamaya devam edeceğiz. Bu konu bizim işimiz olmamasına rağmen bizzat biz takip ediyoruz. Bundan sonra ki süreç içerisinde de takibi elden bırakmamayı hedefliyoruz. Bu yolun standardının yükseltilmesi, bölgemizin kalkınmasına çok büyük bir ölçüde katkı sağlayacaktır."

'PAZAR YERLERİNİ KAPALI ALANLARA TAŞIYORUZ'

"Pazar yerlerinin tamamının kapalı alanlara taşımamız gerektiğini tespit ettik. Bahçelievler pazarı, Divanlı pazarı, Doğukent pazarı ve Namık Kemal pazarını kapalı pazar yerleri haline getiriyoruz. Namık Kemal pazar yerinin projesini açıkladık. Mevcut alana yapacağımız kapalı alanın alt katını pazar yeri, üst katını düğün salonu olarak çok amaçlı olarak kullanmayı hedefliyoruz. Özellikle Bahçelievler pazarı, trafik noktasında sorunlara neden oluyordu. Bununla ilgili bir çalışma yaptık ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bu konuda bir protokol imzaladık. Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait olan otopark alanını biz pazar yeri olarak kapatacağız. Haftanın bir günü bu alanı biz kullanacağız. Geri kalan günlerde de Milli Eğitim Müdürlüğü kapalı otopark olarak alanı kullanacak."  

'SOKAK İYİLEŞTİRME PROJELERİ DEVAM EDİYOR'

"Özellikle Bahçelievler pazarını taşıdıktan sonra, sokak iyileştirme projelerimiz kapsamında Bahçelievler pazar yerinin bulunduğu sokağı iyileştireceğiz. Dedezade Caddesine de projemizin bir benzerini  uygulayacağız. Billur sokak, Üniversite sokağı, Hayat Hastanesi sokağını ve paralelindeki sokakları iyileştireceğiz. Bu sokak iyileştirilmeleriyle birlikte bölgenin yeniden hareketleneceğini düşünüyoruz. Özellikle yürüyüş alanı bakımından geniş alanlar kazanarak, bölgemiz esnafının canlanmasını hedefliyoruz."

'BÜYÜK BİR MESİRE ALANINA DAHA KAVUŞMAK İSTİYORUZ'

"Bölgemizde büyük bir mesire alanı daha kazanmak amacıyla çalışma başlattık. Yanlızardıç dediğimiz bölgede geniş bir mesire alanı planlıyoruz. Bununla ilgili olarak mühendislerimiz, sıkı bir çalışma içerisinde projeleri en yakın zamanda tamamlamayı hedefliyor. Bu projelerin tamamlanmasının ardından kamuoyuna son durumu açıklayacağız."

'ASGARİ ÜCRETLİYİ EV SAHİBİ YAPMAK İSTİYORUZ'

"Bölgemizde konut stokları çok kötü durumda. Bu konuk stoklarını iyileştirecek en önemli projeler de toplu konut projeleridir. Bölgemizde Doğukent ve Güneşevler gibi çok başarılı olmuş güzel projeler de mevcut. Bizde aynı bölgede toplu konut projesi yapmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımıza uygun fiyatla ev yapmayı aruzu ediyoruz. 7 Haziran seçimleri öncesinde bu konuda büyük ilerlemeler kaydetmiştik. Ancak 7 Haziran seçimleri sonrasında oluşan belirsizlikten dolayı bu projeyi biraz ara vermiştik. Ülkemizin istikra kavuşmasıyla bu projeye hız verdik. Bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde bu konu üzerinde çalışacağız. Benim bu noktadaki en önemli hedefim asgari ücretle çalışan her vatandaşı ev sahibi yapabilmek. Kahramanmaraş'ta belediyemizin yaptığı toplu konut projelerinin TOKİ'den daha avantajlı olacağını ifade etmek istiyorum. Asgari ücretli hemşerilerimizi, ev sahibi yapma konusunda iş adamları ile de iş birliği yapabiliriz. Finansman da böyle bir iş birliği olursa, rakamları daha çok aşağıya çekebiliriz. Arsa bedelini ne kadar aşağıya çekersek topu konutun bedeli de o kadar aşağıya iner."

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol