Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

BASIN İLAN KURUMU, YILBAŞINDA MARAŞ’TA!
 Kahramanmaraş'ta ulusal ve yerel yayın kuruluşlarının temsilcileri ve yerel gazete sahipleriyle bir araya gelen Atalay, Trabzon Caddesi'nde açmayı planladıkları BİK Kahramanmaraş şubesinin yılbaşında faaliyete başlayacağını belirtti. Yolsuzluk ve usulsüzlüklerin kamu adına denetlenebilmesi için güçlü bir medyaya ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Atalay, Anadolu basının ayakta durabilmesi için kamu ilanlarının devam etmesi gerektiğini kaydetti.

ANADOLU BASINI AYAKTA DURABİLMELİ

Yerel medya kuruluşlarının kriterlere uygun yayın yapmasını arzuladıklarını kaydeden Atalay, "Bizim istediğimiz sağlam, okuyucuya ulaşan, size reklam verilmesini sağlayacak bir gazete oluşturmak. Kamu diyor ki, 'bizim verdiğimiz ilanlar gazetelerde gözükecek, okuyucuya ulaşacak, biz satış ilanları veriyoruz', Adalet Bakanlığı da, Kamu İhale Kurumu da böyle diyor. Biz, her ikisinin de kanun teklifleri, kanun tasarıları vardı, onları durdurduk ve söz verdik. 'Basın İlan Kurumu olarak biz bu işi başarıcağız'. Hani diyorsunuz ya, 'naylon gazeteler basılmıyor bile', öyle değil, biz basılan, dağıtılan, okuyucuya ulaşan gazeteler haline getireceğiz. Bu ilanlar devam etmeli, Anadolu basının ayakta durabilmesi için güçlenebilmesi için." dedi.

KAMU İLANLARI DEVAM ETMELİ

Türkiye'de 'Basın İlan Kurumu olmasın' diyenlerin sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Atalay, şunları söyledi: "Demokrasimize katkıda bulunabilmesi için, ülkemizde her görüşün temsil edilebilmesi için; yolsuzlukları, usulsüzlükleri, yanlışlıkları, kamu adına denetleyebilmek için mutlaka güçlü bir medyaya ihtiyacımız var. Bunun için de biz kurum olarak bu gazeteleri yeşertmemiz gerekiyor. Onun için de kamu ilanlarının devam etmesi gerekiyor. O ilanları verenler de karşılığını alacaklar. Artık kamu eskisi gibi değil, görmediği gazeteye, görmediği bir kaynağa asla yatırım yapmaz. Asla para vermez. Bu açıdan biz o bütün kamu kurumları adına söz verdik, Basın İlan Kurumu olarak sizi geliştireceğiz. Ama geliştirirken de ölmeyecek kadar bir ilan pastasıyla değil, gerçekten o büyük pastayla daha fazla para kazanan yayın kuruluşları haline getirerek sizi güçlendirip hazır hale getirmemiz lazım. Bu vesileyle de söz verdik, 'biz arada değiliz, çekildik, ne haliniz varsa görün' dedik. Kamu ilanları artık devam eder mi? Arkadaşlar devam etmez kamu ilanları, artık şirketler özelleşiyor. Bu ülkede Avrupa ülkelerinde olduğu gibi 'Basın İlan Kurumu gibi bir kuruluş olmasın' diyenlerin sayısı çoğalıyor. Ama küllenmiş bir basın ilan kurumu değil. Artık yeniden kendini tanımlayan bütün ülkenin her tarafındaki gazetelere ulaşıp ve onların düzeltilmesini sağlayıp yarınlara hazırlayan bir düzenleyici, denetleyici kuruluş olarak ortaya çıkıp, bunun düzenlenmesi gerekir diye biz söylüyoruz. Bu vesileyle de sizin güçlenmenizi arzu ediyoruz." diye konuştu.

EN FAZLA İŞSİZLİK GAZETECİLİKTE

Yayın kuruluşlarına yılbaşından itibaren yaklaşık bir yıl uyum süresi tanınacağını bildiren Atalay şunları kaydetti: "Biz gazetelerin kriterlere uygun hale gelmesini arzu ediyoruz. Kriterlere uygun hale gelirken de bunu birkaç şekilde yapabilirler. Diyebilirsiniz ki benim gücüm var, ben bu işi yaparım, karar verdim ve yapıyorum der yürürsünüz. Veya yanınıza ortak alarak bir araya gelip yolunuza devam edersiniz. Veya dersiniz ki, 'merkezde 12 tane gazete var, merkezin ekonomisi şu andaki mevcut ilan potansiyeli bunu kaldırmaz. Yaklaşık bir trilyon 100 milyar civarında bir ilan potansiyeli var. Bu küçük bir pastadır biz birleşelim, bir araya gelelim ortak bir gazete kuralım' der birleşe de bilirsiniz. Ama sizlere böyle bir zorunluluğumuz ve telkinimiz yok."

Atalay, Türkiye'de ilkeli ve etik kuralları olan gerçek gazeteciliğin önemine de vurgu yaparak, bu tip gazetecilik yapanları desteklediklerini kaydetti.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantı gazetecilerin soru cevap bölümüyle devam etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol