banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

 BAŞKAN ERKOÇ “İSTİKLAL MARŞI” KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma  Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Erkoç mesajında şu ifadelere yer verdi:“Büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı; özgürlüğümüzün simgesi, vatan ve bayrak sevgisinin en güzel ifadesi, topraklarımıza göz dikenlere milletimizin yükselen gür sesi, vatan topraklarının ebediyen işgale uğramayacağının güvencesidir. 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de defalarca okunarak kabul edilen İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşımızın milli değerlere sarılarak kazanıldığını anlatan bir belgedir.

Akif'in önce kaldığı Tacettin Dergâhı’nın duvarlarına, sonra milletin gönlüne ve hafızasına yazdığı bu şaheser, hepimizin ortak paydasıdır. Söz ve mana mimarisinin en eşsiz örneklerinden birini oluşturan İstiklal Marşı, bu mukaddes toprakların bağımsızlığı için kendini feda edenlerin, gül bahçesine girercesine şehitliğe koşan kahramanların arkasından yazılmış bir destandır.

Mehmet Akif, İstiklal Marşıyla ilgili hepimizi derinden etkileyen şu ifadeleri kullanmıştır;
"O şiir bir daha yazılmaz, onu bende yazamam. Onu yazmak için, o günleri görmek, o günleri yaşamak gerekir. O şiir benim değil, milletimin malıdır." Böyle bir marşı yazabilmek için, o günleri sadece yaşamak yetmez, o ruha da sahip olmak gerekir. Özüyle sözüyle yüksek ahlak sahibi, karakter abidesi bir insan olmak gerekir. Böyle bir şiiri yazabilmek için ülkenin bütün sorunlarını kendine dert edinmiş, bir mücadele adamı olmak gerekir.

Milletimiz, Akif’in ruhuna sahip bu ülkenin sorunlarını kendine dert edinmiş dava insanlarının hizmet aşkıyla daha güzel bir geleceğe doğru, birlik ve beraberlik içinde yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir.

Bu düşüncelerle, “İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü”nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyor, bizlere bu eşsiz marşı armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Marşımızın kabulünü sağlayan Meclis üyelerini ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol