Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! dizi KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

 BAŞKAN OKAY, 1 YILLIK HİZMETİ AKSU TV’DE DEĞERLENDİRDİ

Metropol İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Aksu TV’de Erol Öner’in hazırlayıp sunduğu Kentin Başkanları Programına konuk oldu. Hizmet yılının bir yılık sürecini tamamlayan Başkan Okay, Dulkadiroğlu’na bu bir yılda kazandırdıkları hizmetleri anlattı.

Geride kalan 1 yıllık süreçte özellikle alt yapı konusuna büyük önem verdiklerini aktaran Başkan Okay, ilçenin alt yapı sorunu çözüme kavuşturduklarını belirtti. Merkez mahalleler ve köyden mahalleye dönüşen alanlara eşit hizmet götürdüklerini dile getiren Başkan Okay, “Merkez mahallerimizde ne varsa köyden mahalleye dönüşen bölgelerimize de aynı hizmeti götürüyoruz. Seçim sürecinde önce vatandaşımızın ayağını çamurdan keseceğiz dedik ve bir günde 32 ayrı noktada şantiye oluşturarak bu sözümüzü yerine getirdik” dedi.

Program sunucusu Erol Öner’in sorularını cevaplayan Başkan Okay, asfalt ve parke çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “İlçe sınırları içerisinde 43 mahallede asfalt kaplama çalışması yapıldı. 2014 yılı itibari ile 150.000 m²  asfalt kaplama çalışması gerçekleştirildi. Bu çalışmalara 2015 yılı sonuna kadar 750.000 m² asfalt kaplama daha yapılacaktır. İlçemiz sınırlarında bulunan alanda 12.000 m² asfalt yama çalışmaları gerçekleştirdik. Öncelikle Merkez mahallerden başlanarak toplam 645.000 m² parke çalışması yapılmıştır. Kırsal kesimlerde ise 500.000 m² parke çalışması yapılmaya devam etmektedir. Dulkadiroğlu belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce mahallelerdeki kaldırım parke ve tüm tamirat işlerini bir an önce çözümlemek sonuç üretmek için oluşturulan Mobil Tamirat aracı çalışmalarına hızla devam etmektedir. İlçemiz sınırlarında bulunan toplamda 8 adet Cami, Kütüphane ve Cem Evi Çevre düzenlemesi yapılmıştır.”

“ÇEVRE VE TEMİZLİKTE BÜYÜK HİZMETLERE İMZA ATTIK”

Çevre ve temizlikte Kahramanmaraş’ta bir devrim gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Okay, çöp konteynırlarını yeraltına aldıklarını ifade ederek, “İlçemizde Günlük ortalama 200 ton evsel nitelikli katı atık toplanmaktadır. Hem kırsal bölgemizi hem de merkez bölgemizde temizlik konusunda çok hassas davranıyoruz. Bölge illere de örnek olan bir projeye imza attık. Şuanda merkez mahallelerde uygulamaya başladığımız ve çevre mahallelere doğru da yaygınlaştırdığımız yer altı çöp konteynır sistemiyle hem çevre hem de görüntü kirliliğinin önüne geçmiş olduk. Kırsal bölgelerimiz de 3 kısımda evsel nitelikli atık toplanmaktadır. İlçemizde toplamda 1403 çöp konteynırı bulunmaktadır. İlçemizde bulunan boş alanlar ise mobil temizlik ekiplerimiz tarafından temizlenmektedir” şeklinde konuştu.

“AMBALAJ ATIĞI, BAYAT EKMEK, ATIK PİL VE YAĞ TOPLAMA PROJELERİ GELİŞTİRDİK”

Ambalaj atığı, bayat ekmek, atık pil ve yağ konusunda da önemli çalışmalara imza atıldığını dile getiren Başkan Okay, bu konular hakkında şunları anlattı: “Belediyemizle yetkili ve lisanslı KOLZA Geri Kazanım Firması arasında imzalanan protokol doğrultusunda hastanelere, yemek imalathanelerine, lokanta, kafe ve bazı resmi kurum - kuruluş yemekhanelerine ücretsiz bitkisel atık yağ toplama varili dağıtılarak bitkisel atık yağ toplama işlemi gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde günde 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığına dikkat çekilerek, şehrimizde ekmek israfının önüne geçmek ve bayatlayan ekmeklerin evsel atıklarla birlikte çöpe gitmesini önlemek amacıyla 50 ayrı pilot noktaya ( dış mekan ) yerleştirilen bayat ekmek toplama kutularının, talep doğrultusunda artırılacaktır. Dulkadiroğlu Belediyesi ile yetkili ve lisanslı Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) arasında imzalanan protokol çerçevesinde atık piller toplanmakta ve toplanan bu atık piller TAP derneğine gönderilerek bertaraf edilmektedir. Okullara, camilere, telefon distribitörlerine, oyuncakçılara ve birçok pil toplanabilecek bölgeye ücretsiz olarak temin edilen atık pil toplama kutuları konulmuştur. Yıl içerisinde öğrencilere yönelik eğitim faaliyetleri yapılarak, okullarda atık pil toplama kampanyası düzenlenmekte olup öğrenciler bilinçlendirilmektedirler.”

“TÜRKİYE’NİN İLK KAMU KÜLLİYESİ DULKADİROĞLU’NDA YÜKSELİYOR”

En önemli seçim vaadinin kamu külliyesi projesi olduğunu anlatan Başkan Okay, “Dulkadiroğlu Belediyemiz ve Dulkadiroğlu Kaymakamlığımız başta olmak üzere tüm kamu kurumlarımızı bir araya toplayarak kamu külliyesi oluşturmayı taahhüt etmiştik. Bu projeyle ilgili yapmış olduğumuz çalışmaların sonucunu almış bulunmaktayız. Geçen ay büyükşehir belediyemizden bu projemiz geçti. Şuanda yaklaşık 60 dönüm yeri imar uygulamalarıyla vatandaşlarımızdan hibe usulüyle almış bulunmaktayız. Bu 60 dönüm yerin değeri 20 Milyon TL’dir. Biz bu 20 Milyon TL’yi belediyemizin kasasına kazandırmış olduk” dedi.

PERSONEL TAKİP SİSTEMİ

Vatandaşa hizmeti hızlı ve daha kolay hale getire bilmek amacıyla geliştirilen personel takip sistemi hakkında bilgiler veren Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Personelin mesai saatleri içerisindeki takibini yapmak. Vatandaşlardan gelen şikayetlere hızlı ve yerinde müdahale edebilmek. Çağın şartlarına uygun doğru ve güvenilir şekilde geçmişe yönelik raporlama çıkartabilmek. Az ve çok çalışan işçiyi ayırt edip adaletsizliği ortadan kaldırmak. Üzerindeki acil çağrı butonu sayesinde herhangi bir kaza yada olumsuz durumda işçiye ilk  yardım ekipleriyle hızlıca buluşturmak.(iş ve işçi güvenliği) Cihazın kontrolü(açıp kapaması) tamamen işçinin kontrolünde olup herhangi bir ses uyarı vermemekle birlikte mesai bitimi ve işçinin cihazı kapamasıyla kayıt sona ermektedir. (özel hayata herhangi bir müdahale söz konusu değildir.) Görüntü ve ses alma kaydetme özelliği bulunmamaktadır.”

Başkan Okay, programın ikinci bölümünde ise İmar ve Şehircilik, Sosyal ve Kültürel Hizmetler hakkında bilgiler vererek soruları cevaplandırdı. Programın sonunda Aksu TV ailesi birinci yılını dolduran Dulkadiroğlu Belediyesi’nin yaş gününü sürpriz bir pastayla kutladı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol