banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN ERKOÇ’A GEÇER NOT
 Belki öğretmen değiliz ama topladığımız bilgiler ışığında bir karne notu vermek istedik. Eskiler bilir, karnelerde hal ve gidiş notu olurdu. Öğrencinin okula gelirken, giderken, okul içindeki, öğretmen ve arkadaşlarına olan davranış biçimleri de not’a yansıyordu. Velilerin en çok önem verdiği not buydu. Çünkü bu karne notu, öğrencinin karakterini yansıtıyordu bir anlamda.

 

Şehrin ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tarihe geçecek olan Fatih Mehmet Erkoç, hizmetleriyle de tarihe geçecek mi?

Vatandaşın beklentisi ilçe belediyelerinden çok, büyükşehir belediyesinde. Tüm gözler, tüm umutlar büyükşehire çevrilmiş durumda.

Yaptığımız araştırmaya göre; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un tanınma problemi yok. Senelerdir aktif siyasetin içerisinde rol alması, vatandaşla iç içe siyasetini sürdürmesi en büyük artısı. Sınırlar içerisinde nereye gitse, tanımayan yok!

VATANDAŞIN BAŞKANA İNANCI

Öncelikle, vatandaş Erkoç’a inanıyor, güveniyor. Gençliğine, enerjisine ve heyecanına puan verilecek olursa,  vatandaş bu meselede hayli cömert davranıyor.

Verdiği vaatleri yerine getirir mi? sorusuna ise vatandaşın cevabı; “Hepsi olmasa da bir çoğunu gerçekleştirir” şeklinde oluyor. Bunun için de sabretmenin gerekliliğine inanıyor. “Kimsenin elinde sihirli değnek yok!” diyerek… 

AYAĞI YERE BASAN PROJELER

Seçim kampanyası boyunca “her noktaya hizmet “ sloganını kullanan Başkan Erkoç’un, vatandaşın aklında kalan en çok hafızasında yer eden projeleri ise; Teleferik, yapay plajlar, Tekke kentsel dönüşüm projeleri. Anlaşılan o ki bu projeler bile vatandaşı kesmiyor. Kavşaklara yapılması düşünülen üst geçitlerin acilen hayata geçmesini istiyorlar.

Vatandaş, seçim propagandası için bastırdığı kitapçığı saklıyor, gözü gibi bakıyor. Sorgulamak ve hesap sormak için…

ÇÖZÜMLER VE ÖNCELİK SIRASI

Kent içinde dolaştığınızda, özellikle sürücülerin parkomat’tan çektiğini bilmeyen yok. Özellikle eğitimli parkomat çalışanlarının işte olmasından yanalar. Kıyafeti, hitabeti ile sürücü arasındaki diyalogu yüksek tutacak… Örneğin, geçen hafta başında, İLKSAN önünde, birkaç parkomat görevlisi ilme, yabancı plakalı (Hatay) bir vatandaş arasındaki tartışma, kavga hiç de şık değildi. (Tüm basın mensupları da orada iken) Açıkçası vatandaş parkomat uygulamasından hoşnut değil. İlla da otopark diyor, otopark…

Kent merkezindeki vatandaşın acil çözüm istediği sorunlar arasında başı trafik ve park problemi çekiyor. Kayıtlı araç sayısı 155 bini buldu. Mevcut otoparklar, bu araçları kaldıramıyor. Aynı zamanda toplu taşımacılıkta dolmuşların-halk otobüslerinin bakımsız ve klimasız olmasından şikâyet ediliyor. Dolmuş ve halk otobüsü sürücülerinin de eğitimsiz olduğu görüşü yaygın. Kahvede ne kadar işsiz adam varsa, şoför ve muavin olarak işe alınmış. Özellikle dolmuşların trafiği tehdit ettiği düşüncesi hakim. İnsanlar, diğer kentlerde olduğu gibi, dolmuşların kaldırılarak, tek tip toplu taşımacılığı benimseniyor. 

Bir zamanlar kentimizin en güzel yerleşim alanları olan, eski mahallelerde ise kentsel dönüşümün hayata geçmesi bekleniyor.

Diğer yandan ilçelerde ve mahalle statüsüne kavuşan köylerde ise çöplerin toplanmamasından şikâyet ediliyor. Kabul etmek gerekirse, bu meselede şikâyet oldukça fazla.

EN GÜVENLİ İŞ KAPISI, BELEDİYE

İşsiz vatandaş belediyede çalışmak istiyor. Sebebi ise başlangıç yaparsa emekliliğe kadar çalışacağını düşünüyor. Belediye güvenilir bir kurum, sağlam iş kapısı olarak görülüyor ve aynı zamanda Belediye Başkanı isterse işe alır diye düşünülüyor.

ANTEP VARKEN, NEDEN KOCAELİ MODELİ?

Vatandaş bu soruya net cevap alabilmiş değil. Genel sekreter ve yardımcılarının ve bazı birim başkanlarının (Örneğin KASKİ) dışarıdan, Kocaeli’nden ithal edilmesine bir mana veremeyen insanlar, “bizim şehrin insanı kırıldı mı?” demekten kendini alamıyor. Sonra, harikalar yaratan komşu Gaziantep varken, neden kilometrelerce uzaktaki bir il’in model alındığını anlamış değil. “Yoksa…” deyip, arkasını getiremeyen insanların sayısı azımsanacak gibi değil. Bu noktada vatandaş, öküz altında buzağı arıyor. Ve nihayetinde bu bağlamda görevlendirilen birinin geldiği yere gidişi, yeni bir yapılanmanın kapısını araladı.

Ayrıca…  Büyükşehirde, bazı birimlerin başına en yakınlarını getirmesi, vatandaşı rahatsız etti. Belki de tanınırlık, güvenirlilik açısından yaptığı doğruydu.  

HALK GÜNLERİ UYGULAMASI HARİKA

Her Cuma günü Erkoç’a vatandaşın bire bir sorunlarını aktardığı “Halk günleri” vatandaşın dikkatinden kaçmamış. Çoğu haberdar ve bu uygulamadan memnun.

Gençler, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra eğitim alabilecekleri alanlar, öğrenciler ise eğitimde destek ve hatta ücretsiz ulaşım istiyorlar.

Kadınlar ise; sosyal alanların yanı sıra meslek edinebilecekleri kurslar, iş kurmaları için destek istiyorlar.

Vatandaşın birçoğu büyükşehir yasası hakkında bilgi sahibi değil. Fakat büyükşehir ismi cazip geliyor. Beklentileri yüksek ve büyük ölçüde projelerin gerçekleşeceğine güveni var.

Diğer yandan birçok vatandaş belediyenin web sitesinden yapılan işler ve cenaze ilanlarını takip ediyor.  

KARNE NOTU, PEKİYİ…

Altı aylık süre içerisinde vatandaşın Erkoç’un vatandaş nezdinde karnesi iyi.  Bakın, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan da geldiğinde, “Büyükşehir Belediye Başkanınızla gurur duydum” demişti. Gurur duyanların sayısı her geçen gün artarken, bu iyi’lerin pekiyi’ye dönüşmesi bekleniyor. Tabi zaman gerek ancak beklenti yüksek.

Oy veren vermeyen kitle, öğretmen. Eğitimci. Başkan Erkoç da 500 bin öğretmenin vereceği notla bakalım sınıfı geçecek mi, diplomasındaki pekiyi’lerin sayısı artacak mı, bekleyelim, görelim!

Son olarak; seçimin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen, Erkoç, iftar programı hariç, basın ile bir araya gelmedi. Bu bir eksiklik. Tez zamanda basın birlikteliği sağlanmalı, geçen süre değerlendirilmeli, kamuoyu ile paylaşılmalı.

Allah yar ve yardımcısı olsun!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol