banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN ERKOÇ: “TOPLU TAŞIMADA MODERNİZASYONA GİDİYORUZ”
 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde otobüsleri inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, otobüslerin acil olarak hizmete sunulacağını ifade etti.

Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Büyükşehir Belediyesi olarak bugün ulaşım filomuza altı tane daha otobüs ekledik. 12 metre uzunluğundaki otobüslerimiz yaklaşık 102 kişiyi taşıma kapasitesinde olup acil  olarak insanlarımızın hizmetine sunmak için aldık. Kahramanmaraş'ta ulaşımı daha modern hale getiriyoruz. Daha modern taşıtlarla vatandaşlarımızı taşıyacağız. İnsanlarımız toplu taşıma araçlarını daha güvenli, daha huzurlu şekilde kullanacaklar. Bununla ilgili diğer halk otobüslerimiz ve minibüscü esnaflarımızla görüşmelerimiz devam ediyor.

Toplu taşımanın modernizasyonu konusunda yoğun bir şekilde gayret ediyoruz. Bunun yanı sıra Kahramanmaraş kart adıyla yeni bir kart sistemine geçiyoruz. Tüm toplu taşıma araçlarında bu kart sistemi geçerli olacak. Cep telefonları da dahil olmak üzere bazı aygıtları kullanabilen sistem olacak. Kart sistemi konusunda son aşamaya gelindi. İnşaallah önümüzdeki günlerde bu sorunu çözeceğiz. İnşaallah orta vadede Kahramanmaraş'a hafif raylı sisteme kazandıracağız. Bu konuda ilk olarak güzergah belirleyerek kamulaştırma çalışmalarını yapacağız ve daha sonrasında da mekanik sistemi monte ederek Kahramanmaraş'ı orta vadede hafif raylı sistemle tanıştıracağız. Bununla ilgili kararlılığımız da devam ediyor. Tabii hafif raylı sistemle ilgili sistemi geri amorti etmesi, sistemin ekonomikliği, maliyetleri ve kendini  amorti etmesi açısından bunu orta vade diye düşünüyoruz. Birçok illerle konuştuk ve hafif raylı sistemleri ile ilgili öncelikle proje ve kamulaştırma çalışmalarını tamamlayacağız. Ondan sonrasında mekanik sistemin monte edilmesiyle çalışmamızı tamamlayacağız ve Kahramanmaraş halkının hizmetine sunacağız.

Daha modern bir toplu taşıma ve ulaşım hizmeti vermek gayreti içindeyiz. Biz Kahraman Maraş, Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yollar açıyoruz, yeni bulvarlar açıyoruz. Aynı zamanda köprülü kavşaklara başlıyoruz. Planlama çalışmalarını tamamladık ve önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacağız ve inşaallah 2015 yılının sonuna kadar bu çalışmalarımızı tamamlayarak halkımızın daha modern ve daha rahat bir ortamda ulaşım yapmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol