banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

 BAŞKAN MAHÇİÇEK’TEN ROMANYALI ÖĞRENCİLERE DEMOKRASİ DERSİ

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 7 Haziran Genel Seçimlerini takip etmek üzere Türkiye’de bulunan Romanyalı öğrencilere, seçim sistemi hakkında bilgiler verdi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Tebessüm Derneği tarafından yürütülen “Gençler Demokrasi Öğreniyor” adlı Avrupa Birliği projesi kapsamında Kahramanmaraş’a gelen Romanyalı öğrencileri, makamında kabul etti.

Tıp, mühendislik ve öğretmenlik gibi farklı branşlarda eğitim gören öğrencilerle sohbet eden Başkan Mahçiçek, Türk demokrasisi, seçim sistemi ve yöneticilerin görev ve sorumluluklarına ilişkin bilgiler verip, yöneltilen soruları cevaplandırdı. Uzun yıllardır siyasetin içerisinde yer alan deneyimli Başkan Mahçiçek, öğrencileri Kahramanmaraş’ta misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

“Ülkemizde seçimler 2 boyutludur. Birincisi merkezi yönetim için olan parlamento seçimleri, ikincisi ise yerel yönetim seçimleridir. İlkinde parlamenterler 4 yılda bir, ikincisinde ise belediye başkanları 5 yılda bir seçilir. Örneğin 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için parti genel merkezleri aday belirleme çalışmaları yapar. Benimde mensubu olduğum AK Parti, parti içi temayül yoklamaları ile kamuoyu yoklamaları ve istişareler ile adaylarını belirler ve seçimlere katılır. Sandık başına giden seçmenlerin çoğunluğunu alan ve parlamentoda 276 milletvekili sayısını aşan parti ise tek başına iktidara gelir. Bu bağlamda da partimiz 13 yıldır ülkemizde büyük bir çoğunlukla iktidardadır. Yerel yönetimlerde ise üçlü bir yapı söz konusudur. Başkan, belediye meclisi ve encümen. Seçimlerde çoğunluğu elde eden aday başkan seçilir. Mesela ben yüzde 65 oy alarak seçildim. Yine bu seçimlerden çıkan sonuca göre belediye meclis üyesi sayısı belirlenir. Ayrıca bu meclis üyelerimiz arasından da encümen üyeleri tespit edilir ve yönetim şekillenir.”

Öğrencilerin yönelttiği sorulara da içtenlikle yanıt veren Mahçiçek, bir öğrencinin “Gelecekte ilçenizi nerede görmek istersiniz” şeklindeki sorusuna, “Amacımız Onikişbat’ı ve Kahramanmaraş’ı yaşanılabilir kentler sıralamasında ilk sıralara ulaştırmak. Temel stratejimiz bu ve bu yönde çalışıyoruz” yanıtını verdi.

Kahramanmaraş’ı beğendiklerini ifade eden Romanyalı öğrenciler, başkan Mahçiçek’e teşekkür etti. Eğitimci Cevdet Alperen’in de eşlik ettiği Romanyalı öğrencilerin ziyareti, hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol