banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN KIZILSEKİ BAŞARIYOR, AŞAĞI YOL START ALIYOR

Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, belediyenin yetki, görev ve sorumlulukları doğrultusunda hizmet verdiklerini kaydederek, 2014 yılı çalışmalarından örnekler sergiledi, en önemlisi de aşağı yol diye bilinen Adıyaman/Gölbaşı yol ayrımından ilçeye kadar olan 31. kilometrelik yolun bir an önce başlanması ve bitirilmesinin en büyük hayali olduğunu kaydetti.

2014 yılı çalışma ve hizmetlerinden bazılarını sıralayan Başkan Kızılseki, bu hizmetlerinden bazılarını madde madde şu şekilde sıraladı:

1)     Belediye hizmet binasının tadilat, bakım ve onarım işleri için 156 bin lira,

2)     Yol genişletme çalışmaları kapsamında 35 metre taş duvar ve 100 m. demir korkuluk,

3)     Soğukpınar Mahallesi okulu bahçesi genişletilerek 2 bin metrekare beton parke taşı döşendi, toplam inşaat maliyeti 40 bin lira,

4)     Bozlar mahallesinin meydan, cadde ve sokaklarına toplam 30 bin metrekare beton parke taşı ve bin metre beton bordür döşendi. Toplam maliyeti ise 532 bin lira,

5)     İlçede 200 adet başıboş sokak köpekleri toplanarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Geçici Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine gönderildi.

6)     Belediyenin 15 mahallesinde, ayda iki defa olmak üzere düzenli olarak karasinek, sivrisineğe karşı ilaçlama yapıldı,

7)     Boylu mahallesi ilkokulu bahçesinin çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı, 2 bin metrekare beton parke taşı döşendi, toplam inşaat maliyeti ise 40 bin lira,

8)     Çöp toplama ve temizlik işlerinde kullanılmak üzere 200 adet 800 litrelik çöp konteynırı alındı, 7 mahalleye dağıtıldı, toplam maliyeti 80 bin lira.

9)     Fatih Mahallesine yapılan Ortaokul’un yanına İller Bankası hibe projeleri kapsamında bir adet çocuk oyun parkı yapmak için kolları sıvadı.  Oyun parkının çevre düzenlemesi belediyenin kendi imkanları ile yapıldı.

10) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belediyeye aiti bir adet 2014 model çöp toplama kamyonu hibe edildi,

11) Fatih ve İstiklal Mahallelerine ilave içme suyu temini amacıyla, eksik kalan 2 km. içme suyu isale hattı KASKİ ve belediye işbirliği ile tamamlandı.

12) Çağlayancerit Belediyesi fen işleri müdürlüğü ile büyükşehir belediyesi fen işleri daire başkanlığı ortak 56 km stabilize yayla yolunun bakım ve onarımı yapıldı.

13) Belediye tarafından 30 km. mahalle içi ve bağlantı yolunun stabilize çalışmaları tamamlandı,

14) Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi fen işleri daire başkanlığı iş birliği ile Aksu- Helete mahalleleri arasına 2.2 m. bitümlü sıcak karışım asfalt yol yapıldı.

15) Küçükcerit mahallesine giden 4 km. asfalt yolun, 2 km.lik kısmı altyapı çalışmalarından d olayı, tamamen bozulmuştur. Bozulan yerlerin tamiratı belediye tarafından yapıldı, büyükşehir belediyesi ile birlikte 2 km. satıh kaplama asfalt yapıldı.

16) Akdere mahallesi, Gücük Obası yoluna 500 metre satıh kaplama asfalt yol yapıldı.

17) İlçe merkezindeki Cumhuriyet ve Atatürk Caddelerinde 4 bin metrekare kilitli beton parke taşı tamiratı yapıldı,

18) İmar uygulamaları sonucu, yola terki yapılan 3 km. yeni imar yolları açıldı.

19) Merkez konumundaki caddelerine döşenmek üzere, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğünden 8.400 metrekare beton parke taşı temin edildi.

 

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE DE KENDİNİ KANITLAYAN İLÇE

 

Teknik Belediyecilikteki gayreti ve başarısı ile bilinen Başkan Üzeyir Kızılseki, sosyal belediyecilik alanında da birçok etkinliğe imza attı, bu y ılın sonlarında ise düzenlenecek olan Ceviz Festivali için de çalışmalara ve hazırlıklara erken başladığının altını çizerek, “Her şey güzel ilçemiz ve insanları için” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol